Milyen gyakorisággal érdemes hajat vágatni? (beszélgetés)
Nekem hosszú hajam van, hátközépig érő. Én évente két, három alkalommal vágatom csak, de olyankor minimum 10 centit, de inkább többet. Nagyon gyorsan nő a hajam. Volt már hogy vállig érőre vágattam, akkor is pikk pakk visszanőtt.
Szerintem nem kell havi, elég csak ilyen 2-3 hónap!
Én annyiira nem parázok. Apám, anyám kb. 55 évesek és egy-egy ősz hajszáluk van.
apai részen 30elején már mindenki hófehér, anyai ágon meg olyan 45 körül jönnek az első ősz szálak, remélem utóbbit örököltem be, mert ha valami tökéletesre sikeredett rajtam akkor az a hajszínem
Amíg hosszú hajam volt és nem fodrásszal festettem, én sem mentem gyakrabban. Ha szerencséd van, akkor az őszülésre még van jó pár hónapod lelkileg felkészülni.
A családban mikor jellemző az őszülés nálatok?
Biztos én vagyok az igénytelen, de én évente max 3szor vágatok, inkább 2szer :S Derékig érő hajam van, szerencsére nem törik, nem szálkásodik, nem boglyásodik. Hetente rányomok egy pakolást, talán ennek is szerepe lehet benne.
Az őszüléstől rettegek, képtelen lennék -pedig muszáj lesz- havonta fodrászhoz járni, hiába tök jó a fodrászom, meg tényleg relaxálni lehet nála, de nekem pont elég évi max 3szor csücsülni nála
Igen nagyon olcsó:)
Nem festetem meg ilyenek
Kipróbálom majd a ricinus olajat:)
Köszönöm a válaszokat
Az mondjuk szinte ingyen van! :)
Attól is függ, milyen gyorsan nő a haj. Az enyém lassan nő, és amikor havonta frissíttettem, egyre rövidebb lett. Most három havonta vágatom, igy nagyjából marad az eredeti hossz.
Attól függ, milyen gyorsan megy tönkre a vége. Amíg szőke voltam, gyorsabban száradt ki a vége, töredezett, virágzott, mint amilyen gyorsan nőtt, és néhány TELJES frissítés után sírtam, mert nagyon rövidre kellett levágni évente 2x, ezenkívül pár centit 2-3 havonta. Aztán elkezdtem hennával festeni, és a hajvégeim teljesen rendbejöttek, nem kellett súrún vágatnom. Csak 3 év hennával való festés után annyira elkezdett hullani, hogy festéket kellett váltanom. Most kémiaival festem, sötétbarna+lila, feketének tűnik, fényre lila, és elég félévente a végeit levágatni, picit szárazak, de nem szörnyű így sem a helyzet. Ezért mondom, hogy hajfüggő a dolog. Ha gyorsan megy tönre, sűrűbben. Ha jó állapotban van, szerintem nem KÖTELEZŐ sűrűn vágatni.
fodrász tanuló vagyok :) szerintem ha töredezik és hullik, akkor érdemes havonta, de a két vágás között használj hajvégápoló olajat, minden hajmosás után, heti egyszer vagy pakolást vagy ricinus olajat tegyél a hajadra (utóbbit egy éjszakára is akár zuhanysapival) eszméletlen jót tesz a hajadnak és nem fog se zsírosodni, se korpásodni, viszont megerősíti :) és még egy tanács, ha van rá lehetőséged, akkor mindenféleképpen melegollós hajvágást kérj :)
Szia!
Én 5-6 hetente megyek vágatni,de nekem rövid hajam van és így hamar elveszíti a formáját.
Nálunk mondjuk ahova megyek nem sok fél hosszú haj vágás+mosás szárítás 1100.-
szia ,2-3havonta,járok,mert ,szerintem,igy is nálúnk,sokat kérnek.,a fodrászok.
Fodrászom szerint a havi vágás a jó mert frissül a haj meg minden de van aki szerint elég 2-3 hónaponta nem ér a hajnak semmit a rendszeres vágás:(Nekem nagyon törik a vége gubancolódik és hullik ha vágatok utána egy darabig nem úgy hullik ezért is gondoltam a havi vágásra
További ajánlott fórumok: