Milyen trukkel, furfangossaggal vehetnem ra paromat, hogy szokjon le a cigirol? (tudásbázis kérdés)
3 hete?Nagy cucc én 1 évig nem szívtam!
Persze most megint basszus:DDD
Dohányzás leszokását segítő aromaterápiás tapasszal.A tapaszt csak felragasztod a ruhájára
és onnan a gyógynövények kipárolognak, amit majd Ő belélegez. Kellemes közérzetet biztosít és csökkenti a dohányzás utáni vágyat.A Herbaházban lehet kapni.
Üdv.
A PáROM 3 HETE NEM CIGIZIK,SIKERULT!!!
DE NEM éN VETTEM Rá,HANEM SAJáT MAGáTOL EGGYET GONDOLT,SENKIT NEM LEHET RáVENNI,HOGY SZOKJON LE A CIGIROL,CSAK AZT AKINEK NINCS éNE,VAGYIS úGY UGRáL AHOGY A MáSIK FUTYUL,DE AZ MEG NEM éLET.éNSEM CIGIZEK,LETETTEM éNIS,SOKKAL SZEBB íGY AZ éLET!!!
KOSZI A SOK SEGíTSéGET!!!
ha te is és ő is le akar szokni,gyere a "dohányzás-leszokás" fórumba:)))ott találsz ezer oldalnyi beszámolót,mankót,hogy ki mivel tette le.(vagy irj nekem priviben ha gondolod,elmesélhetem az én történetemet.42.napja füstmentes vagyok:D:D)
Sok sikert,ne adjátk fel
Szerintem sem lehet leszoktatni valakit a cigiről.
Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
Nálunk az jött be,hogy amikor babás lettem én azonnal leraktam a cigit,majd megmondtam neki,hogy jó lenne,ha legkésőbb a szülés után ő is abbahagyná,mert a gyereknek semmi szüksége rá.No meg ha nem hagyja abba,akkor szoptatás után én is vissza fogok szokni,és azt a pénzt a gyerekre is tudjuk költeni.
ennek eredménye képpen 6 napja nem gyújtott rá,és látom rajta,hogy elszánt,és tényleg abba fogja hagyni.
ez csak vicc, de megteheted, h éjszakára teszel a hátára, mikor már elaludt olyan izés tapaszt.
Sajna igaz, ha nem akar magától leszokni, nem fog másként. Nekem azt mondta az én párom, nem tudom it kérek tőle.
Az infarktus leszoktatta, de nem kellett volna eddig várni :( Most már még a szagát is utálja.
Az én férjem sajnos nikotinista. Legalább 8 éve próbálom rávenni, hogy leszokjon. Az a legnagyobb baj, hogy a dohányosok mindig valamio jó alkalomra várnak a leszokáshoz: terhesség, a gyerek születése, munkahelyváltás, hétvége, hétfő, hó eleje, hó vége, stb. Mi pár hónapja eljutottunk odáig, hogy miután hiába pofáztam 1 éve (GYED), hogy egyszerűen nem telik rá, egy este végre észrevette, hogy a melltartóm egy kinyúlt, szürke szar, megkérdezte, miért nem veszek másikat, mondtam, nem telik rá. Nem akarta elhinni. Ekkor papíron felvázoltam neki, mennyit költ cigire (20000 ft/hó), és kiszámoltam neki papíron, hogy ha veszek egy normális melltartót (10000 alatt nem árulnak olyat, ami az én mellemet elbírja), akkor a hó utosó hetében vagy nem eszünk, vagy nem pelenkázzuk a gyereket. Ekkortól nem gyújtott rá többet, de ha ez nem történik, nem tudom, mi lett volna. Nagyon nehéz ügy.
(Miközben ő pontosan tudja, milyen következménykkel jár a dohányzás, 29 éves, de a COPD első jelei már mutatkoznak rajta.)
A leszokás orvosbiológiai értelemben azt jelenti, hogy MEGSZŰNT a függőség, és pontosan olyan eséllyel szokik rá (újra) a cigire valaki, mint bárki más, aki még soha nem szívta.
Márpedig azok, akikről én beszélek - akik tizenévesen kezdtek dohányozni - többé SOHA nem tudnak megszabadulni a függőségtől teljesen. Ez azt jelenti, hogy, ha mondjuk kiteszünk egy nem-dohányost dohányfüstnek, meg egy volt-dohányost, akkor biológiailag nem ugyanaz fog lejátszódni a kettőjük szervezetében. A volt-dohányos szervezetében megújul a függőség, újra bekapcsolnak a régi biokémiai reflexek, újra érzi azt, hogy kívánja. A nem-dohányos nem.
