Milyen játékot érdemes venni a kisbabáknak? (tudásbázis)
Az én kisfiam 7 és fél hónapos, hihetetlen de a legegyszerűbb játékokat szereti. :)
Lemostam egy fél literes flakont neki,most az a menő :)
Most 13 hónapos a kicsi, sajnos még mindig ugyanaz a helyzet. Most már mindent odaadok neki, de nem sokáig köti le a figyelmét továbbbra se semmi. kivéve a séta, azt imádja, akár 3 órán keresztül is mehetünk egyfolytában, egy mukkja nincs-pedig nem alszik el. Gond csak akkor van, ha 1 percnél tovább megállunk, vagy ha zárt térbe pl. boltba megyünk-és főleg ha én esetleg egy kicsit nézelődni kezdek. Ilyenkor 2 perc után úgy üvölt, hogy rengenek a falak.
Otthon sokszor szenvedünk, de remélem hamarosan majd már lehet neki mesét olvasni.
Az én kisfiam februárban lesz 1 éves. Mi karácsonyra nagy műanyag dömpert gondoltunk,amibe ő is bele tud ülni. Esetleg lábbal hajhatós jármű, pl motor, vagy kisnyuszi.
Ha szereti a zenélő kütyüket, vehetsz neki pl mini szintetizátort, vagy babáknak van dob is.
Szió!
Hogy alakul a helyzet?
Mi van a gyermekkel? Hogyan tudtad megoldani a figyelem-lekötést, vagy mivel?
Tényleg érdekelne!
Köszi
Van egy szuper könyv amit mindenkinek meleg szívvel ajánlok. / újszülöttkortól-6 éves korig /1 éves a kisfiam és nincs nap hogy a benne lévő foglalkozásokat ne csinálnánk.
Fantasztikusan jó. Fejleszti a kicsit, segít lekötni a figyelmét.
Címe:Deákné B.Katalin: Anya taníts engem!
Neten rendelhető,s 2000 Ft-ba kerül. Higgyétek el megéri.
Ohhhh, Borzi! Jól "elszórakoztat" a kisfiad Téged egész nap...
Ha a távirányítóval vagy a mobillal van el, hát add oda neki azt! Ha jól letörölgeted, akkor akár a szájába is veheti.
Nálunk is itt van kismillió játék, de a kedvenc az alufólia gombóc és a vizespalack :-)
Még jó, hogy a játékokra nem én költöttem egy vagyont, hanem kaptuk őket. :-)))
Szereintem ez gyerkfüggő is. A fiam nem sok mindennel hajlandó eltölteni 3 percnél többet! És ezek mind olyasmik, mint: távirányító, mobiltelefon, Apa fontos könyvei, friss újságok, stb. A neki való játékokra sokszor rá sem hederít, vagy kézbe veszi 1 percre, aztán ledobja és keres vmi nem neki valót. De már rájöttem, a fiam pl. kimondottan olyan, akinél valószínűleg az utánzás ereje negyon fontos. Őt valszeg azért érdeklik ezek a dolgok, mert ezeket látja a MI kezünkben, és nem a saját játékait.
Egyébként szerintem azokat érdemes megnézni, amikre rá van írva a gyerek koránál alacsonyabb élekor, és azokból válogatni.
Szia Borzi!
Az én KisCsengémet minden leköti. Szerencsére. :-) Szivesen játszik alu-fóliából gyúrt gombóccal és 1/2literes vizes palackkal is....
Ha ajándékot keresel:
Textil könyvecske, sokféle anyagból, sokféle szinnel és figurával, csörgős, zörgős, sipolós oldalakkal.
Nyálkendő, ezeket rágcsálhatja, ha jön a foga. Ezek is színesek, és különben is mindig folyik a nyáluk ezeknek a babáknak... :-))
Rongylabda: szines, csörgős, ÉS GURUL! A mozgás (is) lenyűgözi a bébiket.
Bármit is választasz, a fontos, hogy könnyen mosható vagy tisztítható legyen; ne legyenek éles szélek vagy könnyen "leszerelhető" alkatrészek, legjobb a textil vagy puha gumi játék. A szines, mozgó és mozgatható dolgok lekötik a figyelmet.
Ha a barátnőd gyermekének vásárolsz, és szeretnéd, hogy továbbra is barátok maradjatok, akkor ne vegyél olyasmit, ami túl hangos!! :-) Egy kis sípolás 5-10 perc után már egy egész rezesbanda hangját elnyomja :-))
Jó nézelődést! :-)
További ajánlott fórumok:
- 3 éves gyermekeknek milyen játékot lehet venni?
- 2 éves lesz a kisfiam, milyen játékot érdemes venni? Természetesen a tortája mellé. :-)
- Hol lehet venni zenélő mesés zongora játékot? (amilyen az adatlapomon van)
- Milyen TV játékot érdemes venni 6 éves kis gyerek születésnapjára?
- Milyen társasjátékot érdemes venni egy 5 éves kislánynak?
- 3 hetes babának milyen játékot érdemes venni/ hogyan érdemes vele játszani, hogy ne unatkozzon napközben?