Mikor lesz érezhető hatása az oltásoknak? (tudásbázis)
Kb. 9,5 millió Mo lakossága, eddig 862 953 embert oltottak be, és kb. 500 ezren estek át a betegségen.
A virológusok azt szokták mondani, hogy a nyájimmunitáshoz kb. 70%-os átoltottság kell.
Az 1,4 millió még elég kevés...
A nyájimmunitáshoz kevés a közel egyidejű 40-50%.
Az oltások hatásának időtartamát sem tudjuk. Lehet, hogy 3, lehet, hogy 6 hónap. Aztán lehet újra oltani, de már egy másikkal.
Nem akarok károgni, de ezzel a vírussal több éven át együtt kell majd élnünk. Remélem, a kutatók minél előbb találnak egy végleges megoldást, egy valódi "vírusírtó" vakcinát!
A nagy városokban.
Valami 10-11 millió betegről írtak, ami elég csekély összességében a lakosság méreteihez képest.
Érdekes én meg azt olvastam, hogy már tavaly váratlanul leesett az esetek száma és becslések szerint a lakosság 40-50 %-a átesett a fertőzésen.
Nem gondolhatjuk, hogy ott sikeresen bármiféle távolságtartást be lehet vezetni a népsűrűség és nyomor miatt.
De ennyi esettel már mindjárt nyájimmunitásnál tartunk.
Indiában például már kialakult.
Nem értem miért nem antitestet tesztelnek. Érdekes módon ez senkinek nem jut eszébe.
Most ugye minden országban a 3-ik hullámmal küszködnek.
Mikor állítja meg az oltás a járványt. Mert ugye azt ígérték ha meglesz az oltás akkor végre visszatérhetünk az régi életünkhöz.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek használható napolaj helyett étolaj?Nem lesz valamilyen káros hatása?
- Ha szódabikarbónával mosom meg a fogam, tényleg fehér lesz? Van káros hatása?
- Mézeskalács cukormázához miért kell tenni 1-2 csepp citromot? Milyen hatása lesz?
- Erős lüktetés és szúrás erezhető a köldök környékén
- A Cifloxin filmtablettának mikorra lesz érezhető hatása?
- Vízilabda edzőtáborban lesz a Kisfiam 1hónapig! Hogyan védjem meg a nap káros hatásaitól? Esetleg van köztünk bőrgyógyász?