Milyen támogatásokat lehet igénybe venni? Kiskapuk? Segítsünk egymásnak! (beszélgetés)
A nevét nem.Az ismerősöm akitől erről hallottam csak annyit árult el,hogy ő akkor bejelentkezett a nagymamájához lakcímre,valamit buheráltak a jövedelmekkel,amit bevallottak és ő is kapott valami 5e ft-os támogatást.Ebben a poén,hogy akkor vettek lakást,ami a férje nevén volt,a támogatást meg ő igényelte ily módon,így nem buktak le.Ezt nevezik kiskapunak?:) (igen,csak mosolyogni lehet rajta,mert annyira abszurd)
Mást nem árult el,nagyon titkolózott.Biztos fél,hogy valaki felnyomja.:)
sziasztok!
Képzeljétek megkaptam a gyermekvédelmi támogatást. Ebben benne van az ovodai ingyenes étkeztetés, évente kétszer kapok pluszba 5800 ft-ot és ingyenes tankönyv is jár, bár mi ott még nem járunk. És elvileg kapok majd havonta 5500 ft-ot.
Senkinek sincs semmilyen más ötlete?
Ani58 nem sikerült kideríteni a támogatás nevét???
Sziasztok!
Ma voltam a családsegítőben, és vártam 1 órát mire rám került a sor, és utána meg elküldtek az önkormányzathoz. Tök jó mert kiderült, hogy mióta megszületett kisfiam 2 éve azóta kaphattam volna havonta 5500 ft-ot. Ami nem olyan sok, de jól jöt volna. Nem kell hozzá más, csak egy jövedelem igazoló papír, nekem pedig a bankszámla kivonat, mert én oda kapom a gyest, meg a családit. Ja, meg még be kell vinnem majd az autónak a forgalmiját. Na de ha amiatt a hülye autó miatt nem kapom meg a támogatást, akkor lemegyek és baltával szétverem. 2008-ban vettük, pont a válság előtt, mikor a legerősebb volt a forint, most, meg alig birjuk nyögni. De ha emiatt esek el tőle mérges leszek.
Na mindegy! Bocsi, ez nem ide tartozott, csak le kellett irnom. Hétfőn már talán okosabb leszek.
Egyébként a jövedelem(az egy főre eső) nem haladhatja meg a 37500 ft-ot. Akor lehet kapni.
szia!
Sikerült már utánajárni annak a támogatásnak??
Szia! Én megértelek! De úgy vagyok vele hogy ezzel nem másoktól veszem el a betevőt! Én is örülök ha minden hónapban meg tudok élni! Szóval ha igényelhetek valamit, akkor igényelni is fogok, mert rengetegen vannak olyanok tényleg akik nem érdemelnék meg a támogatást és megkapják, mert ismerősük van egy-két helyen, vagy megfelelő papírokat tudnak beszerezni.
Kérdem én hogy akkor az ő javukra mondjak le ezekről??
Egyébként nem vitafórumot szerettem volna nyitni, csupán arra kérem az embereket hogy segítsünk egymáson, és ne azok kapják meg a pénzeket, akiknek mindenféle ismerősük van, stb
Igen,valamilyen szinten igazad van,vannak jobban rászorultak.Csak tudod,amikor azt látom,hallom,hogy a pl. nálam sokkal jobb módban lévő emberek(vállalkozó!) kapnak ilyen-olyan segélyt,juttatást,akkor eszembe jut,hogy én miért ne kaphatnék?
A rászorultakról pedig sok durva példát tudnék írni,hogyan is rászorult némely ember.
Mi is nagyon spórolunk,de van amikor abból sem lehet már megélni.:(
Amúgy tündéri a kislányod!
Én kaptam lakásfentartási támogatást is, mert igényeltem, havi 2800 ft volt ( helzettöl függően mindenkinek más-más összeget állapítanak meg)Mivel azonban oly hosszú időn keresztül kaptam, a gyerek születésétől ( tavaly október ) úgy döntöttem inkább csóró leszek, mert az ország sz@rban van és annak adják, aki nálam is sz@rabb anyagi helyzetben van.Mert sokan vannak mínuszban az utcán, legalább is itt Pesten, sokan megfagynak, sokan szállón élnek, éjjeli melegedőbe mennek, ha persze odaérnek zárás előtt és van hely.
Szóval lehet kérni sokmindent, pl. átmeneti segélyt is, lehet rendszeres átmeneti segélyt is, olyankor kimennek környezettanulmányra. Itt Pesten van ételosztás, van a vörös keresztél ingyen ruhasegély. Én már mindent megjártam, de nálam sokkal lepattantabb emberek is vannak, akiknek kisiklott az életük, elsősorban azoknak találták ki az ilyen-olyan segélyeket.( de sez csak az én véleményem és most, lehet, hogy fél év múlva másképp látom...)
Én úgy döntöttem spórolok, beosztom a zsét és nem kérek, de ti kérjetek nyugodtan, úgyis kell adniuk, hisz törvény van rá, hogy ki kaphat, ki nem.
sziasztok! Én úgy lettem terhes, hogy nem volt munkaviszonyom és nem dolgoztam teherbe esés előtt vagy másfél évet, de aktív korún voltam, aminek az utóbbi időben már rendelkezésre állási támogatás lett a neve, azaz RAT. ( angolul patkányt jelent...)
Szóval én most mégis kapok gyest és mindenki más is kap, aki az én cipőmben jár.A gyest kapom és a családi pótlékot, slussz. Semmmi mást. összesen 40, ebből persze még levonnak így lesz összesen havi 37 rugesz oszt csákesz.
Sziasztok!
Megmondanád, pontosan hol olvastad ezt a vissza nem térítendő támogatást a kormányszóvivő.hu-n?
Most néztem meg, de nem találom.
Nagyon nagy bajban vagyunk, nagyon fontos lenne.
Előre is köszi!
Szia!
terhességi gyermekágyi segély csak abban az esetben jár, ha GYES előtt volt munkaviszonyban töltött időd és 2010.01.01től 365napon keresztül kellett, hogy legyen.
Menj be az önkormányzathoz,és ott mindent elmondanak.De ez szerintem egy általános probléma,itt sem mondják el a lehetőségeket,csak a sógornak,meg a komának.
Én a gyermekvédelmit kérelmeztem meg decemberben,a beadás után két nappal már itt volt a papír,hogy megkaptuk.Így van ingyenes ovi/suli ebéd és tankönyv a gyerekeknek.Itt a faluban mindenki megkapja,talán az is a baj,hogy a jó módúak is.nekem most nincs melóm és ezért kértük.
Na ha megtudsz valamit erről az egyszeri évente igényelhetőről szólj! Engem is érdekelne. Vagy ha a nevét megtudod írd meg és utánajárunk, ha sikerül.
Egyébként engem minden érdekel, mert a szüleimen is szeretnék segíteni, de mint mondtam jelenleg gyesen vagyok és a második babámat várom, szóval a gyes mellé kapható valamik engem is érdekelnek!
Ez engem is érdekelne!
Én hallottam v.mi egyszeri támogatásról,ami alanyi jogon jár évente.De sajna nincs időnk utánajárni,a párom rengeteget dolgozik,a kisfiammal meg leülni egy váróban akár 3-4 órát,lehetetlen.De rajta vagyunk a témán.
Engem főleg a Gyes mellé igénybevehető v.mik érdekelnek.
Végre egy jó téma!
További ajánlott fórumok:
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Segítsünk egymásnak fogyni!
- Túlsúlyos kismamik/vagy leendő kismamik segítsünk egymásnak...
- Hogyan állítanád össze az 1000, 1100, és 1200 kcal-ás étrendedet? Segítsünk egymásnak!
- Akiket elkerül a gólya! Segítsünk egymásnak!Biztassuk egymást!
- Álomsúly megtartása-segítsünk egymásnak!