Szerintetek szülés után mikor érdemes elkezdeni próbálkozni a kistestvérrel?Mennyi az ideális korkülönbség két testvér között? (tudásbázis)
Nekem 18 hónap van a gyerekek között.
Az első szülés után azt mondta a doki, hogy nem kell védekeznem, mert ha szoptatok az valamiféle védelmet jelent.
császáros voltam és azt tanácsolta a doki, hogy mi ne kapkodjunk, mert nekem amúgy is életmentő volt a műtétem és örülhetek, hogy jól össze tudtak rakni.
Na de én azt gondoltam, hogy mihamarabb szeretnék testvért a babámnak, úgyhogy így sikerült.
18 hónap és 3 nap a pontos korkülönbség.
Nekünk ez az ideális.
Nem könnyű de rettenetes milyen jó tesók.
Na és az a jó, hogy az első fiu lett a második meg kislány.
Szerintem ezt előre nagyon nehéz megmondani.
Mindenkinek más a nézete.
Nemcsak családfüggő, hanem gyerekfüggő és nemfüggő is. Mármint hogy fiú, vagy lány.
És tudom, hogy sokan nem hisznek a horószkópban, de bizony megmutatkozik a gyerekek-gyerek és gyerek-szülő viszonyban.
Előttem van néhány példa.
Köztünk a nővéremmel van 9 év és 9 hónap. Én ikrek vagyok, ő meg oroszlán. Soha az életben nem jöttünk ki egymással és szerintem nem is fogunk. Mind a kettő elég domináns jegy.
A tesómnak másfél év korkülönbséggel született két lánya. Már ebben a korban is rettenetesen nagy a testvérféltékenység, ugyanis a nagy folyton ütötte volna a kicsit ha nem figyeltünk volna rá minden pillanatban. Ezen a nehéz időszakon átjutottak,( a szülők is) most már együtt járnak szórakozni, megbeszélik a fiúügyeket, sőt volt, hogy fiútestvérekkel jártak.
Nekem van három gyermekem, az első fiú a két kisebb lány. A két nagy között 4 év van, a két kicsi között 7, így tehát a nag és kicsi között 11, ami az én tapasztalatomból (lsd. tesóm) nem lenne ideális, de mégis az, ugyanis a két kicsi bálványként néz fel bátyusra, aki pedig félti, óvja és védi őket. Nem mellékes hogy mindhárom föld jegy és fantasztikus a harmónia közöttük.
Nekem két év van 2 lány közt (8 & 10 évesek), szerintem ez így jó. A pici 1,5 éves korától tudnak együtt játszani, kijönnek egymás barátnőivel is. Mivel azonos a nemük, így egyforma az érdeklődési körük is. Persze azért - mint jó testvérekhez illik - veszekednek is, marják egymást helyenként.
Nekik így biztos jobb, nekem volt egy kicsit rázós az 1. év a 2 kicsivel, mivel kétféle napirendet kellett valahogy összehozni, és mindig mást akartak.
van már ilyen fórum szerintem...
egyébként mi már tervezzük a következőt, most 9és fél hónapos a fiam
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Missed AB után újra próbálkozunk
- Babatervező (most próbálkozók:o)))
- Van kedve valakinek hétfőtől elkezdeni a 90 napos diétát?
- Dolgozik valaki a Forever Living Products-nál? / aloe vera / Milyenek a tapasztalatok? Megéri elkezdeni?
- Babagondolatok - kezdeti próbálkozások élesben 2014