Mikortól lehet a babakocsi fekvő részét megemelni? (tudásbázis)
Amikor már megtud ülni rövedebb ideig.Kb fél éves kortól.
Előtte azért ne,mert a gerince bánhatja.
Ha már tud ülni, vagy legalábbis nagyon próbálkozik :)
Nekünk 6 hónapos koráig mózeskosaras volt, utána sport, bár 5 hónapos korától ült szépen.
Ha több fokozatban lehet emelni, akkor szerintem nézelődni, 5 pontos övvel,vagy kicsúszásgátló középrésszel a karfán már lehet neki egy kicsit feljebb, félfekvőbe 4-5 hónaposan.
Ha kényelmetlen lesz neki, ne félj, szólni fog :)
szia! Indítottam ilyen fórumot is (mibe öltöztetitek a babát) igaz már most nem csak erről beszélgetnek benne...
Nekem 6 és fél hónapos múlt a fiam. Most adok rá: harisnya,zokni, nadrág, kocsicipő, rövid ujjú body, vékony hosszú ujjú felső, kabát, vékony sapka.(kapucnis a kabát, azt is rá tudom húzni.) plédet viszek, ha hűvösebb van, betakarom. Itthon néha ha nagyon jó az idő akkor felül csak hosszú ujjú bodyt, melegebb kardigánt adok rá.
Szia!
Nálunk is ez a helyzet! A fiam már lassan 5 és fél hónapos. Csak az az átkozott bundazsák ne lenne. Mostanában nem szereti...meg tudom érteni. Én is alig várom a jó időt! Míg nem alszik el a kocsiban séta közben, akkor sír. Vagy ha sokat sétálunk, akkor meg a végén.
Neked nem volt ilyen gond? mármint, hogy sírna?
Sziasztok!
Pont most kérdeztem meg én is a védőnőt, azt mondta, hogy nam a kor számít, hanem hogy akar és tud-e már vmennyire ülni. A Kiscsibém most volt 4 hónapos, és már nem is nagyon akar feküdni, ölben is inkább előredől és tartja magát. Úgyhogy én megemelem neki a háttámlát, nem teljesen, de a középső szintre. Az itthoni pihenőszékben is félig ülő helyzetben van, a hordozóról nem is beszélve. Úgyhogy a gerincének nem hiszem, hogy ártana.
Én akkor emeltem meg,mikor már úgy láttam,hogy szeretne többet látni a gyerkőc a világból.Kb. olyan 5 hónapos koruk körül emeltem.De addigra már inogva,de ültek némi segitséggel.Magasnak pedig azért tűnik,szerintem,mert szokatlan.
Rövid időre meg lehet próbálni:)
Sziasztok!
Köszi, hogy írtatok. Már nagyon akarna ülni pici fiam, ha felhúzom ülő helyzetbe alig akar vissza feküdni:-)Ölben ülni nagyon szeret. Ma voltunk sétálni, jó volt az idő. Próbáltam 1 fokozattal feljebb emelni. Nekem olyan magasnak tűnik ez a fokozat, pedig még vagy 3 van ezen kívül. Tetszett neki, hogy kilát, de aludni inkább vízszintes helyzetben szeret. Jajj és az az átok bundazsák...nem tud benne mozogni. Jobb lesz, ha már nem kell így felöltöztetni. Várjuk az igazi tavaszt és persze a nyarat is!
Szép napot nektek a továbbiakban.
Csak 6 hónapos kortól, vagy csak ha már tud ülni?
Lassan fekve már nem is fér el:-) Csak az a baj, hogy a babakocsi fekvő részét, ha 1. fokozatba emelem, nekem még az is olyan magasnak tűnik...
Ti mikortól emeltétek meg?
További ajánlott fórumok:
- Milyen babakocsit vegyünk?
- Új Raf Pol King babakocsi tapasztalatok, kinek hogyan vált be...
- Ciki 3 éves gyereket babakocsiba ültetni?
- Anyós azt mondta, hogy adjuk el a gyerekünk kinőtt babakocsiját
- Milyen színű babakocsit vegyek, ha azt szeretném, hogy fiú is és lány is használni tudja?
- Buszon utazva miért kell kivenni a gyermeket a babakocsiból?