Milyen vitamint szed a gyermeked? Mi a véleményed az étvágycsináló vitaminokról? (beszélgetős fórum)
Étvágy miatt orvos javaslatára multivitamint kap a 22 hós lányom (9.5 kg). Kipróbáltunk többet is, most a Cebion Multit adom, még egy adag van, aztán befejeztük, mert nem veszem észre, hogy használna, meg amúgy is itt a jó idő.:)
Egy komolyabb betegsége volt, még szopik, de
ha szükség van rá betegség, étvágytalanság miatt, jó dolgonak tartom és adom neki.
..én is...na ott csesztek el végérvényesen:DDD
Azóta is többet eszem ,mint amennyit kellene:)))
Nálunk a középső csak almát, mégis kicsattan:)))
Megjegyzem, én sem voltam midig ilyen versenysúlyban, sőt, emlékszem a könyörgésért, hogy "csak ezt a falatot"...
Jaj,de bírom amikor a felnőttek ilyen olyan "tudományos"alapon megmondják,hogy mennyit KELL gyarapodnia egy gyereknek,mikor köztudottan ,minden gyerek más.
Náluk tudatosabb és ösztönösebb embereket nem ismertem:)))
Szerintem Ők még nagyon jól tudják ,mikor mennyit kell enniük:)...Legalábbis ebben a korban,még ,amíg mi felnőttek tönkre nem tesszük ezt a képességüket,szép lassan ,komótosan:)
Az én lányom banánon kivül semmilyen gyümölcsöt nem hajlandó megenni.
Ennek ellenére nem adok neki vitamint,kivéve kálciumot(orvos irta fel),mivel tejallergiás.
2 éves,egy-két kis apró megfázást leszámitva,soha nem volt beteg,még szopizik,és tele van energiával.
"Milyen vitamint szed a gyermeked?"-Gyümölcsöt esznek:)
"Mi a véleményed az étvágycsináló vitaminokról?"-Jó levegő, sok mozgás, játszótér, séta, és közös étkezések.:)
1-2 náthán kívül még semmi gondja nem volt ezidáig szerencsére,a vitamint 1,5 hónapja kapja,előtte semmit nem adtam neki a Vigantolon kívül.
Én az étvágy csökkenése miatt kerestem vmit,de örülök,mert segített:)
Most abban a korban van h nem ér rá enni:DD
Fiam 2 éves de én sosem adtam neki vitamint.
Lányom meg 14 éves ő sem szedett vitamintsosem és mégis felnőttek és sosem betegek.
az en fiam, az aloe vera Kids vitaminjat szokta enni, de nem allandoan...
inkabb teli idoszakban.
nem is beteg szinte soha
Nem vagyok híve az étrend kiegészítőknek... Inkább természetesben kell fogyasztani. 1 citromból csinálsz neki limonádét. Vagy csipkebogyó húst beáztatsz 10 órára hideg vízbe, teszel bele valami szörpit, hogy legyen íze. Nyers karalábé, sárga répa, általában szeretik a gyerekek, mert édes.
az étrendkiegészítővel az a bajom, hogy amint abbahagyja, tuti beteg lesz. Mert ennek az a dolga, hogy megvédje a szervezetet. De így a szervezet "ellustúl" és ha nem szedi, nem tudja a szervezet mit kell csinálnia.
Nyáron Gergőnek sem szoktunk adni.
Most éppen Aktival Kid-et szed, de szedett már Multi Tabs Immuno-t is.
További ajánlott fórumok:
- Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk!
- Mik a tapasztalataitok a dr. Lenkei-féle vitaminokkal kapcsolatban?
- Hogy hívják a gyermekedet/gyermekeidet?
- Milyen nevet fogsz adni/adtál a gyermekednek?
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?
- Milyen vitamint adsz ősszel-télen a gyermekednek?