Szerintetek két hónapos csecsemőnek mit lehet adni tápszer mellé táplálék pótlásra? ( a tápszertől nagyon gyarapszik a súlya) (tudásbázis)
Szia,Ildikó!
Gondolom,eddig már a hozzátáplálás megkezdődött,hiszen 4hónapos a kicsi.Megnéztem a képen,nagyon szép és nem kövér.Biztos,a hossza is sokat nőtt,nem csak a súlya,ezért teljesen olyan,amilyennek lennie kell.
Mint gyermekápolónő,jegyzem meg,saját lányom születése után jöttem rá igazán,minden gyermek más...más igényekkel,másképp reagálnak dolgokra...
Sajnos,mi is tápszeresek voltunk első perctől,de nálunk meg az volt a gond,hogy alig nőtt a súlya.Igaz,hasfájástól,korai fogzástól elkezdve minden bajunk volt.
Lényeg,hogy mi Humana HA 1-est kaptunk.Ezt csak azért írom,mert valószínűleg a hipoallergén kevesebb kalóriát is tartalmaz.De szerintem már váltani a ti esetetekben nem lehetséges.
Én 4hós kortól a gyümölcsöket(alma,őszibarack,banán)lassan,elején csak kóstoltatva bevezetni javasolnám,sőt,szintén elején kóstoltatva a sárgarépa-krumplipürét,sütőtököt.Fokozatosan 6hós korára megehet egy-egy teljes adag zöldség-,és gyümölcspürét.Én sárgarépa-almalevet is centrifugáltam és adtam neki.De biztos,semmi újat nem írtam.
Szia.
Köszönöm Bence nevében is.
Szia Ildikó!
Nem tudom olvastad e amit Én írtam (62), de Nekem is azt mondta a dokinő hogy ne adjak annyit enni az ikreimnek, mert Ők is nagyon híztak! Ja amúgy Ők tejesek voltak! Nem fogadtam szót, nem tudtam volna megtenni, meg nem tudom a dokinő mit tenne ha a saját gyereke sírna mert éhes! Ja amúgy Én nem látom túlsúlyosnak a babád! Tündéri kislegény!:)
Szia Ildikó!
Ne adj a babádnak mást mellé, nem tudom mennyi a súlya, de biztos nem lehet olyan vészes! Nekem mikor az ikreim pár hetesek voltak, nagyon sokat híztak egy héten (tejesek voltak)! Mikor a dokinő lejött azt mondta ne adjak Nekik annyit enni! Mondtam jó! De persze továbbra is úgy csináltam ahogy addig! Ha éhesek voltak megszoptattam Őket! Két hónaposan mint két görögdinnye olyanok voltak! Nem is tudom hogy mondhatta hogy ne adjak Nekik annyit, de mennyit? Hagytam volna sírni Őket , hát azt nem! Mára már gyönyörű szép nagy babák-gyerekek és nincsenek elhízva pedig 15 kg-osak! 4 hónapos kortól viszont ha akarod elkezdheted a hozzátáplálást, tápszer helyettesítését reszelt pépes almával és a levével! 1 almának a negyedét ha megeszi de lehet még az is sok lesz! Egyre ügyelj soha ne eröltess semmit! Ja lehet tudod, de leírom ha kifele tuszkolja a szájából nem azért mert esetleg nem kell Neki az étel, hanem mert a szopómozgással próbálja enni, rákell még majd éreznie hogy kell kanállal enni! Elnézést ha hosszúra sikeredett!
igazából arról van itt szó hogy azért nem ajánlott mert nincs értelme. éppen baja nem lesz tőle,csak elveszi a helyet a gyomrában a táp, vagy az anyatej elől.
igy kevesebbet eszik mert ha előtte teletömték mással már nem eszik annyit mint ha üres lenne a hasa.
igy nincs értelme. meg aztán mindennek megvan a maga ideje.
