11 főre mennyi hús kell az ebédhez? (tudásbázis)
Akkor gyakorlatilag 5-en, 6-an voltatok, ha jól számolom.
A végén mennyi csirkét vettél? Elég lett, vagy maradt belőle, vagy pont jó volt. Legközelebb ehhez mérten tudsz majd kalkulálni.
Végül kukoricás csirke volt készítve mert 5 fő nem jött!
Élvezte mindenki, aki jelen volt. Köszönöm a válaszokat! :)
Miért is nem lehetne? Ahány ház...
Ez annyi mindentől függ...
Más,de evéssel kapcsolatos: vannak ilyenkor (is)lakodalmak és a mi vidékünkön nem rántott tejbegrízt adnak!
Tuti ziher ,nagybátyám főzőmester volt,el sem vállalt olyan helyet ahol a vendéglátó sokalta a 50dkg birkából személyenként.Itt nincs köret,csak kenyér,savanyú.
Régebben én is számtalanszor főztem 10-12 fős vendégseregre. Mindig azon voltam, hogy inkább több legyen, mint szégyenbe maradjak!!
Rokonok és barátok voltak a vendégeink.
Szokás volt a megmaradt sült, rántott húsokból az idősebb rokonoknak csomagoltunk "útravalót", a barátoknak a tortákból, egyéb apró süteményekből készítettem kis csomagot.
Igaz, akkor még ('70-es években) nem volt fagyasztó, így szégyenben sem maradtam, és ránk sem romlott a maradék.
Igen, egyszer utána olvastunk: ez a mennyiség elit éttermek csont nélküli hús normája.
De itt nem étteremben vagyunk, és meglehet, lesznek repetázók is.
A hozzászólás 3.-ik mondatát nem olvastad?
"Ha karaj, akkor abból vennék fejenként 2 szeletet, és a csirke mellből fejenként a 35-40 dkg-ot számolnék."
Igen, 1 éves lesz :)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
Kb. 4 kiló hússal számolnék én is. (Ha csak nem szeretnél pl. halat is sütni.)
Lehet, hogy főznék még egy jó adag ragulevest (legényfogót, vagy gulyáslevest, vagy hasonlót), azt előző nap is el lehet keszíteni.
Van, akinek nem ebéd az ebéd leves nélkül. Abba fejenként kevesebb hús is elég.
Én amit tennék.
2 kiló csirkemell filét+2 kg karajt vennék, és majd amikor készíted meglátod, hogy kell e mind.
Én mindkét húst szoktam klopfolni, így ha hússzeletek lesznek, akkor ez jó sok.
Én pl. 1 fél csirkemellből 4 szeletet szoktam kihozni, azaz egy étkezésre 1 csirkemellet készítek el, amiből lesz 8 szelet és így a fiúk esznek 3-3 szeletet én meg 2 szeletet.
2 kg csirkemell kb. 30 szelet.
2 kg karaj pedig úgy 16 szelet.
Ez elég sok 10 embernek. A kicsit annyira ne számold szerintem;)
Tehát, ha veszel annyi húst, amit írtam, akkor szerintem marad is, az meg jó lesz máskor.
Ja, a karajt szeleteltesd fel és akár szeletre is kérhetitek. Én mindig szólok, hogy ne legyen vastag a szelet.
Sajnos nem ismerem az általad írt ételeket, így pontosan nehéz megmondani, de nekünk 3 felnőttnek pont elég 1 db csirkemell, amiből 8 szeletet hozok ki, mert én és a fiam a vékony szeleteket szeretjük, a férjem a vastagabbat, azaz pl. rántva is elég, hawaii-nek is, gombásan is, dubary-nek is, ha meg töltöm sonkával, vagy bacont is teszek mellé, akkor bőven.
Fejenként fél kiló hús? Ehhez még köret, saláta, stb?
Ez egy 120 kilós embernek is sok.
További ajánlott fórumok:
- Milyen "extrát" rántsak ki, a holnapi ebédhez?
- Esküvői készülődés! Miből mennyit kell számolni 65 főre?
- Közgyógyhoz mit kell beadni, és mennyi az egy főre jutó jövedelem felső határa?
- Mennyi alapanyagot vegyek, ha 70 főre kell főznöm paprikás krumplit?
- 30 főre babgulyást mennyi alapanyagból kell főzni?
- Szülinapi kreatív őtletek kellenének húsvét hétfőre (2 évesnek, program, díszítés)