Mit ehet egy 7, 5 hónapos csecsemő (beszélgetés)
Király végre valaki aki nem éhezteti a gyerekét:)
És semmi baj nem volt?
Liszteset csak 8 hónapos kortól!
Tojássárgáját, tejterméket csak 9 hónapos kortól!
Sok a táplálékallergiás és kövér gyerek, felnőtt, azért!
Tejet, tojásfehérjét, adalékanyagos cuccokat (pl. keksz, túró rudi, szalámi!!! jaaajjj) csak 1 éves kortól!
Így is marad sok minden, pl. tök, cékla, spenót, zöldbab, répa, csibe, pulyka, krumpli, rizs, cukkini, petrezyelyem, alma, barack, banán, paradicsom, házilekvár ízesítőnek rizskásához stb..., amiből nagyon változatos étrendet lehet összeállítani arra a pár hónapra, míg tényleg mindent ehet a baba.
Helló
Én betartom amit a védőnő mond, nem kap a babám tehéntejet, lisztes dolgokat bár ritkán kap kecskeméti sárgabarack-keksz desszertet, de igazából nem értem ezeket a dolgokat. A szüleink jóval korábban elkezdték a hozzátáplálást nekem speciel semmi allergiám nincs. Amúgy tudom h. ez népbetegség, de gyanítom nem attól hogy már 6 hónaposan volt mersze az anyukának babapiskótát vagy kiflit adni a babájának. Nagyszüleink a finom boci tejet adták a gyerekeiknek: 40-50 korosztály nem tipikusan allergiás korosztály. Szerintem inkább arra kellene figyelni hogy amit eszik a babac ne legyen teli gombaölővel szinezékkel és E betűs csodákkal. Ez csak az én véleményem. Ja a védőnőnk mondta h. mióta pályán van ez a negyedik táplálási "divat" kb 25 éve dolgozik.
Bravó!
Tanácsoljatok csak egymásnak minél nagyobb "okosságokat"!
Mellesleg a védőnő "okossága" az Egészségügyi Világszervezet táplálási ajánlásainak felel meg.
Szerintem azért csak több tapasztalatuk van a korai hozzátáplálás káros következményeiről, mint Nektek!
Az, hogy pillanatnyilag nincs baja egy ételtől a babának, még nem jelenti azt, hogy később emiatt nem lesz allergiás. Nem beszélve arról, hogy mi a túrónak kell 7,5 hónaposnak kekszet, piskótát, túrórudit, egyéb édességet adni. Aztán a középiskolás korosztály 18 % -a, a felnőtt lakosságnak több, mint fele elhízott. Na vajon mitől?
Mi is eszünk elég sok mindent a védőnő "okosságaihoz" képest.
Reggeli: 1,5 dl tápszer
Tízórai: gyümölcs+keksz
Ebéd: általában ha olyat főzök akkor azt amit mi
Délután: tejpép v. gabonapép
Vacsora: 3 dl rizses tápszer
Az én kisfiam ennyi idősen már mindent evett. Reggeli:szopi, tejpép, szalámis kenyér
Tízórai:joghurt, puding
Ebéb:ha "olyat" főztem magunknak, akkor abból evett,vagy bébiétel
uzsi:gyümi,vagy tejpép, sütötők(ezt imádta)
vacsi:tejpép(ha nem evett uzsira),szopi
Én sem azt adtam neki, ami "elő van írva".
cékla. nálunk vetekedik a nagy kedvencel a sütőtökkel :) imádja:) krumpli, alma, brokkoli, narancs, paradicsom (mi nem szeressük), banán, keksz, babapiskóta, sajt, tojássárgája (feltétként) , de csak a sárgája! , csirkehús, barack, borsó, máj ,tészta.
mi esszük már a sonkás vajas kenyeret, májkrémes kenyeret, sajtkrémes kenyeret. joghurtot. ha épp olyanja van akkor beleeszik a mi kajánkba :) pl a pörköltszaftos tésztát imádja :)) Ezek mi vagyunk, 7,5 hónapos jelenleg.
Sziasztok!
Azlért nyitottam ezt a fórumot mert a mi védőnőnk... Nem ragozom inkább. 6 hós korig anyatej/tápszer. Utánna beláthatatlan ideig krumpli, répa, talán egy kis sütők, és alma.
(igaz én nem tartom be) Várok tippeket, tanácsokat, s főleg recepteket.
Jó egészséget minden csöppségnek, és anyukának/apukának.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek két hónapos csecsemőnek mit lehet adni tápszer mellé táplálék pótlásra? ( a tápszertől nagyon gyarapszik a súlya)
- 6 hónapos csecsemő 1 hét alatt fogyott 70 grammot. Mitől lehet szerintetek?
- Mit ehet a csecsemő 4 hónapos kortól?
- Mivel lehet lekötni, szórakoztatni, fejleszteni, játékosan tanítgatni egy 5-6 hónapos csecsemőt?
- Miket ehet egy 8 hónapos csecsemő?
- 3 és fél hónapos csecsemőt mivel lehet hozzátáplálni, egyszerűen nem lakik jól a tápszerrel...kivárom a 4. hónapot, mivel kezdhetem?