Milyen mellékhatásai lehetnek a körömlakknak/hajfestéknek a magzatra nézve? (tudásbázis)
szia nekem is épp ez a betegségem van mármint a hypothyreodis
amúgy kedves mindenki azt nem tudom hogy milyen mellékhatásai lehetnek a körömlakknak és a hajfestéknek a terhes nőkre épp ezért nem írtam konkrétan semmit csak amiről tudom hogy baromság azt cáfoltam meg
szerintem amúgy ha ennyire izgatja fantáziátokat hogy mit gondolok akkor kielégítem a kíváncsiságotokat az a véleményem hogy biztosan nem egészséges a köröm lakk "gőze" de a mai világban mi az van ennél sokkal egészségtelenebb dolog is amit beszívunk a terhesség alatt és nem is tudunk róla a hajfestékről annyit hogy ez is büdös na és akkor nem volt büdös és egészségtelen mikor nem voltunk terhesek dehogynem akkor miről beszélünk szerintem a babáig nem jut el a méreg ami benne van mert az annyira minimális hogy a mi szervezetünk az lebontja remélem kielégítő volta válaszom ja és most is festetem a hajam :)
"Terhesség - Szabad-e? - Mit lehet állapotosan"
Olvasd végig ezt a fórumot, ez a kérdés is felmerült többek közt ott is (érdemes!)
A terhesség korai szakaszaiban alacsonyabb fokozaton működik az immunrendszer,ez egybeesik a pici legfontosabb és legsérülékenyebb fejlődési szakaszával.És a magzat ellen fordulás is igaz,csak "kicsit" bonyolultabb formában.
De lehet neked van igazad,úgy látszik anno biológus koromban rossz szakirodalmat olvastam.Vagy lehet az volt a baj,hogy külföldiül volt :D
A sárgatest hormon hiány az nem is játszik közre? :)
Ha az immunrendszer alacsony szinten működne, akkor a kismama állandóan valami betegséggel küzdene.
Amiről te beszélsz, az az autoimmum betegség, aminek kb nulla köze van a terhességhez!
Én végigdolgoztam a terhességem, műkörmösként, sőt még körmöm is volt végig. Nem egy terhes vendégem volt az évek alatt, a fodrász kolléganőimnek is, sőt, ők is végigdolgozták a terhességeiket, az egyik három hete szült.
Lakk, liquidszag, zselégőz, aceton stb... A hajam vörösre volt festve, másfél havonta.
Semmi befolyással nincs a terhességre egyik sem!
Ha lenne, fel lenne tüntetve mindenhol, hogy nem szabad sem lakkozni, sem festetni!
Szóval nyugodtan lakkozz, és festesd a hajad!
Szia!
A körömlakkról nem tudok a hajfestést tiltotta a védőnőm. Sajna már nem emlékszem,hogy miért,hülyeséget meg nem akarok írni.
További ajánlott fórumok:
- Az influenza elleni oltásnak lehetnek mellékhatásai? Lehet attól vagyok rosszul?
- Ha a hátgerincbe beadott injekció többszöri probálkozásra sikerült, milyen mellékhatásai lehetnek?
- Azi sandoz antibiotikumnak lehetnek mellékhatásai?
- Milyen mellékhatásai lehetnek a Paroxat nevű gyógyszernek?
- Mik lehetnek a hormonmentes spirál mellékhatásai?
- A tüszőrepesztő injekciónak milyen mellékhatásai lehetnek és mikor jelentkeznek?