Mit ehet egy 12 hetes kutya? (beszélgetés)
Mitzer, sok tenyészállat nem bírja rendesen megrágni a csontot, ezért nem is adunk éhes kutyának csontot, de lehet adni.
Amikor vadon élve elkap egy kisebb állatot, akkor sem csontozza ki neki senki.
Látom, hogy ez már másfél éves hozzászólás, de akkora marhaság, hogy kiverte nálam a biztosítékot.
Mindenevő például az ember és a sertés is.
A kutya is ragadozó, amint a fogazata is remekül mutatja.
Hogy sok kutya moslékon él, az nem megalapozott állattani ismereteken alapul, hogy finoman fejezzem ki magam.
Csontot adni a kutyának?? Ez a legnagyobb marhaság a földön!
Egy bizonyos korig meg tudja emészteni, aztán ha már nem, akkor a lehető legrosszabb helyen, a vékonybélben reked meg!
Házi koszt alatt nem tudom mit kell érteni,,, De az sem nekik való! A kutya ragadozó - húsevő - , mi emberek pedig mindenevők! Kicsit más az emésztésünk... Tápokban a jó minőségűek tartalmaznak olyan mértékű tápanyagot, ami kell nekik, fehérje gazdagon...
Pont ezért. :)
Érvelhetnék, amihez most nincs kedvem, ezért mondom, hogy kár volt megkérdezni. ;)
Amúgy nyilván mindkettőnk véleményében van igazság.
Nem tudom miért érzed kárnak, hogy megkérdezted?:)
Ez csak az én véleményem, nem pedig kőbe vésett igazság.
A házi koszt, most az mi?
Házilag kutyának főzött koszt, vagy a maradék?
Szerintem a táp pont olyan, mintha kizárórag csak levesporokon, meg konzerveken élnél, vagyis mindenféle műkajákon.
Ha már idősebb a kutya, akkor ez visszaköszön, mert sajnos őket is ugyanúgy elkapja mindenféle civilizációs betegség.
A konzerv az, ami tök fölösleges.
Víz meg adalék. Fehérjetartalom általában 4% körül van.
Ha kutyád van, akkor ne csak tápokkal etesd.
Sajnos, vagy sem, de bizony külön kell főzni neki.
royal canin és eukanuba tápott kapott..
amíg kölyök volt a legjobb minőséget adtam neki mindenből a csontjai miatt..de csonterősítő tablettát is adott a doki..sajna a nevére már nem emlékszem..
most select gold tápot kap a kutyusom..ez is minőségi(de ő már nem az a kutya) szerintem jó tápok és árban azért mégse olyan drága mint amiket fent írtam :)
Megváltozott a véleményed a tápokról?
Eddig a legolcsóbb volt a jó, és nem értetted azokat, akik minőségi tápot vettek.
Akkor jó:)
És mennyire kell majd minőségi tápra törekedni amig kölyök?