Mit ehet a csecsemő 4 hónapos kortól? (beszélgetés)
Írnàl kèrlek erről bővebben?Én a Hipet adoma most 5 hónapos fiamnak és arra az van írva BIO...most akkor ez sem igaz?
Pont azèrt adom neki ezt, mert bio...vagy mèg sem?Köazi a vàlaszt
Sziasztok!
Én most keztem a lányomnak 4és fél hónaposan de elöször a picon vásároltam és én magam készitetem neki répás krumplit,sütötökösrépát,borsos répát,almát kekszel volt amelyik nem volt a kedvence.
Sziasztok!
Nálunk a lányom már 3és fél hónaposan kapott üveges bébiételt, igaz tápos volt és azt mondta az orvos, h a tápos babáknak hamarabb be lehet ezeket az üveges bébiételeket vezetni.Nem volt semmi baja tőle a mai napig.Most 10hónapos lesz és már szinte mindent eszik:DFőleg a mi kajánk kell neki.:D
Szia!
Az én pici fiam is 4hónapos két napja kap délutánonként almát.Jó mondjuk én lefagyasztott anyatejcsivel adom,de eddig minden ok. vele.Széklete is volt normális és a pocija sem fáj.Szerintem is jó,ha magad készíted ételeket kap.De előfordulhat,hogy meg kell venni a bébipapit,mert olyan helyzet van.Attól sem lesz semmi baja.
Ja, és többen írtátok az üveges bébikajákat.
Én elejétől fogva természetes gyümölcsöket és zöldségeket adok a fiamnak, magam készítem el neki mindig a kajáját, és még egyszer sem volt beteg a 15 hónap alatt.
És attól, hogy a bébikajákra ráírják, hogy ellenőrzött, ki tudja, valóban azok-e? Nem kötözködni akarok, de szerintem egyikünk sem vesz részt a gyártási folyamatnál, így nem tudjuk, egészségesebb-e az üveges kaja.
Persze, nekem sem volt anyu szerint kiskoromban semmi bajom tőle.
Babára válogatja...
Az én babám lassan 7 hónapos, szopizik.
4 hónaposan gyümölcsöt kóstolgatott (alma,barack,banán).
Érdekes,hogy az almát javasolják kezdő gyüminek, hiszen megfogja a székletet!!! (sajna mi is így jártunk).
Egyébként nem lustaságból, hanem biztonságosságból én bébiételt használok, azok ellenőrzött alapanyagokból vannak és nyugodtan adhatóak a jelzett kortól.
Szerintem is várd meg a szilárd ételekkel a 6 hónapot. A kicsi gyomra addigra fog megerősödni annyira, hogy zökkenőmentes legyen a hozzátáplálás.
A gyümölcsöket sem ajánlanám, ki tudja milyen vegyszerrel kezelték őket...
van egy könyv,csecsemők szakácskönyve,abban receptek is vannak,ha tudod,szerezd be,nagyon jó!
Szia! A WHO-n azt mondják, ha nincs anyatejed, 6 hónapos koráig tápszert kapjon. Manapság már nagyon jó minőségűek a tápszerek, minden megvan bennük, ami a babának kell.
Ha esetleg azt nem fogadja el, akkor 6 hónapos koráig csak gyümölcsöt adj neki. Először almalevet, utána turmixolt almát, őszibarackot. A hozzátáplálást mindenhol 6 hónapos kortól írják, tehát az annál szereplő ételeket kaphatja először a baba. Attól ne félj, hogy nem változatos az étrendje. Őt ez nem zavarja, csak téged. :)
Amikor a gyümölcsöket bevezetted, később jöhetnek a zöldségek, krumpli, sárgarépa, sütőtök, ezt mind párolva, főzve, sütve, utána turmixolva.
Szia!
Az én fiam már elmúlt 4 hónapos. Szerintem ha szeretnéd elkezdeni a hozzátáplálást, akkor gyümölcsökkel kezdd.
Én almalevet adtam először a fiamnak. Fontos, hogyha új ételt adsz neki, azt 3-5 napig add egymás után, hogy az esetleges allergiás reakció kijöhessen. (Nem fog, nyugi. :-))
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.
Akinek van hasonló korú babája,biztos tud jó ötleteket adni.
Nem anyatejes babáról van szó,eddig tápszert kapott.
Ha 5 hónapos kortól felfelé vannak ötletek,azt is köszönöm,csak jelezzétek,hány hónapos babának való ételről van szó.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek két hónapos csecsemőnek mit lehet adni tápszer mellé táplálék pótlásra? ( a tápszertől nagyon gyarapszik a súlya)
- 6 hónapos csecsemő 1 hét alatt fogyott 70 grammot. Mitől lehet szerintetek?
- Mit ehet egy 7, 5 hónapos csecsemő
- Milyen tapasztalataitok vannak a készségfejlesztéssel kapcsolatban, már csecsemőkortól kezdve?(Egészséges babákra gondolok)
- Mivel lehet lekötni, szórakoztatni, fejleszteni, játékosan tanítgatni egy 5-6 hónapos csecsemőt?
- Osciloccinumot mennyi idős kortól lehet adni? Pár hónapos csecsemő kaphatja már? És milyen adagolásban?