Mit gondoltok a névről? (tudásbázis)
Ha ezt a nevet adod a gyereknek,tényleg legyen egy második név is,hogy ha nagy lesz és akar változtathasson!
Egyébként annyira nem rosz,de biztos sokat fogják miatta savazni!
Igaz az is lehet,hogy az Ô generációjának már lövése sem lesz,kiaz a Doktor Lehter...
Nincs olyan név ami mindenkinek tetszene, tehát ilyen alapon tényleg mindegy, de olyan sincs, amit ha valaki akar ne csúfolna, pont itt a H.xán tapasztaltam, hogy valaki ha kérdez egy névről véleményt, korban felnőtt milyen jelzőket aggatnak egy-egy névhez.
Olvastam itt, hogy olyan nevek keresett valaki, ami nem becézhető, nincs akadálya annak sem az óvodában a gyerekek nem becézik, de az tuti, hogy sok óvónő kitalál valami becenevet, mert olyan nincs, hogy ne becézhessék:S
Hunor ismerősöm nincs, de Zsombor van :D
Engem sem érdekel a divat, sőt az sem, hogy melyik névből mennyi van.
Tényleg olyan nevet kell adni a babának, ami a szülőknek tetszik. Legyen az szinte bármi :D
Szia! Nekem egyik sem a kedvenc nevem, de nincs is bajom velük.
Én olyan nevet adtam a gyerekeimnek, ami még nem is volt az országban, természetesen a vezeték név sem Szabó, Kovács stb.
Egyik gyerekemet sem csúfolták, mert úgy neveltem őket, peregjen le róluk az ilyesmi, amikor a gyerekek látják, hogy nem zavarja a másikat le is akadnak róla. Az a furcsa nem a gyerekekkel van a baj, a felnőttekkel. Szerintem a gyerekek nem is foglalkoznának vele, otthon a szülők egymást közt, hogy- Jaj micsoda nevet adtak neki- Meg a játszón a padon beszélgető anyukák. A felnőttek fejében kellene rendet rakni.
Olyat adjatok neki, ami nektek tetszik, a babátok, majd elsajátítja, hogy viselje :)
Nekem nem Lecter jut róla eszembe, hanem a hadvezér.
Sajnálom, nekem sem egyik, sem másik nem tetszik, össze pedig nem is illenek.
Jó esetben egyik kortársa se fogja tudni ki az a Hannibál Lechter....ha tudja, akkor a kedves anyukájával és apukájával el kell beszélgetni.
Mikor pedig már nagyobb lesz, csuklóból tudja kezelni a "kínos" helyzeteket.
Egyébként is 15 év múlva már nem lesz akkor durranás a báránykás film :D lesznek mások, más nevekkel :D
Hát...először elmosolyodtam rajta. Aztán...én nem adnám a nevet semmilyen körülmények között. A Nimród viszont gyönyörű.
A Nimródra és csak a Nimródra szavazok :) .
Igazából ha csúfolni szeretnék bármilyen névvel megteszik. Nálunk mindegyik gyermeknél fontos volt hogy legyen jelentése, passzoljon a vezetéknevünkhöz és ne becézhető legyen. Ezek voltak a mi elvárásaink. Valamint ha nem tetszett a férjemnek amit kiválasztottam vagy fordítva akkor azt a nevet el is vetettük.
Ha eléri azt a kort akkor lehet felveszi a második nevét, sok ilyet ismerek aki váltogatta általános, középiskola, egyetem kezdésekkor :)
Személy szerint a Nimródot adnám neki, eleve a két név teljesen más jelentésű össze nem illő. A Hannibál olyan semmilyen...inkább gyerekkori filmemlékekre emlékeztet mintsem egy kis lény önálló egyéniségére :)
A név egy életre szól...gondoljátok át, de neki kell nevet választanotok egy életre...
Sok Boldogságot a kicsihez :)
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Mit gondoltok a muszlim nőkröl?
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Mit gondoltok a Brigitta névről?
- Mit gondoltok a Norton fiú névről?
- Mit gondoltok a Szilvia névről? Szép név?