Milyen egy ideális, egy tökéletes párkapcsolat? (beszélgetés)
Az apám ivott. Mindennapos volt a randalírozás, rettegesben, nélkülözésben nőttünk fel, bár anyu erejét megfeszítve próbált bennünket összetartani. Mai napig nem értem, miért nem penderítette ki fatert a saját házából, mondjuk azokban az évtizedekben meg nem volt ekkora női öntudat.
Szóval azt tudtam, hogy milyent NEM akarok. Zéró tolerancia az alkoholra. Később megtudtam osztálytársaimtól, hogy alkohol nélkül is lehet valaki hülye, szerencsere sikerült elkerülni ilyent. 41 éve vagyunk együtt jóban-rosszban.
Ismerem a gyerekkori érzéseidet, ugyan ez volt, csak engem napi szinten vertek is. De elmúlt, és én nem engedem meg a traumáimnak hogy uralják, irányítsák az életemet. Ne tedd te se!
Nem hiszem hogy van olyan jelzője egy kapcsolatnak hogy tökéletes. Viszont ha a pároddal arra törekedtek mindketten hogy a másiknak örömöket szerezzetek, segítségére legyetek a másiknak bármilyen problémája van, érzitek hogy számíthattok egymásra akár betegség, vagy bármi történik, akkor talán lehet mondani hogy a kapcsolatotok ideális.
Minden jó emberi kapcsolat alapja a szeretet és a bizalom. Ha valamelyik hiányzik, időpocséklás együtt maradni.
A múltad nem fogod elfelejteni, megváltoztatni sem fogod tudni, ami elmúlt. Okos ember ebből tanul, amint felnőtté válunk, mi irányítjuk az életünket, aki azt mondja, hogy nem az hárít.
Hogy, hogyan tudnád kiszűrni a rosszat, szerintem elsőre nem igazán lehet, maximum amit láttál otthon, felfedezheted azt másban, akkor el kellene felejtened azt a kapcsolatot, de a szerelem butít. Nincs erre szabály, hogyan lehet a tutit kihalászni a tengerből.
Amit tudok javasolni, legyél önálló, anyagilag főleg, mert a legtöbb nő azért marad egy rossz kapcsolatban, mert kiszolgáltatott, főleg, ha gyerek is van már. Gyerekkel is érdemes várni párévet, addig nagyjából kiderül, biztos jól választottál-e? Persze semmire nincs garancia, bármikor elgurulhat a gyógyszere, bárkinek, de nem árt résen lenni sosem.
Remélem az életed jól fog alakulni, hátra ne nézz már!!!
További ajánlott fórumok:
- Mi az ideális gyermekvállalás ideje, avagy örök harc a tökéletes élet után?
- Akinek nőgyógyász a férje/barátja, milyen ember a párkapcsolatokban?
- Milyen könyvet lenne érdemes elolvasnom, ha nem értek a pasikhoz, és a párkapcsolatok terén sem vagyok túl szerencsés?
- Mennyi az ideális korkülönbség egy párkapcsolatban?
- A majdnem tökéletes párkapcsolatban ...
- "Félek" a tökéletes párkapcsolatomtól! Normális vagyok?!?!:)