Milyen biztonsági gyerekülést használtok 9 kilótól? Meg vagytok elégedve vele? (tudásbázis)
Igazad van de nem mindenkinek van rá 40-70e forintja. Mert a jók itt kezdődnek.
Azért bízzunk benne nem balesetesek a használt ülések :)
Én is nagy babaülés keresgélésben vagyok - nekünk 9-18kg-os kellene, vagyis mi ezt szeretnénk, és nem olyat, ami nagyobb korosztályt fog közre, de kicsit elvesztem a keresgélés közben.
Szerintem érdemes nagyobb összeget rászánni, mert a biztonság az fontos.
És én semmiképp nem vennék használtat - nem tudhatod volt-e baleset "áldozata", és lehetnek rajta olyan hajszálrepedések, amiket nem veszel észre, de ezért már nem úgy funkcionál az ülés egy esetleges balesetnél.
Körülnézek mi van a környékben. De nem nagyon, inkább babarucis üzlet van csak :-(
A teszen láttam sok maxi cosit, csinálnak rá új huzatot és úgy árulják 10 ezer körül. Ezek jók lehetnek, érdemes megvenni szerinted ?
A maxi cosi az annyira jó, hogy az még használtan is jó. Viszont ha van rá keret akkor újat érdemes persze.
Esetleg nincs a lakóhelyeden használt babacucc üzlet ? Ott is érdemes szétnézni utána a neten.
Csibefalat, ezzel a gyermeküléssel még nem tudod megoldani a vásárlást, ui. dögnehéz és enm erre lett kitalálva.
Inkább más megoldást keress.....
ez igaz, és lehet bele kapni nyakpárnákat az is biztos kényelmessé teszi nekik az ülést-félig döntve.
mi alapdarabokat vettünk,mert ritkán és rövid távokat megyünk autóval.így fölösleges lett volna a drágább modellekből választani.de szerintem az alapdarabok is jó minőségűek.az enyémet is lehet dönteni,van saját öve-mert úgy tudom 4 éves korig az ülés saját övével kell őket becsatolni,azután lehet az autós övet használni.mosható a huzata.és garanciával kaptuk-szerintem már csak így árulhatják.
összesen 3 ülést fogunk használni,előtte egy babáknak való volt,most ez és lesz egy nagyobb-költségben annyiba fog kerülni ez a három mint egy drágább darab-de mi tényleg keveset használjuk.csak ha a mamáék visznek,pl. kivisznek a vonathoz vagy egy rövid útra megyünk városon belül.
Nekünk Top Rider van. Én elgedett vagyok vele, ám eleinte a Fiam nem kedvelte, de ez nemsokára megváltozott.
Jól mosható, nem ment össze ahuzat- ez sezrintem elég fontos!!
Nem tudom mennyit tudtok akartok rászánni.
Érdemes olyat választani emelynek van csipő, oldal és fejvédelme. Pl. ilyen a Concord. A magasabb árkategóriában mozog, de most lehet az ülés saját biztonságiövét használni, majd amikor cseperedik a gyermek, akkor lehet a gk. biztonságiját használni úgy, hogy nem kell a háttámlát leszereni. (hosszabb távon ez éri meg jobban szeintem) Figyelembe kell venni ki mennyit használja, mennyire hosszú utakra. Figyelni kell mennyire dönthető, ha elalszik a kicsi ne törjön ki a nyaka. A Neonátonak is jó az ülése a németek Römmer márkája stb. Amikor kinéztek egyet nézzétek meg a neten a teszteket, és feltétlenül vigyétek magatokkal a picurt és próbáljátok bele.
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Kinek milyen biztonsági gyerekülése van? Szerintetek melyik a legjobb?
- Melyik gyerekülés biztonságos a megfizethető kategóriából (kb 30e) 9 kilotól felfelé?
- Tud valaki olyan oldalt, ahol magyar esetleg angol nyelven biztonsági gyerekülés tesztet találok?
- A gyerekülést hogyan kötöd be, ha nem 3 pontos a biztonsági öv hátul?
- Fém biztonsági bejárati ajtója van itt valakinek, meg van elégedve vele?