Mikortól nem szabad enni: 16 vagy18 óra után? (étkezési szokások) (tudásbázis kérdés)
Az ki. :D
Én nem csinálok ilyet a saját becses gyomrommal. :D
Köszi és viszont.
Igen, belefér,de pont az ellenkezőjet érzem.Mindent ehetek,amit megkívánok,(értsd jól) csak meghatározott időintervallumban.
Most egy 3 napos böjtöt tervezek.Az már kihívás.
Mondjuk nálam bonyolultabb lenne, mert nem rendszeres az életvitelem. Ma pl. 12 körül ébredtem. :D
és megint hajnalig fogok dolgozni a gép előtt.
Neked is.
Ha ez belefér a napjaid alakulásába, és ha szereted önmagad sanyargatását kihívásnak érezni, akkor tedd.
Én most ezt követem, majd beszámolok az eredményekről.
Legyen szép napod Gurulyka! :)
Hogy ezt kövessük, a többi tényező is kellene: azok az ételek, az a stresszmentes környezet, az a munkavégzés, az a levegő, az a napirend... azaz buddhista szerzetesnek kellene lenni.
Egy-egy szempontot kiragadni egy életformából nincs értelme.
Így mondva, csinálva helyes, hogy: lefekvés előtt 3 órával már ne együnk!
DE: kivétel erősíti a szabályt!
Amikor ezt a szabályt, vagy ajánlást megfogalmazták, akkor még nem voltak ilyen-olyan összekavart munkaidők.
Marad a következő szabály:
"Meg kell adni a testnek, amit megkíván!"
Ha enni kíván, akkor együnk, amikor aludni kíván, akkor aludjunk, a többit pedig majd elintézi a szervezetünk! Tudja ő azt jól, hogy mit, hogyan!
Lefekvés előtt 3 órával utoljára enni, akkor se sokat vagy nehezet.
Nekem ez a nyerő. De amikor megpróbáltam a konkrétan este 6 után nem evést, az is jó volt, jó eredménnyel járt a súlyomra és a közérzetemre nézve.
És én is hiába próbáltam a napi ötször evést, nekem nem jött be, maradtam a háromnál. A sok-sok folyadék viszont nagyon fontos, mert az ember sokszor azt hiszi, éhes, közben meg csak szomjas. Egy idő után már meg lehet különböztetni a két érzést, ha jól odafigyelünk.
Aki nekem azt mondaná, hogy nem ehetek ennyi vagy annyi óra után, nem sokáig nézne ki jól. :D
Mi van, ha délig alszom, és eleve nem szokásom reggelizni? Na???
Mi ez a marhaság mindig.
Lefekvés előtt nem kell bezabálni. Különben meg minek tenne az ember kényszert saját magán?
Jajjj ezt nem hiszem el valaki azt írja h lehet enni 6 után valaki azt h nem...:SSS
Nem tudok napi 6-szor enni...nincs rá se anyagi se semmilyen lehetőségem!
Szóval nem eszem 6 után mostanában...és bírom is!És a visszajelzések szerint egyre jobban nézek ki!Lehet h nekem főleg azért hat ez a 6 után nem evés mert régen mindig este meg éjjel nassoltam...meg ettem amit találtam!Pár éve a sportot is abbahagytam ezért is jöttek fel a kilók...most elkezdtem tornázni...és este 6 után nem enni!Ha ennek nem lesz nyárra nagyon szép eredménye akkor nincs több ötletem!:S:S Most 65 kg vagyok kb. de nagyon nem érzem jól magam a bőrömbe...egy 10 kg-tól minimum szeretnék megszabadulni...de ez majd a külsőm alapján dől el úgyis!!!Remélem sikerül a kitartásom megvan!:)
Szia!
Értem.
Ha esetleg mégis tudnék segíteni, írj!
Szia. Bocs, de nem publikus, és remélem elmúlik...:)
Tesznek róla erősen....
Szia, Freddy!
Minek a hiánya? Honnan tudod?
Pirosalma 60. hozászólását én is elfogadom, mert az én tudásom szerint is ez a helyes .
Nagyon sok probléma adódhat abból ha létfontosságú tápanyagok felszívódását gátoljuk, márpedig az élemirost fokozott napi bevitele egyértelműen ehez vezet. Ez pedig súlyos létszükségletű tápanyagok hiányához vezethez, aminek úgynevezettí.: táplákozási létszükséglet hiányosságából fennálló betegségeket diagnosztálhatnak,amit nem olyan könnyen lehet ám korrigálni. Nagyon csinján kell bánni ezekkel atanácsokkal, mert súlyos következményei lehetnek egy két félreértésnek. / hiánybetegségek az összefoglaló nevük, amit okozhatunk önmagunknak/
Szia Herbafun:)))
de van az oldalon még sok edzéssel, étkezéssel kapcsolatos anyag. Fórum is, bár a stílus kicsit más, mint az itt megszokott:)))
További ajánlott fórumok:
- Mandulaműtét - étkezési, ápolási tanácsokat kérek szépen
- Hathónapos kisfiam egy hete délelőtt gyümölcspépet kap, mikortól kell már délután is adni neki szilárd kaját?
- Altatási szokások
- Udvarlási, ismerkedési szokások
- A munkahelyemen elveszett egy csomag, benne egy személy étkezési utalványaival. Ki akarják velem fizetetni, de én nem akarom. Mit tehetnék?
- Érdekes étkezési szokások.