Milyen rendszereséggel takarítjátok a lakást? (beszélgetős fórum)
régebben minden nap megcsináltam a nagyját, aztán meg hétvégente nagytakarítottam. de sikerült kigyógyulnom. :) igaz nálunk nincs aki rendetlenséget csináljon vagy koszoljon. még. :)
naponta: ami látszik letörölgetem, felporszívózok, felmosok, konyha, fürdő fertőtlenítés, ami rászorul, kirázni. hetente: ugyanez bővebben. havonta: hát kifordítása majd visszafordítása. :)
két-háromnaponta porszívózás, hetente egyszer portörléssel együtt.
naponta takarítok, márcsak azért is, mert van 2 kutyusunk.
mi egy héten egyszer,általában...ugyanugy mint godgoda.
Mivel minden helyiség linoleummal borított a fsz kivételével minde nap áttörlöm.
Falun élünk.Nincs cipő levétel.
Minden héten szombaton délelőtt,portörlés porszívózás, felmosás, WC, fürdő takarítás + a kutyáknál kint 2 naponta.
ne söprögess, porszívózz. és töröld fel nedvesen.
de mért baj az, ha rászáll a por. akit ez zavar, költözzön passzív házba. ott nincs por...
attól nem leszel koszos nőszemély, mert nem minden nap törölgetsz és porszívózol. ez baromi nagy hülyeség. 2 naponta szoktam, de azt is a papagáj miatt.
ha ő nem lenne, 4 naponta elég lenne.
te nem tisztaságmániás,hanem rabszolga vagy.néha szoktál leülni csak úgy olvasni? vagy elmenni egy moziba esetleg?próbáld ki!
Hetente egyszer van nagytakarítás.
Minden nap felsöprök, felmosok. Szőnyegeket heti 2-3× seprem. Nagytakarítás heti 1×.
nekem is a kutyussal van a "gond".Miatta naponta takaritok.
Naponta... az előszobánkban sötét színű linóleum van, amit amint felsöprök, rá 2-3 órára megint ellep a por. -.-" nem tudom mit tegyek vele.
Naponta, két naponta muszáj felsöpörni, ugyanis a kutyus eléggé hullatja a szőrét. És hetente egyszer nagyobb takarítás: porszívózás, felmosás, portörölgetés, ilyenek. Szeretem, ha rend és tisztaság van magam körül.
Sziasztok!
Egyetértek a véleményeddel Jucika69! Én is hetente egyszer csinálok nagytakarítást. A konyhát , fürdőszobát sűrűbben, de munka és család mellett (na meg persze mosás ,főzés, bevásárlás stb.)nem is jutna rá több időm.
Hetente kétszer takarítjuk a házat felváltva édesanyámmal,de felporszívózni mindennap szoktam,meg a konyhát is mindennap takarítom.
Hetente mindenképp de prsze előfordul,h. valamit hamarabb kell pl. a porszívózás szinte mindennapos és néha felmosni is gyakrabban kell.
mármint porszívózás és felmosás az hetente 2x, fürdő-wc 1x, ajtók és szekrények meg 2 hetente 1x => ez a folyamat tart ált 2 hétig és kezdem előlről. A fennmaradó időben meg mosok, főzök, vasalok, ja és a család mindenekelőtt
és mikor dolgozol??
...mert ezt napi szinten csak akkor, ha nincs munkahelyed, különben meg ha van, akkor a lakás rabszolgája vagy.
Van egy mondás: A lakás van értem, és nem én a lakásért!
Ja és ha valaki hetente takarít, attól még nem koszos nőszemély!
Napi szinten takarítok, mert nem bírom a koszt, és a rendetlenséget!
Portalanítás, porszívózás és felmosás. Kéthetente ablakpucolás, plédek mosása.
A családom szerint tisztaságmániás vagyok, de inkább ilyen, mint egy koszos nőszemély!
változó: a folyosót, konyhát mindennap, a szobákat, fürdőszobát hetente.
Előbb mindig porszívóztam és utána törölgettem anno, mikor régi porszívóm volt, mert egyszerűen felkavarta a port, és nem is volt olyan jó a szűrője. Most már hol így, hol úgy, néha nem jut időm a törölgetésre, ezért egy nappal később történik meg, vagy fordítva, egyik nap letörölgetek, kövnap sikerül felporszívózni-feltörölni. Egy menőmanó mellett nehezebb a dolog, mint régebben :)
én is így szoktam, bár vitázni sztem nem édemes róla, mindenki úgy ahogy tanulta, meg jólesik.
További ajánlott fórumok: