Milyen egészségügyi betétet használjak menstruáció alatt, ami nem irritál, dörzsöl ki? Valami tipp? (tudásbázis)
Szia!
Bocsi, hogy csak így rád török, de most láttam kérdésed. Nekem is igen erős vérzésem volt (mostmár nincs,mert myoma miatt kivették a méhem) és egyetlen egy használt, a Tena Lady betét. Nem irritált és sokkal többet fel tudott venni, mint akármelyik betét. Remélem tudtam valamit segíteni.
üdv
Tica
mázlista.. nekem néha fél óránként kell a legbrutálnagyobbat :)
Nekem sem szimpi ez a tölcséres izé.
Én nem hiszem, hogy a tampon hermetikusan zár. Sőt, nyilvánvalóan alapból van benne levegő.
A tölcsér a vákuum miatt tényleg légmentesen zár.
De pontosan nem tudok semmit, anyum javasolta az oldalt, amikor felolvastam neki a topikindító problémáját. Én elvagyok a tamponnal.
Nyilván a drámai hatás miatt eltúloztam a könyékig vért. Én abból indulok ki, hogy ha nagyon beindul a Niagara, akkor maxi tampont 2-3 óra alatt átvérzem, szóval nekem 8-10 órát nem hiszem, hogy bírna. Meg aztán elég gáz lehet, ha túlóra miatt nem ér haza időben az ember. Ráadásul a tamponon is rajta van, hogy 6 óra elteltével akkor is cserélni kell, ha nem ázott át. Ennek nyilván higiéniai oka van, és a tölcsér nem lehet sterilebb, mint a hermetikusan zárt tampom.
Biztos sok nőnek bevált már, de nekem nem szimpatikus megoldás.
Nem úgy dörzsölt ki, mint egy betét :D
Fogamzásgátló szedése alatt nagyon hüvelyszáraz voltam és hiába menstruáltam, a tampon felhelyezése akkor is olyan volt, mintha száraz hüvelybe tenném fel és fájt... Na meg ahogy az előbb szóló írta, azt az ember nem szívesen használja, ha nem saját vagy kevesek által használt wc-re tud menni.
Átlag hétköznapon szerintem nem nagyon lehet használni, hacsak nem totál saját használatú klotyót használ vki :/ Elképzelve, ahogy könyékig véresen kijön vki megmossa a törcsérjét és visszavonul. Brrr... Meg azért azt a felét szemlélve, hogy a közös mosdót vérrel tocsogtatja folyton :P
Na, meg kint a csapnál megmossa az ember, aztán a kilincset csak papírral fogja, vagy egy koszos nyilvános WC-t összefogdosva helyezi be. Én ehhez finnyás lennék. Én mondjuk sima tampont is otthon csak otthon meg a munkahelyemen használok, ahol rajtam kívül csak 2en használják a mellékhelyiséget, amúgy applikátorosat.
A tampont már próbáltam, nem jött be, azzal is voltak hasonló tapasztalatok...
Biointimo betétet hol lehet kapni?
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményed az egészségügyről?
- A 28. ciklusnapon érdemes már tesztet csinálni? (Vagyis a nem várt menstruáció első napján)
- Mate tea, az egészségünk alternatívája!
- Tapasztalatok az "új" éhségcsökkentőről! Használja valaki a Hoodia spray-t?
- Kik dolgoznak az egészségügyben?
- Az e.b. fusselastic talpbetétet használja valaki? Mi a vélemény róla?