Milyen színű a házatok/lakásotok? Ha tehetnéd, milyenre színeztetnéd (külső vakolat)? (beszélgetés)
Köszönöm szépen, megnyugtattál.:)))
Akkor maradhatunk az eredeti tervnél, ha szükséges, még kérdezhetlek majd? Tavasszal lesz esedékes.
de a bogarak nem esznek szigetelést.
:-)
a bogarak csak természetes anyagokkal táplálkoznak.
tény, h a levéltetvek ürüléke megmarja az autó fényezését, ha lepereg a fáról.
a díszburkolat nevében benne van, h díszítő felület. az alapfelületnek, mint hordozófelületnek az elkészítési technológiáját kell úgy megválasztani, h a természetnek, az épületre nézve kártékony résztvevőit, ne engedje érvényesülni.
Nem, én attól félek, hogy a kövek közé bebújnak és árthatnak a szigetelésnek.
Á, nem tudom mit nevezek "annak", kb. amivel általában díszítik a házakat, még belső tereit is.:)
mit nevezel terméskőnek? minden természetes kő, terméskő.
de katicabogarak nem tudnak ártani sztem semmilyen kőnek. már, ha jól értem, h tőlük félted!
a puha homokkő, v mészkő, palakő is "bogárálló". de ha megtelepedik bármilyen kövön bármi, feltalálták régen a drótkefét.. ;-)
s.zöldre festeném a külső falakat. bontott hódfarkú tetőcserepet raknék fel. réggebbi fajtát, ami elmegy még v ötven évig. a kémény a tető felett fehér lenne. alakok ajtók hatalmasak, és fehérek lennének. befuttatnám az egészet vadszőlővel. az ablakokra zsalúziát tennék (nem zsalugáter).
minden nyílaszárón rolettás rovarháló lenne.
a vadszőlő átszellőző árnyékot ad. télen csupasz, így a nap melege jobban érvényedül. olcsóvá válik a ház klimatizálása. egybe építenék vele egy nagyobb méretű üvegházat. melyben érvényesülő üvegházhatás egész évben ellátja az épületet melegvízzel, fűtéssel, egy levegő hőszivattyún keresztül.
a gázt be sr kötném. a kazán és a bélelt kémény árából megvan a hőszivattyú.
okosan érdemes gondolkodni. nem szabad hagyni minden későbbi istencsapására rábeszélni magunkat sok millió forintért.
a természet fizikája laikus számára is jól közelíthető, érzékelhető. a legegyszerűbb dolgokat érdemes megvalósítani.
az üvegházat hasznalhatod egész évben. fűszerkertnek, ínyenc zöldségek számára. ha kisgyerekeid vannak, nappalidba hozza számukra a természet iskoláját.
a szemetet nem eldobni kevés, h megőrizzük atyáink Földjét gyermekeinknek. meg kell tanulnunk szimbiózisban élni a természettel. nem eltékozolni lehetőségeit, áldását, egy önmegvalósítast visszatükröző héttornyos ház megvalósításában.
"termeszek" vagyunk, akik mert "éhesek", szétrágják a "házat".
Most sötétsárga,olyan okkeres.
Én vanília sárga,fehér kombinációra festetném.
Érdekes módon - nem saját házban élek épp, rokonoknál egy kis ideig - ugyanolyan színű háza van rokonaimnak, mint az előző házuknak. De még a festés is ugyanolyan. Alul szürkésbarna egy sávban körbe, felette meg halvány sárga. De az a baj, hogy ők másfél éve vették ezt a házat, és azóta nincs rendbe téve, lefestve. :(
Egyébként egy halvány zöldet adnék neki. De akkor már az egész házat átfesteném kívül-belül, és át is rendezném. : )
Persze nem az én házam, és nincs elég píííz.
További ajánlott fórumok:
- Ha tehetnéd, mit változtatnál a földön?
- Ha tehetnéd, milyen vállalkozást indítanál?
- Te melyikben élsz? Ezt szereted vagy ha tehetnéd a másikat választanád?
- Ha tehetnéd most milyen vállalkozásba kezdenél?
- Sűrű, vastagszálú, göndör hajú lányok ti milyenre szoktátok vágatni a hajatokat?
- Szerintetek milyen hajszín állna jól, milyenre váltsak?