Ezért írtam azt, hogy LESZOKNI soha nem fog tudni. Le tudja tenni - de nem szűnik meg tőle a függőség. Ez nem csak az előbb említett biokémiai reakciókban mutatkozik meg, hanem abban is, hogy sokkal nagyobb eséllyel, és sokkal gyorsabban rászokik (újra), mint az, aki soha nem dohányzott.
ez nem igaz!!
én is 14 évesen kezdtem a cigit és a párom is és mindketten letettük. persze sosem erőltettem sőt még mondtam is neki hogy ha örömet okoz neki akkor cigizzen hisz felnőtt ember. azt tesz amit csak akar a saját életével
és már 6 éve nem szívom és nem is fogom...igy szerintem nem biztos az általánositás.ez inkább akaraterő függvénye csak,és kizárólag
Hát igen, én is azokról beszéltem, akik gyerekként szoknak rá, az egész hozzászólásom róluk szólt.
És tényleg nagy a hiba, csak nem tudnak róla, nem gondolnak bele, hogyha folytatják, milyen lesz az egy db egészségük.
Biztos vagyok benne, hogy a szülők hibája, ha a gyerek rászokik, mert ők azok, akiknek terelgetni kell a gyereket, beszélni vele mindenféléről, köztük erről is...
Hát én tényleg azért vagyok, hogy ha már valaki szül gyereket, azt normálisan felnevelje, mert sok minden függ attól azért.
és még egy ehhez a hsz-hez:
erőszakkal nem lehet verebet fogni
minél jobban piszkálod annál jobban dohányzik
mi is sook mindent együtt csinálunk de tisztába vagyok vele hogy két külön ember vagyunk
és nem vagyunk összenőve
azon kivül hogy sok sok dolog köt össze minket,azért megmaradt mindkettőnknek a szabadsága ahhoz hogy valamilyen módon azt tegyen amit akar
egyszerű :) ha egyek vagytok és te leszoksz, ő is leszokik
hiszen a két fél = és mindent együtt csináltok
"Csak egy picit hibáztak gyerekkorukban, és életük végéig rabságban, vagy esetleg "szökésben" vannak. Soha nem kaphatnak felmentést mondjuk jó magaviseletért. Ez aránytalanul nagy büntetés."
Ööööö, sztem nem picit... Sorozatosan szívták a dohányt, nem kötelezte őket senki erre (ha jól gondolom), sőt még nem is voltak rászokva ééééssss: mégis szívták addig, míg rá nem szoktak észrevétlenül.
Tudom, fiatalok nem gondolnak bele, még nem tudják, hogy egy testük van és egy egészségük. Ennél sokkalta többet számít a közösség és annak szokásai. Ez a gondolat aztán a kicsi hiba! :(
én nem mondom hogy nincs igazad hisz valahol zavar téged
de én azt mondom hagyd, majd meglátod ha akar leszokik
de tudod mit?járj elő te jó példával alőbb utóbb ő is követni fog
nálunk ugy volt hogy terhes lettem,leszoktam
nem volt egyszerű mert a környezetemben a kolegák és a párom is dohányzott
aztán eltelt egy hónap és a párom követett.biztos piszkálta hogy leszoktam és amilyen önérzetes végül ő is letette
ez amugy tök jó lenne
csak egyet kérdeznék.ellenkező esetben mint erős dohányos,te leszoknál a párod kedvéért?
csak mert kér rá?hát én nem pedig hidd el szeretem a párom,csak ugy mert kér rá biztos nem, ha csak én nem akarom,és amig nem határoztam el magam teljesen addig pláne nem,ugyhogy szerintem inkább hagyjad,ha le akar szokni leszokik magától ha nem akkor hiába minden trükk.
és hát valljuk be senki sem szokna le csak ugy más kedvéért
csak akkor ha valami nyomós oka van rá
én tudom 16 évig cigiztem
További ajánlott fórumok:
- Mivel vehetném rá páromat arra, hogy menjen munkát keresni?
- Szövegelő - Próbálj olyan mondatot írni, amiben furfangosan el van rejtve a keresztneved, vagy beceneved! Minnél viccesebb, annál jobb! :)))
- Hogyan vehetném rá 3 hónapos babámat, hogy a nappali alvásoknál 30-45 percnél tovább aludjon?
- Hogy vehetném el a mosógép szagát? Vagy szerintetek mi okozza?
- Sző, fon, nem takács. Hol találok ilyen furfangos találós kérdéseket?
- Labirintus vagy a Furfangos Labirintus játékot érdemes megvenni?