Elmúlott 2 éves pelusos gyereket érdemes naponta vagy akár naponta többször is bilire, wc-re ültetni hátha átszokik, vagy nem? Szerinted? (tudásbázis)
Sziasztok! Azzal szerintetek bajom lesz ha az én fiam csak állva hajlandó a bilibe pisilni???? Ráültetni nem tudom ,mert rögtön sikít!!!
22 hónapos
Hogy fog belekakilni egyszer, ha most állva szokja meg?
Szia,
Az én kislányom most volt januárban 2 éves, még nem beszél mondatokat,de a kakit már jelzi.Ilyenkor gyorsan levetkőztetem és rá a wc-re.Én nem erőltetek semmit,nem büntetem azzal,hogy rajta kell ülni órákat,de nem is tudnám rajta tartani annyira mozgékony.Minden gyereknél más,a barátnőméknél 2 és fél évesen lett szobatiszta a gyerkőc egyik napról a másikra.Mi fokozatosak vagyunk,előszőr kaki és reménykedek benne,hogy a pisit is jelezni fogja egy idő után.Nem merem erőltetni ,mert félek,hogy elmegy a kedve a Wc.től.Ha jön a jó idő és meztelenül fog szaladgálni,akkor majd rászokik magától.:-)
kac-kac
,de poénos vakaki....
Nekem a nagyobbik fiam (augusztusban volt 3 éves) idén nyár végén szokott le a pelusról, szinte az utolsó pillanatban, mert szeptemberben kezdődött az ovi. Már tavaly nyár óta próbálkoztunk,de esze ágában sem volt lemondani a pelusról. Aztán egyik napról a másikra, gondolt egyet, és nem kellett neki pelus. Úgy akart pisilni, ahogy apa, és csakis vécébe. Bilire nem volt hajlandó ráülni.
A pici fiam másfél éves, és abban reménykedem, hogy ő előbb leszokik a pelusról, mert már most hisztizik hogy ne tegyem rá. A bátyját mindig figyeli amikor pisil vagy kakil, és olyankor ő a bilin ül. Sikerül is produkálnia, igaz, eddig még csak a kisdolog ment.
Szóval szerintem nem kell aggódni, persze könnyen beszél az, akinek a gyereke már nem pelusos. De hidd el, erőltetni nem szabad semmit, minden megvan a maga ideje.
persze
tedd csak nyugodtan de ne varj elosre masodikra semmit!
lassan jon el a hatas
A kislányomnál ez nem volt probléma. Két évesen és két hónaposan egyik napról a másikra szobatiszta lett.
A majdnem kétéves kisfiamál ez nehézkesebb lesz. Próbáltam bilire ültetni de nem akarja..
Én is a nyarat várom amikor erre a célra beszerzett kisgatyákban fog szaladozni. Először biztosan jön majd minden bele..
Nekunk fel nap alatt szobatiszta lett. Egyik hetfon levettem rola a pelust, delelott csorgatot ide is, oda is, aztan megpisiltettuk az osszes plussallatat a bilibe (fele tartottuk es mondtuk hogy 'pssss'), utana jo alaposan megdicsertunk minden allatkat. Del korul a gyerkoc is rault a bilire es belepisilt. Azota nincs vele gond. 2 nap mulva mar utcan is pelus nelkul volt. Persze meg nehany honapig becsorgott neha ha idegen helyen voltunk vagy nagyon belemelegedett a jatekba, de gyorsan ment. Ja, es en nem adtam ra gatyat, pucer altesttel jarkalt eleinte. Persze nyaron ez nem volt gond.
En a helyedben megprobalnam, ha nagyon nem megy, vagy nagyon nem akarja akkor hagyd, majd par honap mulva ujra probaljatok. Lenyeg hogy sose szidd, csak dicserd. Minel tobb a pozitiv elmeny a bilizessel kapcsolatban, annal gyorsabban megy majd.
Nálunk mindkét fiam 1-1 hét alatt szokott le a pelusról.Ráadásul biliről hallani sem akartak,csak a WC.-pont,mint a "nagyok".
Bármikor utánunk jöhettek,megnézték mit csinálunk,soha nam csináltunk belőle titkot.
Aztán megkérdeztem ,akarja -e kipróbálni,és és mindíg így volt ez,mikor ott voltak.Egyszer csak benne voltak a buliban,majd néhány alkalom után "produktum" is volt.
Eleinte csak pisi,aztán a kaki azért ment a Wc-be,mert tetszett nekik,hogy utána ők fújták az illatosítót.De csak kakinál.
Nem erőltettem soha, 2 és 2,5 évesen szoktak le.
Ha van időd,ne sürgesd!
Senkinek nincs több tanácsa? Ötlete? Tapasztalata?
:(
pedig szívesen várom a hozzászólásokat!!
További ajánlott fórumok:
- Miért nem akarok gyereket?
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Miért akarsz gyereket? Elgondolkodtál már ezen?
- Aki nem akar gyereket ide!!!
- Nem akarok gyereket!
- Szerintetek felelőtlenség 20 esetleg 18 év alatt gyereket vállalni?