Mi a "szurokfű"? Milyen ételekben használják? (tudásbázis)
Nem az a ciki, hogy nem tudtad!
Az a ciki, hogy mindent átveszünk idegen nyelvekből anélkül, hogy megnéznénk, van-e megfelelője.
Mert még a pizzának is van: kenyérlángos vagy kenyérlepény. És ez nem a Te hibád! Ez egy olyan dolog, amiért én nagyon tudok mérgelődni, mert szókincsben az egyik leggazdagabb nyelv a magyar.
A világhálón (közhálón, interneten) van egy ingyenesen hozzáférhető lexikon a Wikipédia.
Ha valami ilyen hasonló kérdésed van elég ha be írod a google keresődbe: "szurokfű Wiki" . Ennyi elég neki- megtalálja és sok nyelven olvashatsz a szurokfűről.
Főleg pizza és melegszendvics.
De sok olaszos jellegű ételbe rakok. Régen nagyon ré voltam kattanva, mg a tesóm is. Mostanság a tárkony és a kakukkfű a mániám.
Bocsesz:))))
Pusszantyú neked is a segitségért;)
Húú de ciki...ezt nem tudtam:)))
Köszönöm csajok! :DDD
Igy már nem is kérdés mire használható...:D
A szurokfű az oragáno másik neve.
A szurokfű
Latin neve: Origanum vulgare L., fűszer és gyógynövény, amely egész Európában megtalálható, így hazánkban is gyakori, a száraz gyepek, hegyoldalak és erdőszélek növénye. Leginkább a meszes talajokat kedveli.
Egyéb elnevezései:
Nevezik még Közönséges szurokfű-nek, vadmajoránnának, a fenti latin neve után OREGÁNO-nak is.
Jellemzése:
Magassága 30-80 cm-t is eléri, aromás illatú, évelő növény. Szára gazdagon elágazó. Virágai aprók és bíborszinüek.
Felhasználása:
Frissen leszedett leveleit salátákhoz adják, míg szárított levelét és virágát szószok, paradicsomos mártások, sülthúsok ízesítésére használják.
Az olasz és a görög konyha igen kedvelt fűszere.
Friss hajtásainak levelét megszárítva, nyugtató hatású teát főznek belőle.
További ajánlott fórumok:
- Milyen progit használjak képszerkesztésre?
- Milyen a csökkentett nátrium tartalmú só? Használja valaki?
- 25 múltam, milyen krémeket használjak?
- Milyen sampont használjak zsíros hajra?
- Milyen öblítőt használjak, aminek marad is illata a ruhán?
- Mosódióról milyen tapasztalatok vannak, tesztek hozzá mást, vagy csak önmagába használjátok?