Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? fórum

Milyen ütemezéssel, mikor utalják a járások az ápolási díjat? (tudásbázis)

A politizáló, személyeskedő vagy provokatív hozzászólásokat töröljük.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
71241. Kelta67 (válaszként erre: 71240. - ViolettaLetti)
ma 14:37

szia

A Szakértő nem a GYOD-ot hosszabbította meg hanem a szakértői véleményét,a GYOD nem jár le. Azt határozattal kapod és határozattal lehet elvenni. Kevered az orvosi szakértői papírokkal.

Családi pótlékot nem kell megszüntetni..18 éves koráig jár neki a magasabb családi pótlék.

Ha tovább járna valami suliba akkor 23 éves koráig jár.

De ésszerűbb átváltani FOT-ra (Fogyatékos Támogatás)

Az több pénz és élete végéig valszeg jár neki

A helyi gyámhivatalnál kell jelezni hogy nagykorú lesz a gyermek, és kéritek gondnokság alá helyezését.

Ekkor be kell perelni majd a gyermeket (nem vicc),ebben segít a gyámhivatal, és bíróság mondja ki hogy korlátozzák a jogait, és gyámság alá helyezik, kinevezik a gyámot, ez valszeg valamelyik szülő általában..és kaphat Rokkantjáradékot is.

Ez sajna rengeteg vizsgálattal jár majd (Munkaügyi, meg rokkant leszázalékolás stb) meg vagy fél év míg a bírósági dolgokon átjuttok. Lesz kirendelve neki ügyvéd is, de NYUGI..ez nektek teljesen költségmentes lesz.

De ez kell, mert a magyar jogrend szerint nagykorú lesz, és akkor te/ti már semmit se intézhettek neki, mert felnőtt lett..és így kénytelenek vagytok átvenni bizonyos jogokat felette, amihez viszont bírósági ítélet kell.

a GYOD nem 2029 jár le, hanem a szakértői jár le akkor, a hivatal ettől függetlenül 2 évente ha úgy dönt kérhet felülvizsgálatot, orvosi papírokat stb, de lehet hogy csak szimplán küldi a hosszabbítást :)

