Milyen munkakörre érdemes váltani? (Részletek lejjebb :-) (beszélgetés)
"tehetősebb családoknál akár házvezetőnői pozícióba kerülni"
Pozícióba kerülni. Akár. :DDDDD
És?
Azért mert itt oktatják? A lanyomeknal is oktatták első évben, aztán elment a tanár és nem volt tovább oktatás😂 nem tanult meg vakon gépelni.
Szuper, hogy van, ahol mèg oktatják!
A leghasznosabb dolog, amit valaha tanultam, nem is tudom mit csinálnék nelkule, de az biztos, hogy a három perces munka fél óráig tartana
Korepetálás? De tényleg. Van egy tök jó szakmád, ami hasonlóan az eü-höz fénysebességgel szalad a vesztébe és te pályaelhagyáson gondolkodsz.
Az orvosok sem pályaelhagyáson filoznak hanem magánpraxist nyitnak és élnek mint Marci Hevesen.
Ne tereljük már el FI figyelmét a lényegről!
Itt nem a Novák Lacin, egy kitalált történet kitalált szereplőjén van(lenne) a hangsúly, hanem a "futárszolgálati" munkán, mint egy esetleges munka lehetőségen!! És ha nem is saját vállalkozásban, hanem valamelyik már működő!! vállalkozásnál jelentkezni, mint alkalmazott!!!
Mert igenis, ez a fajta szolgáltatás az ország egész területén működik. Annak ellenére, hogy egyesek itt egészen degradáló lehetőségként kezelik. Akinek üres a zsebe, és a gyerekit etetni, ruházni, taníttatni akarja, az nem a Novák Laci karakterén fog elmélkedni, ha éppen ilyen munka adódik.
Azzal nem segítek, ha leírok mindenhova egy rakat marhaságot.
Én igyekszem ott tanácsot adni, ahol tudok értelmeset is írni.
Dehogy kell tízujjas vakírás, én 17 éve lesz februárban, hogy irodai munkát végzek és rajtam kívül egy csajt ismertem csak, aki tud vakon gépelni! (Mint kiderült ö is abba a középsuliba járt, ahová én, és öt is ugyanaz a tanárnő tanította)
Ja nemigaz, mèg egy vkit ismerek, aki tud, öt nemrég ismertem meg, egy pasi, aki felsővezető a jelenlegi munkahelyemen.
Mindenki más két ujjal pötyög, szinte sehol nem tanítják már a vakon gépelést!
Legfőképpen a chat gpt és társai megjelenése következtében méginkább háttérbe fog szorulni ez a készség.
A titkárnők manapság már diplomás, nyelveket beszélő személyek, akik nem csak kávét főznek.🙂
Ma már az irodákban is kell valamilyen szakirányú végzettség. Olyan, hogy valaki akár csak titkárnőként dolgozzon, minimum 10 ujjal, vakon kell tudni írni nem csak a betűket, a számokat is. Könyvelő irodánál is szükséges minimum ennyi, és akkor adatfeldogozó munkakörben: egész nap veri a gépet, monoton, agyilag-fizikailag fárasztó meló.
Talán étteremben "konyhalány"-ként, pucolni a zöldséget, mosogatni, és emelgetni le a tűzről a kondérokat.
Alkalmi munkavállalóként heti takarítást vállalni, tehetősebb családoknál akár házvezetőnői pozícióba kerülni, ahol már a csemeték délutáni felügyelete is beleférne.
Vagy éppen saját szakmában magánórák adásából valami kis pénzforrás.
Munkakör? Nálunk az ügyvezető tulajdonos az ami passzolna neked, hetekig nem látjuk.
Vagy az udvaros srác, abszolút stresszmentes, Jön-megy ahogy kedve tartja, lényeg hogy rend legyen.
További ajánlott fórumok:
- Pénztárca kímélő részletek - hogyan spórolsz?
- Írjatok szép dalszöveg részleteket...
- Kinek a felelőssége ez ilyen helyzetben? Részletek lent.
- Havi jövedelmed, munkakörrel
- Ki mit tud a törlesztő részletek fizetésének halasztásáról?
- A Vatera.hu-ról valaki mesélne nekem? Hogy működik, mindent, részleteket is.