Milyen ételt készítsek csirkemellből? (tudásbázis)
Cukkinis-sárgarépás csirkemllet akartam készíteni, de nem kaptam sehol sem cukkinit.(pedig annyira kiívánom).
Így most hogyan készítsem el? Mi illikmég a répához?
a mi kedvencünk: ledarálom a csirkemellet, reszelek bele egy krumplit és egy répát, beleütök egy tojást, fűszerezem, és annyi prézlit teszek hozzá, hogy formázható legyen.
nudlikat formázok belőle, és bepanírozom, mint a bécsi szeletet.
fritőzben kisütve isteni, még csemegének is!
Akkor jó... siettem... :)))))
Jó főzőcskézést!!! :)
szia :)
csíkozd fel, vagy kockázd, ahogy jobban esik, egy kis szelet füstölt szalonnát is kockázz fel, majd ezen süsd fel a húst is, mikor már majdnem fehér, akkor jöhet rá egy kis gomba, a végén pedig egy kevés liszttel kevert tejföl, vagy joghurt és összesütni az egészet.
de ha igazán finomat akarsz, akkor egy mellet csak kettőbe vágj, sózd, borsozd, lisztbe meg kell forgatni, akkor nem szárad ki és kevés olajon , vajon felsütöd, csak éppen.
Ezek után kivajazott tepsibe rakod, rászórod a szeletelt hagymát, erre jön a kikavart tejföl,, jöhet bele egy kevés sajt is, majd mikor már puha az egész, akkor még jön rá sajt, nagyon finom és egyáltalán nem szárad ki a tejföltől.
sózd-borsozd a kicsit kiklopfolt csmellszeleteket és forgasd paprikás lisztbe
egy tepsi aljára tégy baconszeleteket, fektesd rájuk szorosan a melleket,
majd keverj el 20 deka reszelt sajtot 1 tojással és egy nagy tejföllel, ízesítsd sóval, borssal, esetleg vegetával(ha használsz ilyesmit)
told a sütőbe
és süsd pirosra
rizzsel , pürével nagyon finom
és egyáltalán nem száraz
:)))
Penne vagy tollhegy tésztának hívják :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen sütit készítsek most?
- Milyen babatermékeket készítsek, amit a kismamák/anyukák megvásárolnának interneten keresztül?
- Milyen ételt készítsek spárgatökből, amit a finnyás gyerekek is megesznek?
- Milyen tartós ételt készitsek 1.5 napra, pl fasirt?
- Ötleteket várok csirkemell pácolásához! Milyen pácot készítsek ma? :)
- Hogyan készítsek vesediétás ételt cicának?