Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen bevált medvehagymás receptek vannak? fórum

Milyen bevált medvehagymás receptek vannak? (tudásbázis)


2011. ápr. 7. 19:51

Sziasztok!

Voltunk bioboltba és vettem medvehagymát, de szárított, a kérdésem a következő lenne, mit tudok belőle csin, ill gondolom szószokba ugyanolyan jó, de pl a pogácsába is?

Előre is köszönöm a válaszokat :)

19. Gine (válaszként erre: 18. - Babyjuly)
2011. ápr. 4. 13:32
Ezt ki fogom próbálni vmelyik nap:)
2011. ápr. 4. 13:30
Pont ma főztem medvehagyma-főzeléket. Apróra kell vágni a medvehagymát, kockára krumplit, víz, só, megfőzni, összeturmixolni. Olyasmi, mint a jó fokhagymás spenót.
17. Gine
2011. ápr. 4. 02:16

Sziasztok!

Azt mondják,hogy spenót főzelékben is Isteni.

2011. ápr. 3. 18:35

Medvehagymás-sonkás pogi


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2.5 dkg élesztő, 1 dl tej, 20 dkg főtt füstölt sonka, 25 dkg vaj, 1 dl tejföl, 15 dkg juhtúró, 2 db tojás, só (a sonkától függően), bors, 1 marék medvehagyma apróra vágva.


A tejet egy csipet cukorral kicsit meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A sonkát ledaráljuk, és a tejföllel krémesre keverjük. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a juhtúrót, egy darab tojást, a medvehagymát, sózzuk, borsozzuk. Alaposan kidolgozzuk, hogy fényes, hólyagos legyen a tészta. Meleg helyen kelni hagyjuk, majd kb. 2 cm-esre kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejüket egy tojással lekenjük, és 190 fokra előmelegített sütőbe tolva aranybarnára sütjük.


Kipróbált recept (igaz csak 1x sütöttem eddig), sikere volt. :)

2011. márc. 30. 20:51

Ötletek:

1. Apróra vágva beleteszem egy kis tejfölös pohárba, be a fagyóba, mikor megfagyott akkir kiveszem a pohárból és csak folpackba csomagolva teszem vissza. Egész télen használom, körözöttbe, minden másba amibe a hagyma íze vagy színe miatt illik.

2. Frissen is és fagyasztottból is egyik kedvencünk: apróra vágom a mhagymát (mindenestől)kikeverem vajjal kicsi sóval és belereszelek apró lyukú reszelőn egy egész főtt keménytojást. Kenyérre kenve csak úgy vagy szendvicsalapnak nagyon finom és guszta

3. [link]

A fenti linken található a legjobb - szerintem legalábbis - mhagymás pogácsa. Ez a negyedik recept amit mhagymás pogácsának kipróbálok, a többi se volt rossz,de ezt nagyon ajánlom - ma készítettem pont el - isteni finom!! Mindegyik közül a legjobb. Ha kéritek, privátban elküldöm a fényképét és a megjegyzéseimet még hozzá.

4. Ma csináltam a mindmegette oldalról a camembert sajttal töltött medvehagymás gombát, az is finom volt, ajánlom, csak nem volt itthon camembert és trappistát tettem bele.

Jó próbálkozást és jó étvágyat!!!

14. zebracsikó (válaszként erre: 13. - Darcy73)
2011. márc. 28. 17:11
holnap megnézem a piacon, köszi!!
2011. márc. 28. 17:08
Van nálunk egy magyar termékek boltja-ott sikerült.Állítólag az egész nagybani piac tele volt vele.
12. zebracsikó (válaszként erre: 10. - Darcy73)
2011. márc. 28. 17:03

szárát nem kell

én csak a levelét szoktam


húú,de várom már az első csokorral!

Te hol vetted?

2011. márc. 28. 17:01

Nagyon jók a receptek,nem is tudok dönteni! :)

Köszönöm!!!

2011. márc. 28. 17:01
Szendvicsbe az egészet teszitek?levelet,szárát is?
2011. márc. 28. 16:51

Név: Isteni vajas, vagy töpörtyűs pogi

Kategória: Nassok, sós finomságok

Hozzávalók: 0,5 kg liszt

2 dl tej

1 élesztő

2tk cukor

3 tojás sárgája

1 pohár tejföl

25 dkg margarin

1 csokor apróra vágott medvehagyma

Elkészítés: A langyos cukros tejbe fel kell futtatni az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt simára gyúrjuk. Egy órát kell keleszteni, közbe 4 szer hajtogatjuk.Kiszaggatjuk, tetejét a tojások fehérjéve megkenjük. A pogácsákat közepes lángon megsütjük.

Tanácsok: Nagyon finom puha, kiadós.

Elkészítési idő: 90 perc

Felvitte: Kátya99, 2010-04-24, 17:01

2011. márc. 28. 16:50

Név: Medvehagymás tészta

Kategória: Tésztafélék

Hozzávalók: fél csomag tészta -ki milyet szeret

1 nagy csokor medvehagyma

1dl főzőtejszín

bors

Elkészítés: A megmosott medvehagymát csak kicsit meg kell aprítani, hogy mégse legyen lapulevél méretű, majd mehet egy cseppnyi olaj vagy vaj majd egy kis víz (egy kortynyi csak)társaságában a seprenyőbe. Amikor megfonnyadtak a levelek akkor sóval, borssal és tejszínnel át kell forgatni és jöhet is hozzá a megfőtt tészta.

Esetleg ha egy darabka sajt lapul otthon akkor akár azt rá is lehet reszelni a tetejére.

Tanácsok: HA valaki jobban szereti a homogénebb dolgokat akár össze is lehet turmixolni, nem árt neki.

Elkészítési idő: 20 perc


Név: Medvehagyma leves

Diétás jellemző: Szénhidrátszegény, Kalóriaszegény, Zsírszegény

Kategória: Levesek, levesbetétek

Hozzávalók: 1 jónagy csokor medvehagyma

1 leveskocka

1 (kb 2 deci tejszín)

1 liter víz

Elkészítés: A megmosott medvehagymát forró leveskockáz vízbe bele kell dobni és addig főzni amíg össze nem esik. Ez pár perc. Tovább nem érdemes főzni, mert elveszíti a hagymás ízét. Ha összeesett akkor turmixszal simára kevered hozzá jön a tejszín és kész is van.

Elkészítési idő: 15 perc

Felvitte: Kátya99, 2010-04-20, 13:39

2011. márc. 28. 16:46

Egyszer találtam a neten, és elmentettem. Szóval nem kipróbált recept (csak a majonézes saláta), de jónak tűnnek. Íme:


Május végén szezonja véget ér, azonban fűszerolajba keverve még jó néhány hónapig ízesíthetünk vele. A pesztóhoz hasonló szószt is készíthetünk belőle: vágjunk össze 8-10 darab medvehagyma-levelet, olívaolajjal, kevés sóval és esetleg reszelt parmezánnal keverjük ki. Tegyük jól zárható üvegbe, majd hűtőszekrényben tároljuk! Tésztákhoz, rizshez, burgonyához kiváló!


És még néhány ötletes recept:


Medvehagymás vaj


Hozzávalók:

250 gramm vaj

só, fokhagyma

20 gramm medvehagyma levél


Felezzünk meg egy csomag vajat (ízlés szerint, ki melyik márkát szereti jobban) és tegyük egy mély tálba. Legkönnyebben szobahőmérsékletű, puha vajjal dolgozhatunk, ezért várjunk vele, amíg keverhető nem lesz. Ízlés szerint sózzuk és adjuk hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Egy villával nyomkodjuk szét, és alaposan keverjük össze a vajat. A fokhagymás vajat 1-2 cm vastagságban terítsük szét egy sütőpapíron, négyzet alakúra. A vaj másik felét tegyük ismét a tálba, enyhén sózzuk és adjuk hozzá az apróra vágott medvehagyma-levélkéket, majd villával vagy kézi mixerrel pürésítsük. A jól eldolgozott vajat terítsük rá az előző fokhagymás rétegre, majd a sütőpapír segítségével csavarjuk fel. Tegyük a hűtőbe, amíg kellően meg nem dermed, hogy szeletelhető legyen. Nem csak a frissen sült kenyérhez isteni, jól illik grillezett húsokhoz és frissensültekhez is.


Medvehagyma saláta


Hozzávalók:

30 g medvehagyma levél

10 dkg retek

1- 2 db csemegeuborka + fél evőkanál uborkalé

50 ml majonézes salátaöntet

1 pohár joghurt

Só, bors

5 g cukor


Mossuk meg, majd szárítás után aprítsuk fel a medvehagyma leveleit, a leveleitől és gyökereitől megtisztított retket és az uborkát. Keverjük össze a zöldségeket, majd locsoljuk meg fél deci salátaöntettel és egy pohár joghurttal. Ízlés szerint az uborkaléből is löttyinthetünk rá fél kanálnyit. Fűszerezzük sóval, borssal és kevésnyi cukorral, majd keverjük össze az alapanyagokat. Ízletes kísérője lehet héjában sült krumplinak, de köretként is tálalhatjuk frissensültek, grillételek mellé.

2011. márc. 28. 16:44
Majonézes salátának nagyon finom! Fel kell aprítani, úgy érdemes belekeverni. Vigyázz, mert nagyon gyorsan elfonnyad!
5. zebracsikó (válaszként erre: 2. - Darcy73)
2011. márc. 28. 16:41

salátába, szendvicsre a legjobb

én nem főznék belőle semmit, nyersen a legjobb!!!

2011. márc. 28. 16:40
Nekem még csak most bújt ki (a medvehagyma).
2011. márc. 28. 16:33
Én szendvicsbe teszem, vagy salátába darabolom, ritka kellemes ízt ad mindennek!
2011. márc. 28. 16:29

Most először sikerült medvehagymára szert tennem.Szeretnék valami finom,bevált receptet,hogy a gyerekek is megegyék!

Köszönöm!

2011. márc. 28. 16:28
Medvehagymás -bevált-receptet keresek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook