Milyen bolti légfrissítő vált be nektek, illetve milyen természetes illatosítási módokat ismertek? (tudásbázis)
A szárított virágok nemcsak meseszépen mutatnak, de csodásan illatoznak is. Tedd őket üvegtálkába, vagy üvegvázába!
Levendulavirág, citromfűlevél, felszeletelt és szárított narancs- és citromkarikák, csillagánizs, kamillavirág, mentalevél, szárított rózsaszirom, verbénavirág, friss fenyőhajtás, vaníliarúd hosszában bemetszve, stb.stb.stb., amit szeretsz, aminek szereted az illatát. Gyógyszertárban lehet venni nőszírom gyökérport, azzal keverd össze a szárított virágokat, leveleket és amit még szeretnél hozzákeverni (fenyőtoboz pl.).
Ezzel tartósíthatod, így sokáig illatoznak majd Nektek.
Persze, azokba a helyiségekbe, ahol illatosítani szeretnék. Pl wc, nekem van az előszobában is, mert szép kis üvegbe tettem, és ha bejövünk olyan jó illat fogad egyből.:)
2 óra alatt dermed meg kb a hűtőben egyébként, utána mehet a neki szánt helyre.
Egy deci vízben 2 evőkanálnyi zselatint felfőzöl, majd szép kis tálkába öntöd. Amikor kezd hűlni, de még nem szilárd, akkor adsz hozzá egy pár cseppnyi ételfestéket, és 30-40 cseppnyi jó minőségű illóolajat.
Berakod a hűtőbe addig, míg totál meg nem szilárdul.
Ez az a zselés állagú illatosító, amiért a boltokban ezer ft körüli összegeket kérnek.:)) Én ilyet használok, narancsosat, levendulásat szoktam csinálni.
Csak egy poén volt. De úgy látszik lapos, mint a palacsinta :D
Nem tudom, neked mi az otthonos illat.
Én imádom a felújított lakás illatát! Ennél már csak az új bútorok szagát szeretem jobban, de erre most nem futja :(
Egyébként, ha belakjátok a lakást, attól jellegzetes, "saját" szagú lesz, és ha maga a lakás és a bent lakók egyik erénye a tisztaság, akkor az már önmagában is kellemes. :) Én csak a WC-ben használok vegyszereket "szagelszívásra".
Only love :)
amúgy a füstölőket is szeretem
Vegyél füstölőt, annak az illatát kifüstölni sem tudod, ha egyszer beeszi magát :P
Amúgy idővel minden illat érezhetetlenné válik az orrunknak. Ezért találták ki a különböző illatokat egymás után spriccelő kenyeréket. Isteni lehet :P Én biztos összehánynám magam tőle.
További ajánlott fórumok:
- Milyen természetes immunerősítőket ismertek?
- Milyen természetes (alapú) szereket ismertek a magas koleszterinszint csökkentésére?
- Sopron, Szombathely felé Lyme-kórt természetes módszerekkel gyógyító orvost ismertek?
- Milyen természetes összetevőkből álló antibakteriális folyékony szappanokat és felületfertőtlenítő sprayket ismertek?
- Milyen természetes alapanyagú kullancs és bolhaírtókat ismertek? Mennyire hatásosak ezek?
- Nyíregyházán ismertek valakit, aki szép természetes szemöldöktetoválást készít?