Milyen magyar termékkel ajándékoznád meg a külföldi rokonaidat? (tudásbázis)
Ezeket kaptam: erős pista, kolbász, piros paprika, pirosarany, téliszalámi, negró, (Nőklapja-ez egyén specifikus:D)
erős pista, pirosarany, tokaji, hollóházi, zsolnai, herendi, kristály, csipke, pick szalámi, őrölt paprika...
en csipkét olyannak vinnék, akiröl tudom, hogy ok nála (nálunk tutira nem kerülne sehova, akármennyire ajándék, és akármennyire a Csipkeház mögött laktam jó pár évig). Milyen rokonok (azon kívül, hogy messziek :-D)? Távoli, közeli? Milyen idösek? Mennyire ismerik az országot? Milyen apropóból viszel nekik ajándékot? Csak úgy, vagy köszi-ajándék, vagy szüli-névnap?
nyammm....azdefinom...halasi vagy? vagy környéki?
Vagy vigyél nekik egy pulit!
Az az igazi hungarikum :-)
Édes-aranyos kis szőrgolyó, jellemét tekintve többet ér, mint jó pár magát embernek mondó két lábon járó. :-)
Vagy, ami kevésbé elcsépelt, mint a pick szalámi, meg amiket felsoroltunk, adj át nekik nagy szeretettel egy wellness hétvégét az dél-alföldi tanya világban, puszta programokkal színesítve :-D
Na látod, Te sokkal jobbat javasoltál, mint én ;)
:-D
Vagy nem inkább karikás ostort a ház asszonyának, sexi magyaros köténykét meg a ház urának? :D
Szamost.
Halasi csipkét a ház asszonyának, csikós kulacsot - benne jó kis hírös barack pálinkával a ház urának.
De a szakácskönyv se rossz ötlet, meg azért ne felejtsük el, hogy a magyar paprikának nincs párja. :)
Én az anyóspajtást vinném, és otthagynám 2-3 hónapra, hadd nyaraljon az öreglány. :D
De egyébként ha magyar csoki, akkor mindenképp piros mogyorós, vagy halasi konyakmeggy. :)
Magyarországról, vagy ha van a közvetlen lakókörnyezetedről könyv. Lehet kapni gyönyörű fotókkal többfélét idegen nyelvűt is
:-))) Az államadósságból jó sokat lehetne ajándékozni:-D
Menőnek nem mondanám, inkább retrónak, szerintem annyira nem finom a macskanyelv, bár ízlés dolga.
Nagyon menő a szerencsi Macskanyelv,a Boci csoki,a Dunakavics,(gyerekeknek)és a konyakmeggyes bonbon,felnőttnek.
Édesség? Szamos marcipán!
Tokaji Aszú, házilag sütött bejgli, tarpai pálinka, lekvárok esetleg...
Libamáj pástétom!Rubik kocka! Magyar címeres póló! Szittya vertfémes övtatyó :)
Az én külföldi ismerőseimnek mindig ezeket kell vinnem:ropi ( igazi nógrádi) balaton szelet, sport szelet,duna kavics,francia drazsé és persze a téli szalámi
Édességben milyen márkát ajánlanátok?
herendi porcelán, tokai aszu :)
Innen a riseliős köténnyel. :-)
[link]
helyesbítek:a paprikát,Unicimot északi rokonoknak.
Az én fiam tavaly vitt magával (cserediákként)az ottani szülőknek hímzett terítőt(hófehéret választottam,fehér hímzéssel,mert az mindenhez megy) és egy üveg tokajit,meg szalámit.Nagyon örültek neki.De utána a szülőin átbeszéltük a tapasztalatokat-legmenőbb a porcelán volt,már aki megengedhette magának,hogy azt küldjön...
Boci csoki, hazi kolbasz, palinka. A turo rudi is birja a hosszu utat, rokonaink Kanadaba szoktak vinni.
rúd téli szalámi, pálinka, vagy bor, piros paprika (szegedi)
porcelán (Herendi, Zsolnay)
hímzett valami (pl terítő)
Államadóság.(Bocsi ezt muszáj volt) Nyuszogó ötletei jók. Magyaros szakácskönyv?
További ajánlott fórumok: