Mit főzzek 3000-ből? (tudásbázis)
... valamikor régen mi paprikába töltöttünk lila/vörös káposztát fehérrel vegyesen :)
Én a vöröskáposztát fehérrel vegyítem, csak hagyma megy bele. Így kellemes színű lesz.
... ha nem zavar a kék kaja , akkor finom 1 kis lilakáposztával is , a céklától is szép színe lesz , kevéstől ? kb bundabugyi rózsaszínű lesz ! @@@@@@@
Évekkel ezelőtt, amikor a beledobálós savanyúsággal próbálkoztam, és a lila káposzta is belement: minden csupa-csupa lila lett, a fehér káposzta, a zöldpaprika, akármi. És még a leve is olyan színű lett, mint a fakó cékla. Nem volt az rossz, csak a színe miatt nekem nem volt étvágy gerjesztő.
Inkább először csak kisebb mennyiséget rakj össze a lila káposztával.
Hát sajnos nagyon felmentek az árak. Észnél kell lennünk, hogy jusson is maradjon is. Én ma gombával dúsítottam a húst, hogy kiadósabb legyen. De a gomba akciós volt, mert már az is egyre drágább.
Fehér káposzta. Én úgy csinálom, hogy vékonyra felszeletelem a káposztát, addig forralom a vizet vizforralóba. Beleteszem a felszeletelt káposztát egy nagy tálba, megszóróm sóval, cukorral, köménymaggal, rá az ecetet és amikor felforrt a viz ráöntöm, hogy ellepje, lefedem, ha úgy itélem meg még kicsit beteszem a mikróba is pár percre, majd kiveszem és hagyom kihűlni, utána üvegekbe teszem és be a hűtőbe. Nagyon finom.
Tegnap a hentesnél bejött egy néni, végig nézve az árakon azt mondta, hogy ha egy jót akar enni, oda a nyugdija.
Nagyon jó azzal is. A jövő héten én is akarok csinálni. Termett 3 kisebb fej vöröskáposztám. Ez a forrázásos módszer a legjobb. Most kipróbáltam télire eltenni. Tettem szalicilt a tetejére és kidunsztoltam fazékban a káposztasalátát. Kíváncsi leszek rá.
Örülök, hogy ízlik, igazán nincs mit.
Zöldségeket utáló fiam ezt az egyet megeszi. Legközelebb kipróbálom némi vöröskáposztával kiegészítve.
No igen! Én nem köménymagot, hanem szemes borsot raktam közé. Valóban finom lett. Köszi a receptet.
Nem indultam el csütörtökön a piacra, annyira lógott az eső lába. Pénteken még úgy gondoltam, majd a vasárnapi piacon. Szombaton rájöttem, hogy én a vasárnapi (mai) ebédhez már azt akarom enni:Úgyhogy tegnap a zöldségesnél megvettem hozzávalókat és délután meg is csináltam.
Először csak a káposztát és a vékony karikára szelt zöldpaprikát kavartam össze, arra öntöttem felforralt saláta lét, majd amikor már csak langyos volt, akkor belekavartam a vékonyra szelt hagymát, uborkát... tökéletes lett. Valóban lágyabb lett minden zöldség benne, de még roppanósak, és a lé is tökéletesen átjárta őket. 2 db. jégkrémes dobozzal lett.
A répát nem raktam közé, lett vele "újragondolt gulyásleves" = zöldségleves gulyásleves kockával! :))
Tökéletes csalamádé: káposzta, hagyma, répa, és 1-2 zöldpaprika, uborka... tökéletes!!!
Köszi lányok! Írom a listát. Csütörtökön irány a piac.
Én fejeskáposztából szoktam. Vöröskáposztából inkább csak télen, de azt is keverem fehér fejeskáposztával. Hagyma viszont abba is kerül.
Már beharangoztam,a hétvégén én is csinálok. de fejes , vörös vagy kelkáposzta vagy kinai kel ?
A friss káposzta salátába még szoktam sárgarépát is reszelni, az is nagyon jó ízt ad neki.
Ez jónak tűnik. Kipróbálom, csak ne felejtsek el káposztát venni. Köszi!
köszi a tippet, ki fogom próbálni. Biztosan finom.
A cékla is olcsó. Ha olcsó almát sikerül venni, az almakompót is jó sok mindenhez.
Friss káposztasalátát nem próbáltad még?
Most viszonylag olcsó a káposzta, szezonja van, kiadós.
Én úgy készítem, hogy gyenge cukros-ecetes-sós vizet felforralok, forrón ráöntöm a gyalult káposztára. Egész köménymagot is szórok rá. A káposztában van egy fej hagyma.
Hagyom kihűlni, és megy a hűtőbe. Ez nem télire eltevés, hanem friss hami.
Szörnyű árak vannak a boltokban és állítólag még rosszabb lesz. Muszáj beosztani azt a kevés fizetést amit kapok
Őszintén én már annyira leegyszerűsítettem az uborka, ill. paradicsom salátákat, hogy a levét meg sem csinálom, csak a tányér szélét rakom körbe vagy cikkezett paradicsommal, vagy szeletelt uborkával. :))
Az uborkasalátát szeretik, mást nem, és esetleg a borsófőzeléket.
Szerintem is, csak már túl sok uborkasalátát csináltam a nyáron. Más nem nagyon jut az eszembe
Talán uborka saláta, vagy akár kovászos uborka jó lehet hozzá.
Naturszelettel milyen finom lehet, nem is tudom, valamilyen saláta illene-e hozzá. Hétvégén megcsinálom.
Ma már volt szándékomban megcsinálni, a végén mégis elmaradt. De elfelejtve nincs. :))
Mi mindig rizzsel esszük.
További ajánlott fórumok: