Mikor (étkezés előtt vagy éhgyomorra, reggel vagy este) kell alkalmazni az "Útifűmaghéj"-at? (tudásbázis)
A gyógynövényboltokban kapható útifűmaghéjból egy evőkanálnyit érdemes elkeverni két deci vízben, gyümölcslében vagy teában - tejben azonban nem duzzad meg. Reggel és este 20-30 perccel étkezés előtt javasolt egy-egy pohárral meginni.
Arra ügyelj, hogy amint felkeverted a pohárban az őrleményt, minél gyorsabban el kell fogyasztanod, mert az útifűmaghéj magas rosttartalma miatt gyorsan megszívja magát, és zselés állagú lesz.
Ennek köszönhetően a bélfalra tapadt salakanyagokat hatékonyan eltávolítja, segíti a bél perisztaltikus mozgását - azáltal, hogy az akár tízszeresére nőtt maghéj nyomást gyakorolt a bélfalra -, ráadásul megnyugtatja a nyálkahártyát is, ám nem szerencsés, ha a zselésedés már a gyomorba kerülés előtt megtörténik.
A kúrát érdemes két-három hétig folytatni, és félévente ismételni. A kúra ideje alatt és utáni is minimalizáld a finomított szénhidrátok és a vörös húsok fogyasztását, egyél több rostban gazdag zöldséget, gyümölcsöt, és nagyon fontos, hogy napi legalább két liter vizet elfogyassz. Ennek hiányában a rostanyagok a bélrendszerben ragadnak, és a kúrával épp az ellenkező hatást éred el.
Én már egy ideje eszem, csak simát.Nem is hallottam még narancsosról.Az milyen?
Reggel, délben amikor épp eszembe jut, egy evőkanállal belekeverek egy pohár natúr joghurtba, ízesítem fahéjjal, édesítővel, és bekanalazom.Hatásos, mert segít a mindennapi reggeli wc-zésben, és kitisztitja a bélrendszert.
én is most vettem,mivel sok "jót" olvastam róla,de tényleg hányinger íze van!!!:D (a teának)
már ittam sokféle kotyvalékot,de ilyen rosszt,még soha!!! :))) ...azért lenyomom!!!:)))gyorsan!bár azt is mondják a szakemberek,h ha vmit kínból eszik/iszik az ember,az nem "éri el a célját"...
Ezt kb. 3 hónapig kell kúraszerűen enni. Szerintem nem kell kétségbeesni, ha azonnal nem indul el a rendszeres kiválasztás!
én szombaton kezdtem és annyira fel vagyok tőle puffandva, de ismerősöm szerint, aki már szedi egy ideje, ez normális! Azért az évek hossza óta felhalmozódott méreganyag nem egyik pillanatról a másikra távozik.
Szóval kellemetlenségekre lehet számítani, de ne adjátok fel!:)
Szívesen, ha érdekel: Éhgyomorra (reggel) és egy-két hét múlva, ha szükséges lehet ebéd előtt is!
De mindenképpen kell inni minimum 2 liter vizet!
Kedves tanga!
Köszönöm, hogy próbálsz segíteni, de kérlek, ne fáradj tovább mert a dobozon volt egy e-mail cím, oda írtam egy levelet és válaszoltak.
Mégegyszer köszönöm! Üdv.: Fiti
További ajánlott fórumok:
- Nem lehetne valami szankciót alkalmazni azokkal szemben, akik a tudásbázisban élik ki fecsegő hajlamukat?
- Foginygyulladásra mit lehet alkalmazni?Milyen "szer" hatásos?
- Gyűlölök reggelizni, de muszáj lenne, mert éhgyomorra nem...
- Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet!
- Azt hallottam, ha éhgyomorra citromot eszek az fogyaszt. Van ezzel valakinek valamilyen tapasztalata, vagy hülyeség az egész?
- Levelezős diákkal, diák BKV bérletet miért nem lehet alkalmazni?