Ciki 3 éves gyereket babakocsiba ültetni? (beszélgetés)
Tudom, hogy tavalyi az utolsó hozzászólás, de ha már említettétek, hogy vitettetek babakocsit, megkérdezhetném, milyen fajta volt?
Nálunk fontos kérdés, hogy a most vásárolandó babakocsit legalább 6 éves koráig tudjuk használni, de csak olyanokat találtam eddig, amik 3 éves korig vannak.
Nem csak erről van szó.
Egy 3 éves gyereknek bizony szüksége van alvásra is.
Előfordult,hogy reggel elindultunk az állatkertbe,és egész nap szaladgált a 3 éves lányom-aki 7 óta fent volt.Nos este 8-kor már esett össze,mert napközben nem volt,hol altassam-és bizony nagyon jól jött a babakocsi,míg az autóhoz értünk-negyed órás séta volt-el is aludt a drágám,mert már nagyon nyűgös volt.
Vannak helyzetek,mikor hasznát veszi az ember ebben a korban is.
Persze ez nem jelenti azt,hogy elkényelmesedik .
Nem..ott nem én tettem fel-szerintem. Legalábbis én nem emlékszem:)
Amúgy már 5 hete hazajöttünk és mondogatja, hogy de jó volt a tenger. Menjünk Olaszországba, szedjünk kagylót..anya a tengernél szeretnék homokozni, ott jó volt:)..stb. Szóval jól érezte magát. A babakocsi pedig nagyon kellett. Luca is ült benne néha(6 éves)ha elfáradt-és még az sem volt furcsa.
Dehogy ciki a babakocsi. Idén nyáron a Balatonon néztem, hogy a németek még 4-5 éves gyerekeket is babakocsiban tolnak, mert egyszerűen mindenkinek kényelmesebb úgy. Természetesen nem kell ehhez szoktatni a gyereket, de ők még nem tudnak annyit gyalogolni, meg a felnőttekkel lépést tartani. Sok külföldi országban az is általános, hogy 6 éves korukig akár babakocsiznak, ha sietés van. Mondjuk az számomra is bizarrul néz ki, de talán még mindig jobb, mint amikor anyu rohan és szinte a levegőben húzza maga után a gyerekét. Tesóm szokta emlegetni, hogy mennyire emlékszik rá, hogy ovi után sietni kellett a buszhoz és mennyire fájt a keze, ahogy anyu húzta maga után.
Apropó, ha már arról volt szó, hogy ki mire emlékszik, egy hároméves simán emlékezhet nagyon sok dologra. Nekem egy évesen lyukasztották a fülem, és emlékszem rá, ez az első emlékem. Két és fél éves voltam, amikor az öcsém született, és arra is emlékszem, amikor hazahoztuk a kórházból, pedig ez már 20 éve történt. Úgyhogy egy 3 éves gyereknek is élmény maradhat egy nyaralás, kár lenne ettől megfosztani.
Mondjuk látom már megvolt a nyaralás (na ná hogy megvolt, hiszen már ősz van), csak szerettem volna hozzáfűzni a véleményem. Amúgy jól emlékszem, hogy a gyakorikérdéseken is feltetted ezt a kérdést?
Hahó,
Megjöttünk, jó volt:) A babakocsi nagyon jól jött és nála sokkal nagyobbak is ültek b.kocsiban. Igaz, ha elfáradt néha még a lányom is becsüccsent.
Egyáltalán nem ciki.Az ciki,ha a nagyobbacska gyerkőcök lógó fejjel alszanak a tricikliben,vagy ne adj Isten valamelyik szülőnek cipelnie kell.
Hosszú távra a gyereknek is jobb,ha nektek mennetek kell,de ő már nem bírja.
Egyáltalán nem!
Ha neked és a babának ez a kényelmes akkor ne tőrödj senkivel:)
Nem ciki...volt hogy én még 5 évesen is egyszer abba vittem a gyereket..
Szakértőibe vittem és 1-re kellett vinni..és ebéd után alszik úgyhogy jó hogy elkértem kölcsönbe az ovitól...
Dehogy ciki!
A nagyobbik lányom novemberben lesz 3 éves, a kicsi viszont még csak most 19 hónapos, és nem igazán gyaloglós típus. Így a nagyobbik is igényli a kocsikázást, látni kellene, milyen büszkén feszít elől.:) Mivel kicsi közöttük a korkülönbség, Zsófi születésétől fogva testvérkocsit vettünk, ez megkönnyíti a napi programokat.
hápersze.
:)
mindenesetre én is kívánok mindenkinek további kellemes nyarat.
Te összetéveszted a cinizmust,és az őszinte véleményt.
Csodás nyarat kívánok mindenkinek.
További ajánlott fórumok:
- Milyen babakocsit vegyünk?
- Új Raf Pol King babakocsi tapasztalatok, kinek hogyan vált be...
- Anyós azt mondta, hogy adjuk el a gyerekünk kinőtt babakocsiját
- Mikortól kell bilire ültetni a gyereket?
- Elmúlott 2 éves pelusos gyereket érdemes naponta vagy akár naponta többször is bilire, wc-re ültetni hátha átszokik, vagy nem? Szerinted?
- Tényleg cikizni fogják a gyereket az iskolában, ha iPhone helyett Toshiba Handibookot veszek neki?