Milyen vállalkozásba kéne belekezdeni, így 2019 környékén? (beszélgetés)
Ezt találtam a talár szóra. Mikortól van?? ( nem olvastam )
:)
Akkor hajtsd fel rendesen azt a gatyát! Ne kapkodd el!
Na tényleg, még nem mostam ki. :D
Én mindenre képes vagyok varrásilag, még felemásra is felhajtottam egyszer... szerencsére nem vágtam le!
A másik, ami nem ünneplős, de erősebben szűkülő fazon, hát ha azt eltolom, még lehet bermuda...
A fekete ünneplős is, legfeljebb rakok az aljára valami passzét.
Sok éve egy igazi ünneplős világoskék bő szárút, turiztam. Egyformára sikerult levágni. Az öltéssor, nem lett kottára egyforma az alja hajtásnál.
Lehet hogy 2008 óta nem volt rajtam, csak belebújtam jó-e. akkor még rám jött.
Közben megnéztem, ha sikerül rendesen bejelölni, akkor, mivel kis hajtókája van, akár rondán és kézzel is felhajthatom, ezzel a módszerrel:
- mert a varrás elbújhat a hajtóka mögött. Marad az eredeti bajom: nem merem levágni, lehet, majd csak a szárban hagyom a felesleges anyagot.
Egyik sincs a közelemben.
Ez eredetileg sebre való ragtapasz, a nyáron levágott szárú leggings-en nem keményedett meg, sőt még le sem vált a mosáskor, csak kevésbé tart már.
Az ünneplő meg akkor egyszer tartson, utána már elpiszmogok vele.
Ez nem az, de kibírt már pár mosást más ruhadarabon. Könyvet is javítok vele, mert olyan a felülete, mint valami vékony, rugalmas textil.
Aztán létezik valóban textilragasztásra való, ha találok, veszek.
Egyébként van egy halasztó hatályú ötletem.
Van itthon olyan ragtapasz-féle, ami textilszerű, és jól ragad. Levágom a gatyaszárat a lehető legnagyobb ráhagyással, amit még a szűkülés elbír, és belülről felragasztom.
Jaj, köszönöm! Nem voltam biztos a sarokig érésben.
A család, az a fiam, majd csak képes lesz egy darab férc-cérnát belehúzni adott helyen, ha már szőni megtanult.
Ha magamnak hajtom fel, akkor én is másik nadrághoz mérem, de a legjobb, ha segítséget kér az ember a családtól, hogy hajtsa fel. A hátulján sarokig kell, hogy érjen mezítlábasan.
Nekem sincs itthon gombostűm, én egyből fércelem, aztán vagy előveszem a gépet, vagy kézzel varrom fel.
Hehehe!
Van, amikor biztosító tűt használok. Nem csúszik ki.
Ez egy bőőő gatyó! Írja is, hogy nem gálanadrágra mutatja! !!!
és attól, hogy veszek fél kiló gombostűt, ááááá... csak a kezem lesz bibis.
Drága Enissa, köszönöm szépen, de még nem szedtem elő a varrógépet. Az se biztos, hogy egyáltalán működik.
És hogy lehet vele keskeny gatyaszárat varrni, az se biztos.
És ráadásul minél többet gondolok az egészre, annál inkább elfog a méla varrás-undor. Hogy szedett volna inkább almát, aki a varrást kitalálta.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mire érdemes ma vállalkozni, aminek van esetleg valami jövője is?
- Szigethalom és környékén élő kismamák és anyukák jelentkezését várom.
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén
- Ajánlottak egy lehetőséget, ahol vállalkozóként kéne üzletkötőnek lenni. Érdemes belevágni? Segítsetek légyszives!
- A magukkal mit kezdeni nem tudók fóruma! Vállalkozni kéne, továbbtanulni, állás híján akkor szülni?
- Milyen vállalkozásba kéne kezdeni?...háziszalámi gyártás?