Milyen a csökkentett nátrium tartalmú só? Használja valaki? (tudásbázis)
Én se voltam oda a kémiáért általánosban, de annyi azért ragadt rám, hogy egy vegyület csak egyféle lehet, az arányai nem változhatnak...
A nátriumklorid nem tud kissé kloridosabb vagy valamivel kevésbé nátriumos lenni.
Édes Istenem, milyen sokféle a teremtő erőd, és mekkora a türelmed... :D
Gratulálok, hogy ilyen színvonalas forrásokból tájékozódsz. Téged minősít.
Szemelvény:
"A természetben előforduló NaCl többletet a vesénk lekezeli, de az ilyen mértékű KCl-el szemben teljesen védtelen !!!"
Ami egyszerű hazugság.
A nátriumbevitel és a magas vérnyomás között nincs ilyen direkt kapcsolat. Egészségeseknél, és akik nem érzékenyek a Na-ra, nem egyértelmű, hogy a magas Na-bevitel magas vérnyomáshoz vezet. Viszont vannak erre érzékenyek, náluk más a helyzet.
Az elhízás viszont amennyire én tudom, elég egyértelmű, hogy szignifikánsan növeli a magas vérnyomás valószínűségét.
Pajzsmirigyes?
Hát ilyen ez a jód...az se jó,ha túl sok,az se,ha túl kevés...Bár...Hazánkban a hiánya okoz az esetek többségében problémát...
Vagy a sótól zusammen lett eltiltva?
Végigolvastam a topikot,érdekes,mindig aktuális téma.Annak is,aki egészséges,annak is,aki már nem.A betegségek összegzéséből én nagyon hiányoltam a legalapvetőbbet:a magasvérnyomást.Pedig "néma gyilkos" népbetegség,jelentősen hozzájárul a sófogyasztási szokás,nem csak az elhízás,sőt ezutóbbiban én nem is vagyok biztos mondjuk.Az a helyzet,hogy ha mindennap mindenki a szükséges "növényeket" elfogyasztaná,akkor az fedezné is a "sószükségletet".Általában ajánlott a sófogyasztást kerülni.Az ízlelőbimbók is szépen hozzászoknak egy idő után.Ez: saját tapaszalat,ha már felmerült ennek az igénye.És nem hazudok:amire más azt mondja,hogy sótlan,én ahhoz még rakok egy kis vizet,mert hogy nekem sós(ha leves),vagy egész egyszerűen képtelen vagyok megenni.
Jól van akkor, ha nem sértettelek meg.
Egyébként, bevallom, nem volt olyan egyértelmű számomra, hogy a Natrium Chloridum konyhasót jelent, ugyanis a régi neve, amit én ismertem, sőt némely gyógyszeren még így szerepel, az Natrium Chloratum.
Ami azért becsapós, mert van olyan vegyület, hogy nátrium-klorid (NaCl, konyhasó, gyakorlatilag nem mérgező), és van olyan, hogy nátrium-klorát (NaClO3), ami azért lényegesen mérgezőbb, viszonylag erősen oxidáló tulajdonságú.
És még azt is hozzáteszem, hogy a homeopátiás "gyógyszereken" a nátrium-kloridnak titokzatos neve van (aminek használata minden bizonnyal marketingfogás), Natrium Muriaticum. Más kérdés, hogy a homeopátiás bogyókban a legtöbbször semmiféle anyag nincs a tejcukron, alkoholon vagy vízen kívül.
Bocs, nem akartalak megbántani az előző hsz.-ommal.
Így van, ezek tisztábbak, mint a bolti. Ennyi. De szerintem sterilt nem kapsz ennyiért, bár a fene tudja. A lényeg, hogy erre szerintem semmi szükség. Ha egészséges sót akar venni, akkor a már említett csökkentett Na-tartalmúak a javasolhatóak, ha nincs olyan betegséges, ami kizárná a magasabb kálium- vagy alacsonyabb Na-fogyasztást.
Hát, ez a "Honnan tudjam?" kategória:-) De tényleg.
Ha kurvadrága volt (sokezer/kg), akkor valószínűleg steril NaCl (konyhasó), ami vénás infúziókba alkalmas. Persze nem valószínű, hogy ilyet vett.
Na, tehát azért nem tudunk választ adni, mert kismillióféle sót lehet kapni a gyógyszertárakban. Konyhasó, Himalája-só, tengeri só (kb. konyhasónak felel meg). Ha nincs doboza, akkor valószínűleg sima konyhasó. Ha van, akkor valószínűleg rá van írva, hogy mi.
További ajánlott fórumok:
- Tapasztalatok az "új" éhségcsökkentőről! Használja valaki a Hoodia spray-t?
- CH csökkentett diéta és mozgás, hogy jöjjön a baba....
- Szemölcs ellen mit használjak?
- Milyen szénhidrátmentes vagy csökkentett szénhidrát tartalmú lisztet tudnál ajánlani? (Norbi liszt kivételével)
- Akinek csak a munkahelyén megszerzett jövedelme van, az készíthet e csökkentett adattartalmú bevallást?
- Használ valaki Vivega csökkentett só tartalmú készítményt?