Milyen elvárások vannak egy házvezetőnővel szemben? (tudásbázis kérdés)
Megbízható, tisztességes és alapos.
Az okos ember lehet. ;) Újgazdagék.
Németkulturkörben, hogy vigye a "házasszonya" hiányában vagy az helyet a háztartást. Sok esetben bejárónővel, és utcafront, kert max. levélsöprés terén tartozik rá.
Vidéken - főleg ahol nagy a munkanélküliség - egy bejárónő 500 Ft-ot kér óránként.
Ezt csak úgy érdekességképpen írtam.
Vannak sokan, de ha minden nap, vagy kétnaponként megy az illető, akkor havi összegben állapodnak meg, ilyenkor 200 körül kap (persze ez a nő budapesti, akit ismerek). Ezen felül azért még csurran-cseppen sok minden.
Jobban meg van becsülve (és fizetve), mint az, aki a családját látja el. Bocsi, csúnya voltam, mert azt nem pénzért csinálja az ember.
Milyen-milyen?
Ha férfi veszi fel, akkor legyen csinos, mély dekoltázzsal, s ne legyen prűd.
Ha nő veszi fel, akkor precíz, okos, türelmes, nem beleokoskodó mérsékelten csinos.
Jó tudni, hogy mennyit ér egy háztartásbeli munkája :))
Feltéve, ha valaki kifizetné.
Akkor aki takarít és gyereket felügyel az nem házvezetőnő..., ha jól értem.
Én felvennék valakit nemsoká, akinem takarítania, mosogatni, a gyerekekre felügyelnie és esetleg néha főznie is kellene. De nem kell bevásárolnia és mosnia sem. Akkor egy ilyen foglalkozású hölgynek mennyit szoktak fizetni vidéken?
A hazvezetönö gazdag hazaknal vezeti a haztartast ! Alkalmazasban all az adott jomodu embernel ! A nagyon gazdag hazaknal 1-hazvezetönö sokszon muvelt , több nyelven beszelö hölgy , aki iranyitja a többi alkalmzott munkajat ,aztan felugyel pl a nagyobb fogadasokon hogy , minden rendben legyen a vendegek körul.
Kissebb egyszeru haztartasokban nincs hazvezetönö ! Ha van ra penzed pl takarito/bevasarlo/gyerekvigyazo stb szemelyzetet alkalmazhatsz idönkent vagy allandoan ha , megtudod fizetni :)
Mindenben igazad van!
A lehető legbizalmibb állás. Éppen ezért nehezen enged be az ember idegent a házába.
A régi módi házvezetnő a 30-as években a A konyhalányokra és a szobalányokra felügyelt, de manapság nem tartunk ott, hogy ekkora háztartás vezessen egy egyszerű ember.
Akkor szerinted a házvezetőnőnek van alkalmazottja, akit ő irányít?
(...irányítása alatt van a takarítás, mosás, vasalás stb...)
szia !
Szerintem Te a mindenes ill regimodian szolva a cseled munkajarol szolsz !
A hazvezetönö alltalaban elökelö helyet foglal el 1-haztartasban , bevasarol ,elkesziti a napi kajat es az iranyitasa alatt van a takaritas,mosas vasalas stb...
Soha ne dobjon ki semmit, ami neki nem tetszik a lakásban! Még azt az órát sem, amit a gardrobban talál becsomagolva!
Ne rámolja át a szekrényeket. Ha a bal szekrényben vannak az ágyneműk, akkor azok ott maradjanak!
A porszívónak 20 éve ott a helye, az is maradjon csak ott!
A kicsit satnyának tűnő virágot is hagyja békén, mert azt a 10 éve meghalt édesanyámtól kaptam, és télen amúgy is megviselt az a virág, mert az nyáron virágzik!
(ezeket egy vendég mesélte a kozmetikusnál, hogy miket alakított nála a házvezetőnő :))))
köszönöm moncsi nagyon jó tanácsokat,ötleteket
kaptam tőled.
Ha gyerekekről van szó akkor egy kicsit bonyolultabb a dolog, mert értük is felelős vagy. A napirendet kell először megkérdezni és a nevelési elveket, hogy egyezik e a tiéddel vagy ellent mond.
A munkabeosztást is tisztázni kell, a fizetést, (bejelentett e vagy sem?) Az anyuka dolgozik és egyedül lennél a gyerekkekel, vagy kisefgítenél, miközbenő is otthon van. ezeket a kérdéseket mind tisztázni kell a döntés előtt. Ha több órát kell a házban eltölteni, akkor a te igényeidre is kell gondolni, miszerint az étel és ital fogyasztás kinek a költsége?
Szia moncsi!
Hírdetést adtam fel nert munkahelyet szeretnék váltani,mert nagyon sokat kell utaznom.Telefonon
egy fiatal anyuka kérdezte,hogy nemlenne kedvem
náluk házvezetőnő lenni.Két kisgyermeke van gondolom velük és foglalkozni kellene. Nemet mondtam,mert még ilyentéren nincs tapasztalatom
Gondoltam hátha kapok valamilyen ötleteket.
Köszönettel Helga.
Az alap dolgokon kívül (megbízható, pontos, becsületes) megállapodás kérdése.
Sokan összekeverik a házvezetőnő fogalmát a takarító nővel. Ha konkrétabban feltennéd a kérdésedet pontosabban lehetne rá válaszolni.
Melyik oldalt képviseled? Megbízó vagy munkavállaló?