ma 12:28
Sziasztok! Ma regisztráltam,örülök, hogy itt lehetek! Van egy 17 éves autista fiam, aki most ballag majd a 8- ik osztályból. Jó tanuló,de sajnos önellátásra képtelen, Gyodon vagyok vele. 2029- ig a szakértő a Gyod idejét hosszabbította, az megmarad addig. De a családi pótlékot meg kell szüntetni tanév végén. Tudom egy nyomtatványt tölt ki a suli igazgatója,hogy Ádám fiam befejezte tanulmányait, majd azt kell elküldeni a MÁK- nak. De! Mi lesz, ha 18 lesz? Pszichiáter mondta már tavaly, hogy lehet gondnokság alá helyeztetni, és valami Fot-ot igényeljek meg. De a Gyod ugye az nem iskola függő, hiszen 2029- ig jár.Utána hosszabbítják majd a dátumot. Van valaki aki hasonló " cipőben" jár, és tudja az igényelés menetét? Mit,hol, mikor érdemes elkezdeni intézni? Válaszotokat köszönöm!❤
71239. zsoka2728 (válaszként erre: 71235. - Tai)
tegnap 21:59
Én sem már előre félek mert fel fogja zaklatni
71238. zsoka2728 (válaszként erre: 71236. - Sly001)
tegnap 21:58
E kategóriát kaptunk és egy másfél évenként kijönnek átnézik az orvosi papirokatRokkant járadékot papírt a fogyatekossagit is .20 jön újra a hölgy .A gyerkőcök fürdeni borotvalni kell étkezésre segíteni oltozesne is közlekedni nem tud írni olvasni se szóval ez van nem értem de most rá fogok kérdezni.
71237. Gabika777
tegnap 14:13
Sziasztok!Szeretném megkérdezni hogy Wise számlára lehet e utaltatni gyodot,A családit arra kapjuk de a 17.Kerületben azt mondta az ügyintéző hogy nem lehet ,,,
71236. Sly001 (válaszként erre: 71234. - Zsoka2728)
tegnapelőtt 21:54
Ha a komplex minősítést kéritek, és ott megkapja a legsúlyosabb, E-kategóriát, akkor nem fogják vizsgálni, nem jön ki szakértő, meddig az érvényes. Ha véglegesre kapjátok, akkor a GYOD is végleges.
71235. Tai (válaszként erre: 71234. - Zsoka2728)
tegnapelőtt 16:41
Köszönöm, és nagyon sajnálom. Nem értem akkor mit írt alá Novák a végelegesítésről? Nyilván ha orvosilag végleges nem értem mit kell vizsgálgatni állandóan?
71234. zsoka2728 (válaszként erre: 71226. - Tai)
tegnapelőtt 10:44
Hát nekünk végleges papír van 10% munkaképesség és másfél éve vizsgálták újra és most megint .A orvos már tiszta ideg volt. Mit akarnak meg ettől a gyerektől,? Mióta a végleges papírja van azóta egyik szemére már vak és epilepsziás is lett.Nem érdekli őket
tegnapelőtt 10:38
Ó édes istenem eltévesztettem a napokat,most jöttem rá hogy ma még csak kedd van és 11-ike 😅,köszi a válaszokat és hogy senki nem hülyézett le😂,úgy érzem sok kávéra lesz ma szükségem
71232. Gyöngyi 73 (válaszként erre: 71230. - Jenny5)
tegnapelőtt 09:25
Köszi ☺️
71231. Gyöngyi 73 (válaszként erre: 71229. - Kyra922)
tegnapelőtt 09:25
Köszi,igen számlára várom de eddig mindig rajta volt 12 ig,ezért volt furcsa hogy most nem érkezett 🙂
71230. Jenny5 (válaszként erre: 71228. - Gyöngyi 73)
tegnapelőtt 09:23
holnap jön számlára
71229. kyra922 (válaszként erre: 71228. - Gyöngyi 73)
tegnapelőtt 09:16
Ha számlára várod az holnap lesz ☺️
tegnapelőtt 08:20
Sziasztok,kérdezném hogy a rokkantsági ellátás megjött már?
71227. alma012 (válaszként erre: 71223. - Flovi.91)
tegnapelőtt 03:11
Nyissatok Wise számlát és a magyar végrehajtó nem fog tudni intézkedni...gyodot oda tudod utaltatni a többi ellátmányt postán...aztán nincs gond
71226. Tai
márc. 10. 18:31
Március 28-án indul a felülvizsgálat a GYOD-ra 5 éve kapjuk, viszont most véglegesítette a szakorvos a gyermek állapotát. Ilyenkor az új törvény miatt megkaphatjuk hatrozatlan időre?
71225. Rami1992 (válaszként erre: 71224. - Rózsika73)
márc. 10. 07:42
Én úgy tudom, fél év múlva lehet újra igényelni.
71224. Rózsika73
márc. 10. 06:01

Sziasztok!

Kérdezni szeretnék2 gyermekem autista .Haa az egyik Gyodot elveszik,mikor tudom újból megpróbálni igényelni?

71223. Flovi.91 (válaszként erre: 71222. - ValentinaEszti)
márc. 9. 20:53
Ha inkasszó van számlán nem nézi honnan jön a pénz, megérkezik számlára és levonódik az egyenlegből. Te magad is írtad, inkasszó van rajta, szóval nem a NAV tiltotta, mert azt nem is tudná.
márc. 9. 19:23
Jó napot kivánok segitségre lenne szükségem Németországból kapta a gyermekeim édesapja a gyermekek után a családipótlékot viszont nem volt arról tudomása hogy inkasszó van a számlán mert nem tájékoztaták. le veheti a nav a családipótlék egész összeget ? A bank az a tájékoztatást nyujtota hogy a magyar országi családit nem akkor mégis hogyan veheték le ?valamint az ápolási dîj összegéböl?
71221. Kati 76 (válaszként erre: 71209. - Kelta67)
márc. 7. 19:25
Nálunk is van egy . De akkor se foglakozik vele a végre hajtó. Sőt ha szünetelteded a végrehajtó 15% kér szünetetetés véget . Annyit tudok hogy nagyon kapkodnak a végre hajtók mert Június hónapban meg fog szülni a behtás a végre hatók felé . Na most ebből mi igaz mi nem jó kérdés
71220. Kati 76 (válaszként erre: 71216. - Throzi)
márc. 7. 19:16
Én is a gyereknek nyitottam egy számlát. Arra megy a gyod a csp és a nyugdija. A gyerek a számla tulajdonos nem én csak a kezelhöje vagyok neki . És még is rá teszi a kezét a végrehajtó. Nem érdekli se a bank se a végrehajtó. Mivel ott a nevem és úgy veszik mitha az én számlám lenne pedig nem az ennyim . Tehát nem vagy biztoságban. Ezért kell postán kérnem hogy a gyereknek a nyugdiját a családi potlékot ne vegyék el töle .
71219. Spirit2
márc. 7. 06:23
Kapott valaki veszprémiek közül ápolásit vagy gyod ot postain?
71218. Anka8 (válaszként erre: 71215. - MisHunWari)
márc. 6. 12:34

Szia

Igen ma kaptam

71217. Kelta67 (válaszként erre: 71216. - Throzi)
márc. 6. 12:31

Hidd ezt

[link]

71216. throzi (válaszként erre: 71213. - Kelta67)
márc. 6. 11:23
Szerintem nem téves.Kérdezd meg itt hány embernél jártak el jogtalanul.És hányan kaptak birósági végzést.Lehet hogy ez a törvény.De nem tartják be.Az is a törvény hogy miböl és mennyit lehet elvinni.Akkor kérdezem én hogy minek vitték el a két gyermekem rokkantságiát,a fogyatékosságiukat és az én gyod-omat.Ezek mind védett jövedelmek.Abban a hónapban nem maradt a számlámon egy fillér sem.És minden birosági határozat nélkül.Én is azt hittem hogy nem tehetik meg.De megtették.Akkor nyitottam az egyik gyermekem nevére számlát.Az enyémet megszüntettem.Csak igy vagyok biztonságban.
71215. MisHunWari
márc. 6. 11:13
Sziasztok! Budapesten kapott valaki Gyodot postai úton? Köszönöm a választ!
71214. Anka8 (válaszként erre: 71210. - Pupkovics)
márc. 6. 11:13
Szia most hozta mindkettőt a postás.
71213. Kelta67 (válaszként erre: 71212. - Throzi)
márc. 6. 11:09

Téves

"a bírósági végrehajtást általában valamilyen más eljárás (például polgári peres eljárás, büntetőeljárás) előzi meg. Ezen előzetes eljárás eredményeként születik meg a követelés fennállását igazoló, végrehajtási alapjául szolgáló okirat, azaz végrehajtási jogcím,[6] ami nem összekeverendő a végrehajtható okirattal. A bírósági végrehajtásnak két jól elkülönülő szakasza van. Az első lépcső a végrehajtás elrendelése, a második a végrehajtás foganatosítása. Előbbi a bíróságok és közjegyzők hatáskörébe „telepített” azon jogosultság (és egyben kötelezettség), amelynek során annak tárgyában kell döntést hozni, hogy a végrehajtást kérő – erre irányuló – írásbeli kérelme alapján kiállítható-e a végrehajtható okirat. A végrehajtás foganatosítása végrehajtható okirat alapján történő végrehajtó (bíróság) általi konkrét végrehajtási cselekmények elvégzését jelenti. Míg a végrehajtás elrendelésének előfeltétele tehát a végrehajtási jogcím, addig a foganatosítás alapja a végrehajtható okirat, amelynek megléte biztosítja a legális állami kényszert a követelés realizálása érdekében."

71212. throzi (válaszként erre: 71209. - Kelta67)
márc. 6. 10:52
Most már nem.Utána érdeklődtem.Ahol adosságod van az felkeresi a végrehajtókat.Az az összes bankot felkeresi hol van számlád.És ráteszi az inkasszót.De elötte megprobál veled részlet fizetés megállapodást kötni.Ha nem fizeted akkor jön az inkasszó.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook