Mit ettél/eszel ma? -csak Atkins diétát követőknek (beszélgetős fórum)
Sziasztok!
Csinálja valaki az atkinst?
Nem tudunk életet lehellni a csoportba?
Én túl vagyok az első két héten, aki akar jöjjön, írjon!!
akkor jó lenne, ha valaki idetévedne :)
már tűkön ülök, alig várom, hogy megsüssem, ha lesz hozzá elég infóm.
Sziasztok!
Atkins-zsemlét hogyan készítitek?
Próbáltam keresni a neten, de nem vagyok elégedett, mert az arányokban meg a túró milyenségében nem vagyok biztos, és ha majd csinálok, nem szeretném elrontani, és kidobni a drága hozzávalókat.
Tehát a kérdéseim:
- hány tojáshoz mennyi túró?
- szódabikarbóna kell-e bele?
- zsírszegény vagy félzsíros legyen a túró?
Nagyon szépen köszönöm, ha valaki segít.
Sziasztok!
Olyan jó lenne, ha újra beindulna ez a fórum. Remélem míg visszaolvasok, más is idetalál. :)
Picurri,
kuldtem privit, mert sajnos innen kimoderaltak...
km... nem tudtam, hogy egy masik honlap megnevezese tilos.
Sziasztok:)!
Jovok ujra hozzatok:D.. vegre vege mindennek, es matol folytatom a dietamat. Nincsenek tulzottan nagy celjaim, karacsonyig -5 kiloval tokeletesen elegedett lennek.. :)
Ti hogy alltok? Mariann:)?
HAHÓ!! :)
Én ma 8.napja Atkinsezem és totál elégedett vagyok. :) Egyenlőre el sem tudom képzelni, hogy 14 nap után emeljem a szénhidrát adagomat...
Jár erre még valaki?
Remélem... :)
Sziasztok!
Csatlakozhatok Hozzátok? Én paleolit szerint étkeztem idáig, így egy nagyon egészséges étrenden voltam, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy a sok olajos mag és gyümölcs nem segít lefogynom olyanra, amilyenre szeretnék, így váltottam Atkinsre, de megtartva a paleo alapelveit.
Rögtön egy kérdéssel szeretnék kezdeni a lenmaggal kapcsolatban: azt olvastam a könyvben, hogy a nettó felszívódó ch-t kell számolnunk, amit úgy kapunk meg, ha az össz ch mennyiségből kivonjuk a rost mennyiségét.
A lenmag adatai:
Szénhidrátok:
- Összesen 28, 88 g
- Cukrok 1, 55 g
- Rost 27, 3 g
Akkor jól számolok, hogy 100 gr lenmag csupán 1, 5 gr szénhidrátot tartalmaz? Így teljesen beilleszthető az Atkinsbe. Ha igen, akkor tudok írni süti és kenyér pótló recepteket, amiket a paleo-nak hála tanultam meg.
Ezt a kérdést feltettem a másik fórumon is, de gondoltam, több szem, többet lát. :)
Köszönöm előre is!
Nem, mert Norbi már ezt megtette helyetted :) ezért a maradékot: 9 CH-t írta a zacsira :)
Zéro-6 lisztet a www.CHMINUSZ.HU oldalon veszem 5 kg-os kiszerelésben, mert így megfizethetőbb.
Sütöttem belőle, és a fotóját meg is dícsérted már :) és az ízét is csak dicsérni tudom :)
Honnan nézed a táblázatot?
Hol vettél zero-6 lisztet?
Igy már értem,nekem csak megirták az értéket,a rostot nem tudtam.
Akkor már csak azt nem tudom,hogy a Norbis liszt 9Ch-jából vonjam le a 30gr rostot?Lehet,hogy ha az ő lisztjéből sütök kenyeret tisztán,akkor az minusz Ch.lesz?
Azt irja,hogy 30-100%-ban lehet keverni.Ebből nem sütöttél még?
RÉPATORTA UTÁN SZABADON :) NAGYON FINOM :)
ZÉRÓ-6 karfiol MUFFIN (1,9 CH/MUFFIN)
ZÉRÓ-6 karfiol MUFFIN ÖSSZESEN: 32,78
6 Tojás (1 db) 0,30 1,80
10 EK Olaj 0,00 0,00
15 EK VÍZ 0 0,00
SÓ+ÉDESÍTŐSZER 0 0,00
100 ZÉRÓ-6 6,00 6,00
25 zabkorpa 26,00 6,50
1 TK SZÓDABIKARBÓNA 0 0,00
200 Karfiol 3,00 6,00
VANÍLIA 0,00
30,0 Kakaópor 15,60 4,68
CSOKIKRÉM 10,16 CH ÖSSZESEN
50 Kakaópor 15,60 7,80
100 Vaj 0,50 0,50
ÉDESÍTŐ+fahéj+vanÍLIA 0,00
1 Tojás (1 db) 0,30 0,30
40 Tejföl 3,90 1,56
CITROMKRÉM ÖSSZ: 2,36
100 Vaj 0,50 0,50
1 Tojás (1 db) 0,30 0,30
40 Tejföl 3,90 1,56
édes+fél citrom+héj
JÓ ÉTVÁGYAT MINDKETTŐTÖKNEK :)
ÉS PERSZE MINDEN MERÉSZ VÁLLALKOZÓNAK :)
Picit bénán jött át a másolás a diétatáblázatomból :)
ezek oszlopban vannak: súly/név/nettóCH/szorzat.
A zabkorpa nettó 26 CH :) Honnan veszem? A csomagjáról: szénhidrát 54, élelmi rost: 28. Atkinsapánk azt mondta, vonjam ki :)
További ajánlott fórumok:
- Holnap elkezdem a Dukan diétát........
- Akik Atkinseznek
- Mit ettél/eszel ma? -csak South Beach diétát követőknek
- Jelenleg az Atkins diétát követem, de szeretnék átállni a South Beach diétára. Lehet?
- Mióta elkezdtem az Atkins diétát, egyfolytában hasmenésem van.. Ez ugye nem normális?:)
- Van aki hízott az Atkins diétától?