Milyen mellékhatásai vannak a visszér injekciós kezelésének? (tudásbázis)
Szia pillano2004,
jókor gondolkodtok, így télen a legjobb a kezelés.Én egy pomázi rendelőt ismerek, bár nem Bp. de jól elérhető. Ott vizsgálat nyolc ezer a szúrások tíz ezerbe kerülnek gyogykozpont címen találod.
Sziasztok!
Engem is erdekel. :-) nemsokara megyek az elso ilyen kezelesemre. Velemenyek, tapasztalatok?
Hááát, amiket itt olvastam, annak alapján eldöntöttem, hogy a visszerem, amely a bal belsőcombtőtől húzódik le egészen a bal külső bokáig, és ujjnyi vastagon dudorodik ki, így fog maradni... Fájni nem fáj tőle a lábam, dagadni nem dagad...
Egyáltalán végleges megoldást hoznak ezek a beavatkozások?
sziasztok!
DE JO HOGY VAN EZ A PORTÁL!
MNDEN TÉMÁBAN TALÁLOK FORUMOT BÁRMI BAJOM VAGY KÉRDEZNI VALOM AKAD!
KÖSZI HOXA!
voltam én is érsebrendelésen, mert már nagyon megduzzad és bekeményedik ugy hogy hajlitani alig birom a térdeimet, kaptam beutalot az I-es érseb- BP klinikára, nekem azt mondta a rendelöben a doki hogy mütétet javasol mert azon felül hogy esztétikailag csunya még fekély is lehet belöle addig is mondta:szedjem a DETRALEX nevü gyogyszert valaki ismeri? vagy netán szedte ?
meg aztán több kis seprü erek is vannak a lábszáramon egyenlöre csak álmodozom hogy hátha eltüntetik s volt nincs de ahogy olvasgattam a forumot hááát...
Jaj, ne haragudj, most vettem csak észre, hogy írtál!
Azóta talán meg is volt már a műtét? Szívesen venném, ha megosztanád a tapasztalataidat.
Elvileg nem, mert ilyenkor nem egy vérrög keletkezik, hanem azon a szakaszon hosszában tapad össze az érfal, és így záródik el az ér. De tévedhetek is.
Mindenesetre örülök nefertitike, hogy kaptál választ. Most már csak kitartásra és türelemre van szükséged! No meg a humorérzékedre! :-))
Hurrá - kaptam végre választ szakembertől a Weborvos.hu honlapon!!! Máris idemásolom, mindnyájunk okulására!!!
A visszér injekciós kezelésnek az alapja az, hogy a visszérbe gyulladáskeltő anyagot fecskendezünk és ez trombozist idéz elő, ezzel elzárja a visszeret. Előfordul, hogy az érből a környezetbe visszaszivárog az anyag és ez okozza a fájdalmas gyulladést és vérömleny képződését. Az is lehetséges, hogy technikai hiba miatt a visszér mellé is kerül befecskendezéskor a gyulladáskeltő anygaból , ilyenkor ugyancsak a fenti folyamat játszódik le. A folyamat az idő mulásával rendszerint megnyugszik és a panaszok is megszünnek. Az elszineződés tartós maradhat.
2007-05-30 15:28 Dr. Alföldy Ferenc
erről a lézeresről nem hallottam
az igazság az, hogy amíg nem okoz csak esztétikai problémát, én nem bántom
már megszoktam rég, hogy nem hordok rövid szoknyát :-)
viszont nálam örökletes, szóval gyanítom, hogy kiújulna
Sziasztok!!!
Nekem is volt már sok évvel ezelőtt hasonló injekciós kezelésem: akkor az úgy zajlott, hogy beadták az inj-t, aztán az összegyűlt "rossz vért" harmadnap kinyomták belőle. Most ez állítólag már 'korszerűbb' eljárás, mert csak egyszer kell szúrni. Ezek szerint azonban sokkal hosszadalmasabb, és ilyen (mint esetemben) mellékhatásai vannak. (amiről persze mélyen hallgat a privát-szakma) Remélem, azért az én esetem sokatokat előrelátóbbá tesz!!! :)
Én pedig javaslatotokra elmegyek egy másik érsebészhez - bár biztosan le fog szúrni, mert nem szívesen vállalják egymás kezeléseit, hibáinak javítgatását...
Majd beszámolok az eredményről, addig is mégegyszer köszi a reagálásokat! :)))
Sziasztok, hát én nem tudok sok jót mondani Neked, mert mikor én injekcióztattam el, abból a célból, ha majd babát várok majd ne legyenek rondéábbak. Szerencsémre a legjobb dokihoz tudtam kérni időpontot, iszonyú profi (már nincs is a klinkán...), fiatal és nagyképű volt, de szuper munkát végzett. Az első nap kellemetlen volt, mert szúrt, feszített egy picit a helye, ahol körbeszurkált. Fásliztam szorosan és pihentettem a lábam jópár napig, de jártam dolgozni, nem kellett kennem semmivel. Hamar el is felejtettem. Azóta semmi gondom vele, szültem is közben. Annyi, hog ymost másik erek kezdenek látszani... :-(
Nem tudom mit ajánljak neked Nefertitike, de kellene egy másik érsebészt keresned...!
Nekem elinekciózták nem is tudom hány éve már... a doki közölte, hogy vásároljak Dolobene gélt és azzal kenegessem leveszi a fájdalmat és a kékséget.Az egyik viszér valóban kő kemény volt sokáig de hosszu évek alatt eltünk, sőt egy csomót is tapintottam benne ami felszivódott.
Egy idő után rondább lett a lábom mint a beavatkozás elött, ha orvos látja az ereim biztos műtétet javasol.Most elég türhető a helyzet mondhatnám 8o%-os a javulás.
Talán Venoruton kapszulát szedhetnél mert ártani nem tudsz vele és csodálatosan leveszi a gyulladást.Kérdezt meg a gyógyszerészt mennyi ideig ajánlott szedni.Krémet is tudnak ajánlani a gyógyszertárban.
Szia! Köszi szépen, hogy írtál - már teljesen letettem róla, hogy valakit is érdekel ez a téma...
Igen, én is azt teszem, amit írtál (kompressziós harisnya+krém), és talán-talán lassú, (nagyon lassú) gyógyulási folyamatot is érzékelek, de azt hiszem sokkal jobban gyógyulnék és viselném a dolgokat, ha tudnám, hogyan és mi zajlik ilyenkor?
Találtam weblapokat, írtam és kérdeztem a netorvosokat is, de eddig még senki nem válaszolt, sajnos.
További ajánlott fórumok:
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Miért olvasok rengeteg mellékhatást az oltásokkal kapcsolatbam, de egy ismerősömnek sincs semmi baja ?
- Pajzsmirigy-alulműködés gyógyszeres kezelésének bővítése
- Endometriózis kezelése: gyógyszeres, vagy injekciós kúra?Melyik jár kevesebb mellékhatással?
- Injekciós és lézeres visszérkezelés
- Visszér injekciós kezelése