Mikortól érdemes a bilivel próbálkozni? (tudásbázis)
latszik, hogy nincs gyereked. egy bilivel nem eroszakolhatod a zaroizmokat :D es annyira maskor nem ernek meg erre, legalabbis nem hallottam meg arrol, hogy egy fel eves gyerek mar bilibe csinalna vagy csak 15 evesen
a nyar idealis arra, hogy pelenka nelkul, bugyiban szaladgaljon egy gyerek, es bilire szoktassak. de valoszinuleg a foruminditoe azota mar kinotte a bilit is :D
A záróizmok szabályozására, és az egész folyamatra minden gyerek máskor érik meg. Ezt erőszakkal befolyásolni szigorúan tilos, komoly problémákat lehet vele okozni.
A gyerek majd jelez.
Na ettől félek én is,mert az enyém is egy "törpe vízműtelep"! Iszonyat,mennyi vizet meg bír inni!!! És sajna,éjszaka is!:-(
De legalább csak vizet kér,mást el sem fogad!
Nekem 26 hónapos a lányom, már 4 hete nappalra szobatiszta kaki,pisi bilibe,megtörli a nuniját, sőt kiönti a wc-be,lehúzza.
Nyár eleje mondogattuk, ilyen nagy lány már nem pisil pelenkába, majd amikor nyáron bugyiba rohangált, kérdeztük kell pisilni? majd mondta igen, rohantunk a bilire, aztán már maga szólt. Most már önnállóan megy és tolja le a bugyit, nadrágot, még a felhúzással van némi gond :)
Szerintem már éjjelre is szobatiszta lenne, ha nem inna egy csomót éjszaka. :S
jót fog vele játszani :)
amíg nincs használatban, cuki kalapos fotókat lehet gyártani vele :D
Ezek szerint elkésve nem vagyunk!10 hónapos a gyermek!:-)
De azért veszek egy bilit! Hátha érdeklődik...!:-)
:D Épp ma beszéltem a védőnővel, aki okos nagyon ám...
Kisfiam ma levetette magáról a pelust, mutatta a bilit. Ráült, de semmi. Nem engedte magára vissza, gondoltam na beérett rá. :)) 16 hónapos.
Egyszer csak áll a tv előtt, torzul a feje, kérdem jön a kaka? Bólint. Alátettem a bilit, így bele sikerült, de úgy elkezdett sírni, hogy az csak na.
Meséltem a védőnőnek, azt mondta ehhez még kicsi. Majd ha tudatosan vissza tudja tartani a pisit, akkor érik meg rá, addig csak a szülő nyüstölése miatt pisil oda és marad száraz a bugyi.
Egyébként pedig nem tudom a választ, nagy probléma ez nekem is egyelőre.
Mi is így kezdtük pontosan a két nagyobbal, és 2 éves korukra mindketten szobatiszták lettek (na jó, nem pontosan, pár nap/hét eltéréssel :-D)
Most is így csináljk a 3. babával, ő most 1 éves. Tetszik neki azért valahol, beszélni ugyan még nem tud persze, de ütögeti a pelust vagy a kis pöcijét és ünget hogy hozzuk neki a bilit :-D Persze csak néha, nem általános dolog, 90 %-ban pelusba megy. Ma fürdi előtt az apja azt hitte csak bohóckodik a gyerek, és nem ültette rá a bilire, csak nevetett a csupi gyereken az ágyon. Odapisilt! :-DDD, takaríthattunk.....
kisfiam 7 hónaposan kezdte. (most már nagyfiú, 9 hónapos :))
nem szobatisztaság, csak napirend... reggeli után ráültetem. ha ottmarad, akkor jó, ha menni akar, akkor akár 1-2 perc múlva már leveszem és kapja a pelust.
5ből 4x a reggeli kaka a biliben landol... (ha mást nem is, napi 1 pelust megspórolunk vele :))
További ajánlott fórumok:
- Nyitott házasságban élő férfinek hol és hogyan érdemes próbálkoznia a nőknél?
- Milyen krémekkel érdemes próbálkozni testtekercseléskor?
- Előre megfőztem csirkecombokat, lefagyasztottam, ma kiengedném és szeretném kirántani. Érdemes vele próbálkozni?
- Szerintetek szülés után mikor érdemes elkezdeni próbálkozni a kistestvérrel?Mennyi az ideális korkülönbség két testvér között?
- Megkopott a kedvenc fekete nadrágom színe, érdemes otthon ruhafestékkel próbálkoznom?
- Halva született gyermek után, mennyi idő után érdemes újra próbálkozni?