Mit csináljak a tyúkjaimmal, hogy ne egyék meg a tojást? (tudásbázis)
Igen le kell venni.
Késsel.
A csőrtől lefelé kb. 5 cm-re.
:)
:-D
És ,hogy fognak táplálkozni?Vagy ha letojt levesszük a gyűszűt? Na de 60db tyúknál figyelemmel kisérni a tojást...:-D
mini szájkosár
gyűszű
Köszi!
A mész részét tudtam, meg értettem eddig is, de a kövek valahogy kimaradtak.:)
A kövek segédeszközök az emésztéshez, a magevő madarak (pl csirke) ezzel őrölik meg a kemény magokat.
Ha a kövek kellően szétkoptak, akkor cserélődnek, ezért kell hogy sóder legyen a csirkék közelében.
pl Ausztráliban a papagájok először meszet esznek, utána megesznek egy olyan magot, ami mérgező, de a mész közömbösíti a mérget...
A csirkék esetében a csontrendszer és a tojáshéj képzéséhez van szükség a mészre...
:)
Gondoltam, most beavatom a páromat is, hogy micsoda új infóhoz jutottam, de kiderült, Ő tudta..
Még egy kicsit azért értetlenkednék.
Sóder nélkül nem működik a zuza? És azok a kövek ottmaradnak a zuzábn, vagy áthaladnak a bélrendszeren?
Csigaházat adjál nekik összetörve...
Mészhiányuk van.
Futor vagy más mészpotlót is lehet nekik adni.
gyakran kell ránézni a tyúkokra,talán több menthető így meg a tojásból,vehetsz port nekik,de mi a felhasznált tojáshéjat összetörjük alaposan és visszaadjuk a tápba,illetve figyelj oda,hogy legyen előttük homok,vagy nagyon apró kövecske.
Egy időben nekünk is ették,de ezeket csinálva leszoktak róla.
További ajánlott fórumok:
- Nem tudok jól lovagolni a barátomon. Valami tanács, hogy mit tegyek mit csináljak máshogy? Nem tudom elengedni sem magam...
- Negativ lett az ovulációs tesztem ebben a hónapban. Csináljak még egy hónapot végig vagy jobb, ha már most elmegyek a dokihoz?
- Legyek még kitartó, vagy mit csináljak másképp a bilire szoktatásnál?
- SOS! Holnap megyek allergiavizsgálatra! Még nem voltam soha, hogyan csinálják meg a tesztet? Vagy mire számítsak?
- Leveles tésztából milyen túrós süteményt csináljak, ami nem tartalmaz tojást?
- 15 éve vagyunk barátnők. Mit csináljak, illetve vegyek neki?