Milyen felnőttnek szóló, német nyelvvizsgára felkészítő tankönyvet ajánlanátok? (tudásbázis kérdés)
Köszönöm a válaszokat!
Nyelvtanfolyamra nem akar menni, inkább itthon készülne, de valami tetszetős, praktikus tankönyvre gondoltam,mint pl angolból a Headway.
Szerintem menjen el egy nyelvvizsga felkészítő tanfolyamra.
Én voltam ilyenen. Ez nem oktatás, hanem konkrét olyan feladatokat vesznek ott át, ami lesz a nyelvvizsgán.
Nálam úgy volt, hogy 4 szombati napon volt, és utána nyelvvizsga..
Én is külföldön tanultam a nyelvet úgy igazán, s itthon jó volt az a pár alkalom arra, hogy sikeres nyelvvizsgát tegyek (középfok).
Nagyon sok könyv van.
A legjobb az, amelyikben a nyelvtani részre jobban rámennek, hiszen ő is beszélni tud, de gondolom írásban azért még van mit gyakorolnia...
Tehát mindenképpen a helyesírást, nyelvtant vegye át könyvekből!
Amit tudni kell, hogy férfi, 30 éves és Németországban megtanult beszélni, még most is tud valamennyit, de a nyelvvizsga ugyebár nem (csak)ezt a készséget méri.
Az is érdekelne, hogy szerintetek milyen típusú nyelvvizsgára érdemes készülni?
Köszönöm! :o)
További ajánlott fórumok:
- Tudtok olyan oldalt, ami felkészít nyelvvizsgára vagy legalábbis letesztelhetném magam?
- Tudtok ajánlani Szegeden középfokú nyelvvizsgára felkészítő angoltanárt?
- Felsőfokú nyelvvizsgára fel lehet készülni tankönyvekből és egyéb segédanyagokból?
- Újpesti vérprofi angol középfokú C típusú nyelvvizsgára felkészítő tanárt keresek.
- Tud valaki Budapesten jó és megfizethető angoltanárt középszintű nyelvvizsga felkészítéshez?
- Ajánlanátok Sopronban jó, nem túl drágán dolgozó nyelvvizsgára felkészítő némettanárt?