Mikor lehet a CASCO-t felmondani? Vannak-e rá különleges szabályok? (tudásbázis kérdés)
Ezt találtam, sajnos egyértelmű:
Kedves Érdeklődő!
A casco biztosítás szerződés felmondása az alábbi módok szerint történhet:
- Évfordulóra történő felmondás esetén: a casco biztosítás kötvény szerinti évforduló napja előtt legkésőbb 30 nappal, a biztosító társasághoz be kell érkezzen a felmondás.
- Érdekmúlás –eladás- esetén az adásvételi szerződés másolatával lehet a casco biztosítás törlését kérvényezni a biztosító társaságnál.
- A gépjármű forgalomból történő ideiglenes kivonás esetén a casco biztosítást szüneteltetni lehet a kivonás időtartamára. Ezt bejelenteni a biztosítónak, a forgalmi engedély másolatának az eljuttatásával lehet.
- A jármű forgalomból történő végleges kivonásánál a kivonási igazolás másolatának a biztosítóba való eljuttatással lehet kérni a casco biztosítás megszüntetését.
Ha a casco biztosítása esetleg díj nemfizetés miatt szűnne meg, abban az esetben a biztosítónak joga van követelni a biztosítási év hátralévő részének a díjkülönbözetét!
A 60 nap letelt :( Tehát, ha a biztosító követeléssel áll elő, akkor "csak" a 2 havi díjat követelheti?!
Mindezek után újra el kell küldenem a felmondást, vagy díjnemfizetés miatt megszüntetik? Bocsánat, hogy ilyen értetlen vagyok! :(
Köszönöm, ezt tudom, és ettől fordult fel a gyomrom, ezért fordultam ide segítségért, hogy mit lehet tenni. :(
Egyébként az mondták, hogy a kockázatvállalásuk 60 nap. Akkor ezek szerint, ha mégis kenyértörésre kerül a sor, annyit követelhetnek, vagy a 4 hónapot?!
A vagyonbiztosítási szerződés általában egy évre szól. A biztosítónak jogában áll beszedni a díjat. A gyakorlatban azonban a teendő:
Ne fizesd ki a díjat, a biztosító díjnemfizetés miatt törölni fogja a szerződést. Ebben az esetben viszont a biztosító még 60 vagy 90 napig (szerződéstől, biztosítótól függően) kockázatban áll, erre az időre jogában áll beszedni a díjat. Ezt jogában áll behajtó céghez kiszervezni is akár. Most a biztosítók erre mennek rá. Javaslom, h amikor törölték a szerződést és kérik a respirora (türelmi időre) a díjat, azt fizesd majd akkor ki.
Bármiben tudok segíteni, szólj. Biztosítóban dolgozom. Ja, még annyi, hogyha a türelmi időszakban ne adj isten kár éri az autódat, akkor nyugodtan menj a biztosítóhoz, még akkor is, ha nem fizetted ki a díjat. A kiutalt összegből levonják az esedékes díjat és a többit utalják. :)
Sajnos van olyan biztosító aki átadja behajtónak ha nem évfordulókor mondod fel. Én kifizetném még ezt a 2 hónapot, vagy nem tudom mennyit.
Egyébként meg nem értem őket, fel szokták mondani ha valaki nem tudja fizetni arra hivatkozik.
Hát persze!
Ne legyen lelki furdalásod!
Szép napot! ☼ :)
szüleimnek majdnem 9 hónapig küldözgették a leveleket, miután már nem akarták fizetni!
semmi nem lett belőle!
sőt, a biztosítós tanácsolta, hogy ezt csak így lehet, mert nem hagyják úgysem felmondani...
Volt már hasonló, ott sima biztosítás volt.
Megkérdeztem a csajokat, nincs semmi, ha nem fizeted.
Végrehajtónak úgyse adják, ahhoz kevés az összeg!
Köcsögölnek!
3 hónap után mondanak fel mindent.
Törölni fogják ha nem fizeted, amúgy mivel fenyegetnek a fordulónapi törlésen kívül???
Ha nem kell, mond fel!
Ha hitelhez kötött, akkor fizetned kell, amíg köti a szerződés.
További ajánlott fórumok:
- Kinek irányítanád az álmait, ha lenne ilyen különleges képességed?
- Milyen különleges ajándékkal kápráztassam el a szerelmemet Valentin napon?
- Kérdések - válaszok a GYED-ről, a 2010.05.01-től érvényes szabályok tükrében
- Milyen különleges nevet adjak a babának?
- A főnököm nem tartja be a szabályokat
- Mi a véleményetek egy nem valódi (hamis Prada táskáról), vannak-e különleges ismertető jelei?