és még annyi hogy aki írta annak viszont azért van némi igaza hogy egy gyerek sír sokszor nem azért sír mert éhes. mégis sokszor azt hiszik, ezért mindig adnak, aztán már attól sir mert fáj a hasa.
ez sem jó.
megvan a megadott hogy úgy mondjam táblázat szerinti tápszer mennyiség, ezt be kell tartani akkor is ha többet hízik a gyerek. max tápot vált.
de ettől többet viszont nem szabad adni. de kevesebbet sem
de tény hogy mint mondtam, semmi esetre ne tápláljon hozzá.
mert semmi értelme. emésztetlen fogja kikakálni.
csak átmegy rajta az összes hasznosanyaggal együtt.
Tápszerrel könnyű túletetni a babákat. Ez tapasztalat... Amikor hazakerültünk a kórházból, első nap 90 grammot csináltunk minden étkezéskor Lucának. (Ez volt legkissebb adagolásnak írva a dobozon. Meg is ette a gyerek) Másnap jött a védőnő, és megnézte a táplálási naplónkat. Mondta, hogy lehet, hogy megeszik ennyit, de nem szabad, mert a tápszert a súlyhoz mérten kell adagolni nekik. Vissza is vettük az adagját, és annyi is bőven elég volt neki, gyarapodott rendesen, bírta a 3-4 órát.
Egy ismerősünk viszont azt hitte minél többet eszik a gyereke annál jobb... Pár hetesen már 200 grammokat adott neki, fél évesen már 300 felett vannak. A gyerek nem kövér, de a feje akkora mint egy méretes lufi.
én meg vissza üzenem, ha már így üzengetünk, hogy nekem is van gyerekem
és hála az égnek soha ilyen gondom nem volt velük, egyikkel sem, pedig ikrek :) és tápszeren voltak, de mint írtam láttam már nagyon csúnyát is, ezért megértem, ha aggodalomra ad okot a túlzott gyarapodás
A 3 óránkénti evés normális.
A 130grammot se találom soknak.
Persze a tápszer hízlalóbb sokszor mint az anyatej, a tökéletes összetettsége miatt. Meg ugye minden anyatej más, minden babának más az igénye. A tápszer, az csak egy áldásos dolog, de nem minden babára van testre szabva. Valaki jobban hízik tőle.
Az etetést esetleg egy kis becsapással, cumival nem lehet pótolni?
Amúhy nem mindig az éhésg miatt sír a baba. Ha tápszeres, akkor ugye nincs meg az a kontaktus a mamával, hogy szopizzon, és a bőröd illatától megnyugodjon. lehet, hogy sokszor még fél-1 órát ki tudod húzni, szeretgetéssel.
Ugyan nem szopizik, de csak cumizni nem tudod odaadni a cicid?
Nem a legjobb megoldás, de hátha. Vagy, ha meztelenre vetkőzöl felól, és magadhoz öleled?
Sokszor a ragaszkodás hiányzik a tápszeres babóknak,
Ja, és még mindig állítom, szerintem teljesen jó még a kicsid gyarapodása. Ha majd 1 hónap múlva is 1,5kg-ot hízik, akkor kérj megint itt tanácsokat.:)
Ildiko!
Ez a hízás, teljesen normális. A hízás lefog csökkeni, hűnaprűl hűnapra.
Meg ugye nőni is fog a baba, és 2 fejlődési folyamatot nem csinál egyszerre, Ha cm-ben nő, nem fog addig hízni.
Egyébként, a kis súlyú babák, nagyon hamar összeszedoik magukat.
Sokkal hamarabb, mint a nagyobb súlyúak.
Nekem 3730-al született a 2. és 6 hetesn 4,5kg volt "csak".
Szűval ne aggűdj, ebből az első 2 hóból, én nem vonnék le következtetést. A heti 200 gramm, hülyeség. Első hűnapban gyakori, az 1-1.5kg gyarapodás, majd ez lesz, egyre kevesebb, 6 hós korukra, ez kb. havi 600-800 gramm lesz, de egyénenként változó.
További ajánlott fórumok:
- Pofon egy pár hetes csecsemőnek?!
- Van értelme 3 hetes csecsemőnél mellszívót venni?
- Fej-hátrafeszítés csecsemőnél
- Párna csecsemőnek
- SOS! Kislányom 2 héten belül már másodszor tart "anyatejes diétát". Tudtok vmi természetes étvágyjavítót 10 hónapos csecsemőnek?
- Milyen babaápolási termékeket használtok újszülött csecsemőnél?