Milyen jó tanácsot lehet ilyenkor adni? (beszélgetős fórum)
Ez tényleg így igaz.
Azonban sajnos nem mindig a nevelésen múlik minden.
Tökéletesen egyetértek veled! Az ilyen beteges féltés, mint amilyenről itt is szó van.. igenis nem egészséges, hosszútávon sem működhet, és inkább csak árt vele a szülő. Igenis, tudomásul kell venni, hogy eljön az a pont, amikor kicsit tágítani kell a határokat, igenis legyenek szabályok!
"Aki nem bízik a 14 éves gyermekében, a saját nevelésében nem bízik" - Én sem mondhattam volna szebben! Mert az egész igazából ezen múlik: a nevelésen! Minden anya, minden apa félti a gyermekét. És igen, ez a világ másmilyen, mint amikor mi voltunk 14 évesek. De attól az élet az élet, és élni kell benne.
Engem is féltettek, néha túlzottan is. És mentem egy idő után diszkóba, de ettől még nem lettem a város első számú K-ja.. nem dobtam magam oda az első fiúnak, aki megfogta a kezem, mert nem ilyen nevelést kaptam. Igen, sokáig vártam az elsővel, erre büszke vagyok.. de ettől még fiatalabb koromban ugyanúgy jártam néha-néha bulizni, barátnőkkel shopingolni. Voltak szabályok, amiket kőkeményen be kellett tartani. Minden itt dőlt el..
Bocs, de nem szeretnék a gyermeked lenni. Minnél több dologtól félsz annál több dologba sodrod bele. Van egy bizonyos pont amikor a gyermekeket el kell engedni és ha úgy engedi el az ember, hogy megbízik bennük, nem akarnak majd csalódást okozni. Míg ha előre bizalmatlanul engeded, vagy nem engeded , úgyis elmennek, de mivel nem kaptak bizalmat csak azt teszik amit "elvártak "tőlük.
Aki nem bízik a 14 éves gyermekében az a saját nevelésében nem bízik. Nem azt mondom, hogy bele kell vetni őket a pesti éjszakába, de ha el akar menni a barátnőihez aludni, nem kell rögtön arra gondolni, hogy ott drogozni fognak, és nagy orgiát tartanak, lehet, hogy csak egy velük egykorú tinisztárról fognak áradozni.
És aki nem él az nem mocskolja be magát. Ez pont olyan mint a munka, csak az nem hibázik aki nem csinál semmit.
Nem élhetetlen és nem gyáva ember az aki nem mocskolja be magát olyannal, amiből kevesen tudnak kijönni épp bőrrel, épp lélekkel.
Nekem ez a véleményem.
Amitől jobban kell félnie a tinédzser korúakat nevelő szülőknek azok a designer drogok manapság, amiket kb. a netről is meg lehet rendelni, mivel nem tiltólistásak...fürdősóként, vagy növényvédő szerként, vagy egyéb hasonlóként reklámozzák őket különböző oldalak.
Ha valamelyik szülő jobban szeretne tájékozódni a témában-szerintem érdemes egyébként, mert ezek a szerek nagyon előretörtek manapság olvasgassa a daath.hu-t, ott aktív szerhasználók számolnap be a legújabb szerekről és tapasztalatokról.
Ja, bocsánat a kitérőért-vissza a témához.
:)
"szia, szerintem tarts ki a lány mellet, és ha már nem tudsz hatni szülőkre akkor inkább fülencs "
Kiváncsi lennék, ha ilyenkorú saját gyerekkel rendelkeznél-és ugyan ezt a tanácsot adnák-mit is szólnál?
" Drogról még hallani sem lehetett csak amerikai filmekben."
Ezt kétlem.
Én még ezen nem gondolkodtam-bevallom hősiesen. Bár már most ráz a hideg:XD
Nekem elváltak a szüleim..
Jártál tömegközlekedésen este 10 körül mostanság?:DD
Nálunk lazult a gyeplő-bár a kefét eszem.Ezt hozzá kell tenni.
Hát a saját lányodhoz így viszonyulsz, vagy fogsz.. én nem tartom jó ötletnek, de hajrá.
Egy 14 éves lánynak valamennyi szabadság kell. Ezzel most nem azt mondom, hogy élje világát, menjen és minden útjába akadó fiúval feküdjön le.
Én hiszek abba, hogy nagyon-nagyon sok múlik a nevelésen. Mert igen: nem egy 14-15-16 éves lány lett már anyuka a környezetemben: de náluk mi volt a családi kép? "Mehetsz ahova akarsz, csak ne legyél útban." Aminek ugye meg is lett az eredménye.. és kész. El kell fogadni: a gyerek nő, és nagyon picit, de muszáj engedményeket adni. Kellenek a szabályok! Ha nem adják meg az esélyt, akkor is, ha mondjuk este 10-ig nem alszanak, míg haza nem ér.. addig nem is lehet bizonyítani, hogy igen.. kezdek felnőni.
További ajánlott fórumok:
- BKV-t nem lehet ilyenkor beperelni?
- Mit lehet tenni ilyenkor...?
- Neked szokott erőkifejtéseknél szapora szívverésed lenni ami 3-5 percig tart? Ha igen, mit teszel ilyenkor? És mi lehet a probléma?
- 18 hónapos kisfiam szopja az ujját. Mit lehet ill kell ilyenkor tenni?
- Tisztelet hiánya lehet ilyenkor?
- Megfáztam:(Tudtok adni tanácsot, hogy házi kezeléssel hogy lehetnék gyorsan jobban?