Milyen idős kortól ehet a Baba felvágottat és milyet? (tudásbázis)
Nem csak azok vannak benne, amiket felsorolnak!
Szerintem is felesleges ilyesmit adni a gyereknek, meg saját magunknak is. Mi nagyon ritkán eszünk húskészítményt, talán egy hónapban 2x. Ha a főtt étel elég fehérjét tartalmaz, semmi szükség ilyenekre, rendkívül értéktelen, ártalmas ételek. Az olcsóbbak tele vannak szójával, ami rendkívül allergén, de szinte mint tartalmaz nitrites sókat, ami rákkeltő és árt a hemoglobin képződésnek. Ki lehet váltani zöldségekkel, sajttal, néha egy kis hideg sülttel. Én a hallal vigyáznék: a tengeri halak elég sok nehézfémet és egyéb mérgező anyagot tartalmazhatnak.
Egyébként egyáltalán nem olyan ördöngősség ezeket elkészíteni. Max. fél óra alatt elkészíthető bármilyen krém (sajt, máj, tojás, stb). Pl ez:
[link]
A hazai az más!!A boltiban sok a salak anyag. Én sem szeretem..
Én a 4 évesemnek sem adok semmiféle felvágottat. Nem szeretnék sertésbőrkét, ízfokozókat, nitrátot, nitrites pácsót és E betűket etetni vele. Inkább készítek itthon sajtkrémet, májkrémet, tojáskrémet, halkrémet, van a nagyszülőktől házi lekvárunk sokfajta, sokszor sütök pizzát, lángost, mi ilyesmiket eszünk. Nem is nagyon szereti egyik gyerekem sem a felvágottféléket, szalámit. A házi kolbászt persze nem vetik meg. :)
Olvassátok végig a felvágottak cimkéit. Biztos, hogy a hozzávalókat szeretnétek, ha megennék a gyerekeitek néhány hónaposan?
De eszünk! Főleg kolbit, szalámit, májkrémet, amiket apuék csinálnak.
Keressetek olyan eladót (piacon), ismerősök útján, aki megbízható!
Ezek a felvágottak sajna mindennel tele vannak!
Házit milyet? Ti nem esztek husit?
A kisfiam épp ezért csak ritkán kap 1 éves korától.
Füstölt párizsira stb gondoltam.
Hát csajok, én, mint élelmiszer technológus, nem nagyon adnék piciknek ilyeneket. Annyi sz..t beleraknak.
Ha tudtok házit vegyetek!!! Ja, és amit hús címszó alatt megvesztek: bőr, háj, zsír, tehéntőgy, állományjavító, némi színezék és rengeteg só!
Allics: félkész terméket?
Én Valdor csirkemellet szoktam adni a kisfiamnak.
Egyébként lehet bármilyet csak füstöltet nem!
Én a Norbis szeletelt fóliázott sonkát ajánlom, az garantáltan szója- és tejfehérjementes. Ezek allergének és szinte mindegyik felvágottban benne vannak....:-((
Amúgy 1 éves kor felett, előbb semmiképp.
Nem baba felvágott, hanem mikortól ehet a baba felvágottat:)
Mi ez a baba felvágott? nem is hallottam róla, hol lehet kapni?
Nem, csak az a legfinomabb, és gondoltam a gyereknek is ízlik majd. Szereti is!
Bocsi, figyelmetlen voltam.Köszi.Azt neked javasolták?
Én természetesen nem csupa nagybetűvel, csak nem tudok írni!!! Bocsi:)
ÉN már írtam a kapuvárit:)
Konkrét példákat írnátok? Házim nincs:(
kb 7 hótól adok, de csaak olyat ami tényleg szín hús! És a legjobb ha házi!
Elvileg a felvágottakat, a májkrémet, és a szalámit azt két éves kor előtt nem nagyon javasolják. ÉN már adtam az én kislányom pár falat szalámit egyébként, ő 14 hónapos. MEg kapott már sonkát is. Ilyen kapuvári uzsonnasonkát adtam neki, imádja melegszendvicsnek.
11 hónapos kislányom van, de még felvágottat nem kapott.Érdekelne hogy ki mikortól adott a Babájának és milyen fajtát?Egyik barátnőm a pulykamell sonkát javasolta, a másik azt mondta h azt "mű" dolgokkal pácolják és azt még ne!Segítsetek, ötleteiteket várom.
Milyen idős kortól ehet a Baba felvágottat és milyet?
További ajánlott fórumok: