Milyen "extrát" rántsak ki, a holnapi ebédhez? (beszélgetés)
- Persze lehet kelkáposztát is kirántani ezt szoktam én is
- Van aki megfőzi a tejbegrízt, szét-teríti, ha meghűlt kockára vágva panírozza és megsüti.... édesanyám csinált ilyet, nekem "nem jött be"
Amikor kimaradt a fehér káposztából készült párolt káposzta, és palacsintát akartam sütni, de nem volt itthon semmi tölteléknek-valóm, akkor jött az ötlet, belerakom a felmelegített párolt káposztát.
Ráraktam a palacsintára, négyrét hajtottam, és úgy ettem. Persze nagyon laktató volt, kimaradt sok palacsinta, másnap úgy négyrét hajtogatva a szokásos módon bepaníroztam, és kirántottam. Készítettem hozzá hagymás törtkrumplit + cékla salit mellé = mind a 10 ujjamat megnyaltam utána!
Picit párolni, mint a karfiolt, lecsurgatni és a szokásos panírozási folyamat. Még jobb, ha a tojásba teszünk törött borsot vagy reszelt sajtot. Néha szoktam nagyon apróra vágott zöldség zöldjét is beletenni.
Tényleg? Én zellert csak a húslevesbe tettem,mert jó ízt ad neki,de nem esszük meg, valahogy nemigazán ízlik...Van valami trükkje,vagy csak simán bepanírozod,és rántod?
-hagyma
-főtt köröm
-töltött káposzta
Sziasztok! Én a karajt úgy rántom,hogy a tojásba rakok szezámmagot és reszelt füstölt sajtot! Isteni! A bundás kenyér is így készül.:-)
A prézlibe keverj szezámmagot,a sima hús is más lesz tőle.Esetleg csirkemell kettéhajtva közte sajt szelet.
Bocsánat csajok! Olvasgattam az ötleteiteket, majd óvatlanul így hagytam a gépet. A kicsi fiam pedig belepötyögött.
Szoktam a liszt-tojás-morzsa összeállítást szándékosan csinálni kis pogácsáknak. Törött borssal fűszerezem, vagy darált piros paprikával.
hú, annyi finomságot olvastam itt, hogy csak úgy folyik a nyálam!! DE! Én maradok az elhatározásomnál, hogy hét végére csirkecombot rántok zsírban (jobb az íze), petrezselymes krumplival. Mostanában sok minden más rántott dolog volt, jól esik a hagyományos is néha. Az a fincsi ropogós panír... :-))
Rántott zeller!! Isteni finom!!
Még a panírt is lehet variálni: tehetsz bele borsot, -kókuszreszeléket, -szezámmagot, -sajtot.
Kelkáposzta fasírt vagy rántott karalábé mennyei mind kettő:-)
karfiol,fahéjas alma,hagyma
sajt,cukkini,gomba,szója,+tartár mártás.
Palacsinta tésztába teszel jó sok reszelt sajtot ebbe mártod a husit(csirkemellet szoktam)forró olajba sütöd.Finom:)
Borzaska:
reszelt krumpli+só+bors+fokhagyma +liszt.Ezeket összegyúrod,csirkemellet belisztezed,majd ebbe a masszába forgatod.Olajba kisütöd.
ja, persze rántva van a gomba! :)
roqforttal töltött gomba, fokhagyma mártással, rizzsel!
Főtt rizst fölvert tojásfehérjével összekeverni, vizes kézzel galambtojásnyi gombóccá, panír és mehet is az olajba!
Sörtésztába mártogas bele ,halat ,csirke vagy pulykamellet,brokkolit,karfiolt,jó forró olajba kisütve bármilyen körettel,tartármártással is finom.
A majonézbe szoktam pici fokhagymát reszelni, belemártogatni a rántott izé-mizét...
A rántott paradicsomot mindenképp ajánlom,isteni!
Kb 1 cm-es szeletek,keményebb paradicsomból,enyhén lesózva.Liszt,tojás,prézli a szokásos.
Viszont ajánlom az egyéb rántott dolgok között utoljára ezt elkészíteni,mivel kis levet ereszt az olajba.
Ha rántott patiszont készítek,mindig csinálok hozzá:
natúr joghurtba zúzott fokhagyma,ebbe tunkolva nagyon fini!!!
A bodza, sőt az akácvirágot is ki szokták rántani, igaz, palacsintatésztában.
És még lehet almakarikák palacsinta tésztában, fahéjas cukorral megszórva!!
Jut eszembe, ha már ebéded van, csinálhatsz desszertként rántott almát... palacsintatésztába kell forgatni a lisztes almát, és fahéjas porcukorral kell majd megszórni a tetejét. AZ is fini, csak desszertként v nasiként
Nekem még a rántott paprika is nagyon bejön. Mag nélkül, 4-be vágva, panírozva...
ilyent szoktam én is, csak én úgy veszem a darált húst, meg olyna bolognai feelinget csinálok hozzá, szósszal. de a többi uaz. Ugye h milyen fini, meg laktató...
Rántott háromszög sajt. A családnak az ízesített, nekem a natúr nagyon bejött. Kétszer bundázom, így biztos, hogy nem sül szét, és nagyon fincsi.
Ötletek a szűkebb napokra is :S
További ajánlott fórumok: