Milyen gyümölcsöt vagy ételt adhatok már a 3 hónapos kisfiamnak? (tudásbázis kérdés)
Az, hogy a bélrendszere nem elég fejlett, hogy 3 hónaposan hozzátápláld!
De mindenki azt tesz, amit akar a gyerekével, te vagy az anyja, te döntesz.
Hasmenése volt?
Arra szokták javasolni a répát és valóban az első adható zöldségek között van, de én tutira nem adnám a gyerekemnek!
Mi sokáig vártunk, nálunk a védőnő is a 6 hónapos korig kizárólag anyatejes/tápszeres táplálást javasolja.
És valóban, amikor elkezdtük a főzelékeket, többször volt, hogy emésztetlenül jött ki a fiamból. Szóval elképzelni sem tudom, hogy egy 3 hónapos csecsemő emésztőrendszere készen állna...
Egyetértek Judittal, teljesen mindegy, hogy tápszeres vagy anyatejes a baba, az emésztőrendszerünk, bélrendzserük ugyanúgy fejlődik és a korai hozzátáplálásra semmi szükség.
6 hósan kezdtük, és mindenféle kajcsit elfogadott, és most is elmúlt 1 éves, legyen gyümölcs, zöldség, hús....stb!
A lényeg mindenben a fokozatosság! Szerintem megéri!
Akár anyatejes, akár tápszeres, egy 3 hónapos baba ne egyen még mást!.
Én 6 hós kortól kezdtem hozzátáplálni fokozatosan, bár mi anyatejes baba voltunk, de ha tápszeres baba lett volna akkor sem tettem volna másként
Kizárólag anyatejet vagy tápszert adj neki,mindjárt küldök egy linket és akkor majd eldöntöd!
Te nem a mi fórumunk tagja vagy véletlen(2011 októberi babák)?
Szerintem bőven elég még a tápszer!
Ne akard mással etetni.
Miért akarsz neki mást is adni tápszeren kívül?
További ajánlott fórumok:
- Egy hölgy, aki naplót vezet arról, hogyan tud napi 1500 Ft-ból meleg ételt, gyümölcsöt varázsolni
- 1 éves kisfiamnak adhatok már házi befőzési gyümölcsöt?
- Irnátok egy párat, milyen gyümit, zöldséget adhatok 7 hónapos kisfiamnak?
- Mikor adhatok a kisfiamnak tejterméket?
- Mikortól adhatok kakaópor hozzáadásából készült tápszerből levő kakaót a kisfiamnak?
- Erős fogzási fájdalom esetén, milyen gyakran adhatok fájdalomcsillapítót 10 hónapos kisfiamnak?