Milyen autósülés vált be nektek? (tudásbázis)
A Römer is esélyes volt, de a bekötése miatt esett ki a sorból. Mert itt az ülés keret része van bekötve és újabban inkább azt ajánlják, hogy az ülés legyen.
Szerettem volna menetiránynak háttal ültetni még a gyereket, mert így a legbiztonságosabb utazni és egyedül a BeSafe Combit lehet 18kg-ig így kötni, mert a Concord is csak 10kg-ig köthető. Viszont emiatt a kis apróság miatt duplája lett volna az ára. Meg mi van, ha esetleg hányós lesz a gyerek? A Maxi Cosi meg nem tetszett. A színe sem volt az igazi.
Szóval nehéz döntés volt, de meghoztuk. A következő Concord lesz, az unokatesótól kapjuk 2 éves és nagyon megkímélt, mert alig használják(talán évi 20 alkalommal).
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek:) Szép napot nektek!
A fiamnak is Besafe autósülése van :-)).
Nekünk azt mondták, hogy azok a patentok a napellenzőnek van, amit már nem lehet hozzá kapni, pedig még a mo-i forgalmazót is felhívtam annó. A mienk 2 éve van meg, és lassan kinövi (9-15kg-os), mert a feje már kilóg belőle.
A huzatot nehéz visszarakni rá, elég sűrűn mosom, mert mostanában a fiam "rászokott" arra, hogyha megáll az autó, akkor rókázik... Most már raktam be hánytálat, csak épp van mikor előzmény nélkül jön.
Szerintem jó választás volt :)
Amikor még újdonság volt a fiam se akart kiszállni,most már nagy fejtörést okoz hogy tartsam benne :D
(nektek nem mondták mire valók körben a patentok ?kívül a fejrésznél.. mi vettünk hozzá védőhuzatot,de ahhoz nem kell)
Szia!
Mi nemrég váltottunk hordozóról 9-18-as gyerekülésre.A BeSafe Izi Comfort x3-ra esett a választásunk.Van benne szűkítő,ami később kivehető,jól tartja a kicsi fejét,több fokozatban,egy kézzel,nagyon könnyen dönthető.Mi már úgy mentünk a boltba,hogy tudtam,ezt fogom megvenni,de azért előtte megkérdeztem az eladót is,mit ajánl.Ő is ezt mondta rögtön :)
Eddig úgy néz ki beválik.Attól féltem a legjobban,hogy nem fog tudni aludni benne a kisfiam,de megmutatta,hogy ez sem gond neki :)
Az ultimaxot bekötheted háttal is és akkor teljesen olyan, mint a hordozó, csak persze nagyobb, fekszik benne a baba. Ha meg előre néz, akkor is döntheted, persze nem annyira, mint háttal. Ki kell próbálni :-)
Szerintem nem szűk, mindkét fiam elérte a 10 kilót fél éves korára, ezért is kellett lecserélnünk a hordozót. És a nagyobbik, mint már írtam, majdnem 5 éves koráig használta, sőt egyszer 6 évesen is, amikor a nagyszülőkkel ment nyaralni :-)
Concordból van még egy lift evónk is (15-36 kg), az is bőven jó még, de persze még csak 6 éves a nagyfiam, nem tudom, mi lesz később, 36 kilónál. Ezért is gyanúsak nekem a 9-36 kilós ülések. Elképzelni nem tudom, hogy jó ugyanaz az ülés egy félévesnek, meg egy 12 évesnek. De persze nem is nagyon próbáltunk olyat.
Köszönöm a tanácsokat. Mi is bele fogjuk próbálni a gyereket, de mivel tervezünk babát is és gyakran utazunk nagyobb távokat, jobb lenne újat és biztonságosat venni.
A Chiccoról senkinek nincs tapasztalata?
Neknk Römer King van, ez 9-18kg-os. Most a második bébi hamar kinövi a hordozóját, és neki kéne valamilyen ülés, vagy ő átül a Römerbe, és a nővére kap egy másikat.
A Concord Ultimax mennyire dönthető? Nem kicsi, szűk? Mi próbáltunk anno Concordot, de az picinek bizonyult.
Nekem számít a törésteszt eredménye, és nem vennék sem Naniat, sem Gracot. De ízlések és pofonok.
szia,
naniát vettünk most 1 hónapja és tök jó, 10ezer volt, járt hozzá ülésmagasító is majd a későbbiekre...szóval abszolút szuper áron szuper minőség...egyik nap azóta volt hogy egy idióta bevágott elénk, iszonyú nagyot fékeztünk, én majdnem lefejeltem a műszerfalat pedig be voltam kötve...neki nem lett semmi baja, csak megijedt hogy hirtelen előrerántódott:)))de olyan széles a vállánál az a bigyó hogy teljesen védte:)
sok sikert
Én is a Concord Ultimaxra szavazok!
Most még háttal utazik benne a kisfiunk ( 10 hónapos, a hordozó már kicsi, de jobb még neki a fekvő helyzet ), nemsokára viszont már megfordítjuk, és akkor ülni fog benne. Nehéz ez az átmeneti időszak, ezért is vettük meg anno ezt az ülést a nagyobbiknak. 4, majdnem 5 éves koráig használni tudtuk neki!
Drága, de megéri szerintem, főlegha több baba is használja majd.
Nekünk az első után Nania volt (nagyon szerettem, és kb. 18000 Ft volt), majd graco-t vettünk (az is bevált, az 15000 Ft), most a kisebbnek concord van (9-36 kg-ig, 38000 Ft volt)-no ez már némi csalódás, nem lehet annyira hátradönteni, amennyire a naniát, és a huzatát is macerás levenni. Az én fiam hányós időnként a kocsiban, ezért elég kellemetlen, az útszélén szétkapni az ülést. Remélem hamar kinövi ezt a tulajdonságát, mert mi gyakran utazunk több száz kilométereket.
Én nem költenék 70 ezreket egy gyerekülésr-hacsak nem olyat amit már többet nem kell lecserélni, vannak olcsóbbak és jobbak.
Egyet értek az előttem szólókkal, gyerekkel próbáljátok ki.
70be belefér :-)
és bocs elírtam 0-18 kg! éppen a vízszintesbe fektetés miatt mehet 0tól. ja és ha rám hallgatsz csak úgy veszel autósülést, hogy viszed a babádat és belepróbálod!
További ajánlott fórumok:
- Érdemes derékmelegítőt venni? Ha igen, milyen márka vált be nektek?
- Nektek milyen mellszívó vált be, mikor a maradék tejet kellett lefejni?
- Milyen bolti légfrissítő vált be nektek, illetve milyen természetes illatosítási módokat ismertek?
- Milyen készülék vált be nektek a gyerek köhögése ellen?
- Zsíros, pattanásos bőrre nektek milyen kozmetikum vált be?
- Milyen porszívó vált be nektek?