Milyen betegségek után jár emelt családi pótlék? (tudásbázis)
Sziasztok.
Tudom nem idevaló kérdés ,de nem tudok még újat indítani!Ha már elbírálták az Emelt csp-re a jogosultságot és a különbözetet már meg is kaptam,akkor mikor várhatom a hivatalos határozatot illetve a M.Á.K. plasztik kártyát, amit utazásnál is fel lehet használni?
Kb. Mikor küldik ki?
Ezt a következő rendelet szabályozza: [link]
Szakorvoshoz kell vinni. Neki kell tudnia hogy milyen betegségre állítja ki az igazolást.
Néztétek,milyen jó a GOOGLE???
Robotos játékot lehet játszani vele.
Ezt most találtam egy orvos válaszol oldalon:
"Kedves Kérdező!
Én is hallottam arról, hogy szigorítani fogják az emelt családi pótlék feltételeit, de egyelőre nem tudok arról, hogy ez megtörtént volna. Én a régi rendelet alapján szoktam az igazolást aláírni. Ha a kollégáim nem így tesznek, akkor őket kellene megkérdezni, miért.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta Dr. Kaszó Beáta 2011. 11. 15. 10:35"
jaj ne már!!!
Hihetetlen,hogy mindig attól vennék el,aki tényleg rá van utalva...megkérdezem!
Majd kérdezz rá a szakorvostól,hogy lesz-e szigorítás tényleg,ok?Hogy Ő hallott-e róla.
Lehet,hogy csak orvosa válogatja...
Nektek nem mondta az orvos,hogy szigorítások lesznek?
Állítólag nemsokára csak a nagyon súlyos esetek kaphatják meg az emelt családit...
Nálunk is!
Tudod már irtam,hogy Eriknek is asztmás hörghurutja van,nem sima asztma!
Csak azért kérdeztem,mert a doktornőnk azt mondja,hogy ilyenkor is elég a köptetős inhalálás+ventolin...hát nem úgy néz ki...
Jövő héten megyünk felülvizsgálatra,majd a szakorvostól megkérdezem.
Naponta pedig megelőzésre Flixode-ot kap.
Akkor megelőző kezelés szükséges,pl. Singulair junior tabletta!!!
Sürgősen beszéld meg ezt az orvossal.
köszi a választ:)
És mindig vagy csak ha nagyon fullad?
Erik most napközben is nehezen veszi a levegőt..
Sziasztok!
Rég jártam erre...
Kérdésem lenne hozzátok:
Használ valaki otthon Berodual cseppeket inhaláláshoz?
Mi kaptunk a kórházban tavaly,de a körzeti orvosunk azt mondja ne adjam a fiamnak,mert elég a köptető,sóoldatos inhalálás és a Ventolin...
Megkérdezem majd a szakorvost,de kiváncsi vagyok a tapasztalatokra.
Ha valaki jogosult emelt összegű családi pótlékra, akkor alanyi jogon jár a közgyógy kártya. Évi 6000 ft van rajta, de meghatározott gyógyszerekre szól.
Amikor megérkezik a határozat a MÁK-tól postán, akkor azzal együtt kell bemenni a polgármesteri hivatal-ba, ott lehet igényelni a közgyógy kártyát.
Sziasztok!
Lányom depressziós és szorongásos típusú betegségben szenved, ezekre jár az emelt családi pótlék? Köszönöm
köszike:)
Képzeld,ma megkaptuk a papirt:))
Holnap postázom gyors!
Meg a Flixotide-ból irt fel a doktornő 250 mg-ost.
Idáig 125-össel fújtunk..
Sziasztok!
Kérdezném a tapasztaltabbakat,hogy az emelt családihoz és a gyes igényléshez a szakorvos által kiállitott igazoláson kivűl kell még valamit benyújtani?
Köszi:)
Sokkal jobban van,köszi:)
Tömöm C-vitaminnal,homeos bogyóval,meg sóoldattal inhalálunk:)
Anyum jön este vigyázni rá,mert holnap dolgozni megyek:)
További ajánlott fórumok:
- Emelt családi pótlékkal járó kedvezmények
- Tényleg megszűnik 2013-ban az emelt összegű családi pótlék?
- Atópiás dermatitis, ekcéma, és allergia esetén járhat emelt családi pótlék, vagy közgyógy?
- Emelt családipótlék és meghosszabbított gyes kérdésben segítene valaki?
- Saját jogon járó családi pótlék. Ezekkel a betegségekkel van esély, hogy most is megkapom a felülvizsgálat után?
- GOR, Reflux betegségek esetén jár a megemelkedett családi pótlék?