Kutyának csont? Mikortól és milyet? (tudásbázis)
Hát én se a csirkenyakat se a csirkelábat nem adnék neki és betiltatnám azt is, hogy árulják az állat eledelesnél!
A nyakcsigolya a fogukra akadhat, a macskámnak egyszer tök rá szorult, alig bírtam leszedni szegénynek, a csirkeláb meg hegyesen törik és átszúrhatja a belét!
Én nem javaslom!
Én személy szerint a táp híve vagyok, ehhez kap 2-3 db főtt csirkefejet (a csőrét leszedem és kuka)az íze kedvéért.
H a főzünk csülköt, annak a csontját megkapja, de csak ritkán, mert amúgy hónapokig eljátszik egy-egy darabbal, miután a széleit lecsócsálta! :)
Egyébként magyar vizslám van!
Most látom, régi a téma, de ha már ennyit írtam, akkor elküldöm! :)
Marhacsont,sertés velőscsont,lapockacsont,medencecsont-szigorúan csak jól átfőzve!
Sült farhát is jó,csirkenyakat az enyém nem kap,mert már 2-szer beleékelődött a hátsó nagy fogai közé,és egy dog-boxer keveréknél nem egyszerű onnan kiszedni....
Nálunk kiskortól kapott mind csontot,kistestű és nagytestű is,persze megfelelő méretűt és mennyiségűt.A csonterősítők felszívódása és hasznosulása korántsem tökéletes,a csont jót tesz mindenképp kiegészítésnek.
5 hónapos puli keverék kutyusnak nem adtunk még eddig csontot. Most cserélődnek a fogai, több ki van hullva.Azt mondta egy puli tartó 6 hónapos kor után, ez igaz?
Mikortól lehet neki csontot adni, vagy már kellett volna? Milyen csontot lehet adni?
További ajánlott fórumok:
- Kinek adnátok a kajátokból inkább? (Csak egy választás van.) Egy csöves bácsinak vagy egy kóbor kutyának/macskának?
- Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
- TB fizetés, mikortól és meddig?
- Az erkölcsi bizonyítvány mikortól lesz tiszta, ha valaki volt börtönben?
- Mikortól adtok halat Babátoknak, milyet és hogyan elkészítve?
- Mikortól lehet adni a babának tésztát és milyet?