Milyen ételekbe tesztek babérlevelet? (beszélgetés)
jomagam vadasban es krumplifozelekben.
tegnap néztem,valamelyik adón gulyáslevest főzött egy amerikai szakács..a régiek bográcsban főzték, a pusztán, mondta,tettek bele Cayenne borsot,almaecetet,mert hát az mindig volt a szütyőben.babérlevél,kömény,az oké, megsütött paprika, aminek lehúzták a héját.paradicsom,krumpli.hagyma,fokhagyma-mondjuk én tejfölt sem szoktam bele tenni.biztos jő,volt,de nem gulyás,az tuti.
a múltkor nem volt itthon,csak őrölt,a lányom reklamált miért nem tettél bele.
Bablevest kihagytam, valaki tesz el uborkát, a boltin is rajta van hogy babérlevelet adnak a vízhez.
Krumplilevesbe, krumplifőzelékbe, lencselevesbe például elengedhetetlen.
nem sok ételnél használom, leginkább lencse-, borsófőzelék, bableves, húsleves. szeretem, de nem gyilkolnék érte :)
Minden főzelékbe, minden húsba, minden levesbe :D Senki se reklamált. Pölö köményt meg semmibe, mert nem szeretjük.
Amiben a családnál nem csapja ki a biztosítékot. Imádom. A másik nagy kedvenc a kömény, aminél úgy érzem már gáz lenne a család előtt abba őrölten teszem 😂
Legjellemzőbben levesek, főzelékek, sültek, savanyúságok fűszerezésére használom.
csak krumplileves, krumplifőzelék
-lencsefőzelék és leves
-szárazbabfőzelék, és fejtettbabfőzelék és leves, szárazbablevesbe nem teszek
-tojásleves
-savanyú krumplileves, becsinált leves
-krumplifőzelék
-savanyú káposztában, ha van úgy főzöm, de külön nem teszek bele
krumplifőzelék
bableves, babfőzelék
székely káposzta
gulyásleves
tojásleves
Én sem szeretem a babérlevelet. Egyedül a zöldbab főzelékbe teszek.., de csak pillanatra.
Gulyások, krumplis és savanyúkáposztás ételek, van aki pörköltekbe is tesz
Krumpli leves
Jókai bableves
Krumpli főzelék
Lucskos káposzta, füstölt csülökkel vagy füstölt oldalassal.
Irtam, hogy nem tudok fözni, bocsänat.
Jó pofa vagy :) A madártejbe vanília rúd vagy aroma kell,abba babérlevél soha :D
A szokásosakat,,gulyás,tojás leves,babfőzelék(rántott)szalontüdő,köröm/zuza pörkölt.
Most hirtelen ezek jutottak eszembe.
Az én férjem a köményt nem szereti pár ételben,,hát nem teszem bele.
Kb minden sós levesbe teszek, de amibe fixen, azok a krumplis ételek :)
En nem tudok fözni, de talän a madärtej az amibe muszäj tenni.
Sorry, ha tevedtem...-))
A férjemmel örök vitatéma a babérlevél. Ő nem szereti semmiben, pedig néhány ételben szerintem elengedhetetlen, ha csak egy darabka is. Ti miket ízesítetek vele?
További ajánlott fórumok: