Mit csináljak hogy ébren maradjak?ötleteket kérek.(kávé helyett) (tudásbázis)
De jó neked! Én is nagyon vissza tudtam szorítani, de ha rám jön, akkor degeszre tudom zabálni magam a mai napig is csokival. :P
Ez az egyetlen szenvedélyem, de olyan fincsi, hogy nem tudok lemondani róla totálisan.
Pl dohányoztam is kb 2 hónapig, utána irtó rossz volt. Egyik napról a másikra letettem a cigit, de a 2 hónap után is extra nehéz volt, mindig kívántam, ha valaki rágyújtott. De azt meg tudom állni, hogy ne szívjam. :P A csoki jóval nehezebb, hisz úgy nőttem föl, hogy minden nap kaptam édességet, nem is keveset.
Legalább a vegetarianizmusról már kiderült, hogy egészségtelen is. Meg kell osztanom ezt az idézetet, ami nagyon megfogott még régebben ezzel kapcsolatban:
"A két világháború alatt számtalan új étkezési mód jött divatba. Ezek között a legtöbb hívet a nyerskoszt (Roh-koszt) és a vegetarianizmus szerzett. A nyerskosztot kedvelők távol tartottak maguktól minden főtt ételt, csupán nyers zöldségféléken, gyümölcsön, néhanapján nyers tojáson és egyes nyers húsokon éltek. Ez a divat azonban nem tartott sokáig, mert az orvosok és élelmezéstudományi kutatók a leghatározottabban állást foglaltak ellene. Legfőbb érvük - az, hogy a szervezetnek mindenféle táplálékra, nyersre és főttre, húsra és növényre egyaránt szüksége van - döntötte meg a másik táplálkozási szekta, a vegetariánusok leméletét is, akik csupán növényi eredetű anyagokon éltek. Szerencsére a táplálkozáselmélet e két vadhajtásának ma már alig akad követője; okosabb az arany középúton járni." Horváth Ilona
Egészséges táplálkozás és megfelelő mozgás mennyiség mellett és persze friss levegő mellett nem szorul rá az ember drogokra.
A kávé és a zöld tea is drog, csak éppen legálisak. Lassan a füves cigi is az lesz, akkor azt is szívni fogjuk ezután pl depresszió ellen?
Egy jó szex mondjuk:-))
Bár akkor meg utána vágod majd be a szunyát:-))
Viccet félretéve, szerintem szedj vmi vitamint, egyél sok gyümölcsöt, és levegőzz sokat.
Nekem ez segít.
Mozogj napi rendszerességgel, attól fit leszel, nem fogsz beálmosodni túl korán.
Ha csak dolgozol, otthon főzöl, takarítassz, attól nem leszel fit, hamar fáradni fogsz. Tornázni is kell. Ettől a munka is könnyebben fog menni és nem fogsz idejekorán álmosodni.
További ajánlott fórumok:
- Hálapénz helyett - ötleteket keresek
- Rossz fog helyett a jót húzták ki. Most mit csináljak és hol lehet panaszt tenni?
- Ötleteket várok, hogyan csináljak bírkózót a kisfiamból farsangra
- Szőrtelenítés után mit csináljak, hogy ne maradjak pöttyös?
- Méhszáj fagyasztás előtt vagyok. Hogy csinálják? Fájdalmas? Maradjak otthon utána vagy mehetek dolgozni? Minden érdekel ezzel kapcsolatban.
- Ötleteket várok. Nem ehetek...Mit egyek helyette?